Ъъъ...мотивацията...

За да не седим само пред компютрите ;-)
Публикувай отговор
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11805
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 145 пъти
Получил благодарност: 185 пъти
Обратна връзка:

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от johnstalker »

Аз обичам да гледам спорт.. докато спиртувам. Давам си сметка, че последните години водя супер заседнал и нездравословен живот, и май нямам желание да променя това. Нема я мотивацията. Поамериканчихме се, ей! :mrgreen:
dal

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от dal »

мотивацията е тъй нужния ни червен парцал , за да се втурнем и да набучим на роги мързела ;

мързелът е един от естествените таланти у човека , който талант природата щедро е раздавала , и не напразно: мързелът ни кара да пестим енергия , да имаме време да премисляме нещата и да не обръщаме внимание на всяко кречетало , което крещи на пожар позиви и жарки идеи наоколо... :D

от тука започват разликите между нас :
1.мотивацията е въпрос на ум - глупавичките нищо и никой не ги мотивира , или ако ги мотивира няма да е задълго /говоря по принцип :mrgreen: /
2.мотивацията е въпрос на темперамент- има си хора просто погват каузата ,наричат я своя и не я оставят , има други си лежат в безметежен покой и никакви примамливи ефекти не ги мотивират за каквото и да било.
3.мотивацията е въпрос на принуда : човешкото същество е така устроено , че ако не види зор няма си мръдне пръста към промяна:
-например докато мъжа и не я изхвърли както е 140 кг с лабрадора и 30-те хибискуса няма да вземе мерки за спорт и диета ,
-докато шефът не я уволни защото редовно поврежда товарния асансиор в работата няма да спре да тъпче
-докато не оглупее от сериали и не остане сама като кукувица няма да забележи че животът препуска наоколо като диво прасе , а тя е извън борда му отдавна
и т.н.
4.мотивацията е въпрос на воля , способност да планираш елементарни неща , постоянство и направо е трагедия когато човек не успява да постоянства напълно в своя полза.
5.мотивацията е въпрос на среда и обкръжение-в мигове на колебание повечето хора следват най често натрапваните ноколо модели. И ако моделите са кофти -кофти за триумящия се /да хапна ли 10 казанлъшки понички или да ходя да въртя трътка у фитнеса?!/, ако обкръжението е пълно с успеваеми поне на едно битово ниво хора-има шанс за колебливия.... :P

Специално за спорта и фигурата -жена , която изостави физиката си на случайността , калориите , ражданията , кърменията и времето напълно заслужава всичко , което ще получи. Няма да е много и няма да е приятно , но колкото- толкова.
Аватар
vodo-leika
Кафе машина
Мнения: 4962
Регистриран на: Ное 25, '09, 20:29

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от vodo-leika »

Я, каква интересна темичка станало :dovolen: ! Да уточня, че имам проблем само със спортната мотивация :D !
Благодаря ви за съветите ;)
Аватар
Blue sky
Чист кофеин
Мнения: 5707
Регистриран на: Ное 23, '09, 15:35

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от Blue sky »

Дал, много отрезвително :D
И понеже аз съм от тези по точка 2, дето си лежат, и същевременно от тези в заключението, давам тук новогодишно обещание за рязка промяна в курса :D :daaa: , че да съм поне 60 % повече мотивирана :stiskam: :stiskam: :stiskam:

За протокола, пробвала съм аеробика, каланетика, рок енд рол, тенис, баскетбол, карате. За нито едно от тези не съм имала достатъчно интерес, за да не казвам мотивация, да продължа. Най-дълго издържах на каратето, почти 2 години :hihihi:
He who plants a garden, plants happiness
Аватар
toni
Кафевар/ка/
Мнения: 900
Регистриран на: Ное 29, '09, 21:45
Местоположение: София

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от toni »

Плаши ни, плаши, сега и на дискотека няма да отидем :D
Аватар
ravik
Кафе машина
Мнения: 4636
Регистриран на: Ное 23, '09, 16:09
Получил благодарност: 2 пъти

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от ravik »

Аз съм от тези, които обожават да се движат и да правят нещо, но понякога съм редовна, друг път не - напоследък по-скоро не, че програмата ми е нещо много обърната наопаки. :snif: Май най-дълго съм се занимавала с фитнес, плуване, джогинг и това са нещата, които ми доставят най-голямо удоволствие. Също съм се пробвала и с пилатес, тенис на корт, тенис на маса, баскетбол обичах много, волейбол също. Та с мотивацията въпросът е по-скоро да започнеш и да издържиш две седмици - после вече започва да ти липсва. Както и да не спреш за повече от две седмици, че после трудно се започва. ;)
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от Satori »

Има нещо такова - с двете седмици.
Аватар
Feeriq
Кана кафе
Мнения: 527
Регистриран на: Дек 13, '09, 17:58
Местоположение: Sofia

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от Feeriq »

Ох аз нямах грам мотивация доскоро , години наред все си виках утре ще почна ии нищо не почвах освен да се тъпча :oops: :D Ама вече няма накъде покрай режима който спазвам се налага да правя някаква гимнастика за да си спася скъпоценната кожичка от прекомерно висване :D :D та от това по голяма мотивация няма. Ама пък се оказа, че упражненията вкъщи съвсем не са достатъчни а нито знам какво нито къде има свестен фитнес . Моля някой да ме препоръча фитнес във София района няма особено значение please.
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от Satori »

Feeriq написа:Ох аз нямах грам мотивация доскоро , години наред все си виках утре ще почна ии нищо не почвах освен да се тъпча :oops: :D Ама вече няма накъде покрай режима който спазвам се налага да правя някаква гимнастика за да си спася скъпоценната кожичка от прекомерно висване :D :D та от това по голяма мотивация няма. Ама пък се оказа, че упражненията вкъщи съвсем не са достатъчни а нито знам какво нито къде има свестен фитнес . Моля някой да ме препоръча фитнес във София района няма особено значение please.

Феерия, няма такова нещо "упражненията вкъщи не са достатъчни." Всичко опира до удачен избор на упражнения. Има огромен избор - пилатес, йога, каланетика - всичко това може у дома спокойно. Фитнесът е или за хора много тренирани и с огромен опит и познаване на собствените си възможности и тяло/и преди съм го казвала/, или пък за нетренирани новаци, но само и единствено с адекватен инструктор /такива са малко/. Който да прецени точно какво можеш, колко натоварване и какъв тип натоварване ти трябва и пр. Особено след драстични диети на нетренирали хора организмът е особено уязвим - кости, стави, сърце - много индивидуално трябва да се подхожда и да се намери баланс между аеробни и по-силови натоварвания. Различните хора, дори тези във видимо перфектно здраве, могат различно да понасят такива натоварвания. Изсилвания и неправилни схеми можеда доведат до много сериозни проблеми, като износване на стави, травми, неправилно сърдечно натоварване.
Иначе фитнеси бол - самото влизане във фитнеса не ти решава проблема, напротив ;)
dal

Re: ъъъ...мотивацията...

Мнение от dal »

toni написа:Плаши ни, плаши, сега и на дискотека няма да отидем :D


напротив , у дискотеката мотивацията е най яка- пластични тела се извиват /стриптиз?/, и ако имаш усета за шесторно нагънат корем-или ще се досмачкаш като си кажеш "ох никога няма да бъда като стройна калина" , или ще се вземеш в ръце и ще си кажеш абе я от утре глад и .... :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт, адреналин или просто разходка”