Градина - Дарина

Началото, перспективи, развитие, до къде стигнахме, с какво можем да се похвалим
Публикувай отговор
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Градина - Дарина

Мнение от dar »

Благодаря ти, Катина! Подбирала съм растенията изцяло от мнения, снимки и поръчки от този форум. Благодаря ви приятели :gush: На снимката, на която се вижда къщата на съседите в далечината до клематисите са розите Irina,Schöne Maid, Eisvogel, CANDLELIGHT. Чаенохибридни рози са и съм ги събрала на едно място, въпреки че си цъфтят много добре и не оголват крака. Садени са есента на 2016 г. Много, много доволна съм от розата Schöne Maid. Тази година направо ми е легнала на сърце.Имам снимки от близо, но не мога да ги кача. Страшно дълго държи цвета, не се плаши от проливни дъждове и е различна и красива през цялото време на цъфтежа- от пъпка до прецъфтяване. Тази година цветовете на Eisvogel се скапват от дъжда. Но то дъжд като дъжд ли беше :ufff: Ирина пък е с много добър аромат и едър цвят. CANDLELIGHT съм я определила като розата, която всети в градината ми. След лилавата салвия е розата Stephanie Baronin zu Guttenberg . Също много добра роза за преден план. Следва оражжевата Easy Does It - не е много на мястото си, но няма да я местя. Цветовете й са различни от останалите рози. Тук не съм дочела с кои рози може да си партнира добре. Машина за цвят е, но не знам защо при мен тя прегаря от слънцето.Непосредствено зад нея е Friedenslicht- очаквах по изправен храст, може би защото и тя е млада от есента на 2016 г. не знам. Нещо е с меки клони и се стели по земята. Струва ми се, че пролетта трябваше да оставя няколко клона за да заякне, а аз аз оставих всичките, а те бяха много и хилави. Тук дано се включат и розарките да кажат правилно ли мисля, че ей го на наближава и другата пролет ;) На снимката след верониката и блатничето розите са Goldelse- оранжевата, Golden Border - жълтата, Heidi Klum - тъмно розовата и светло лилавата
Lavender Ice - само за сега от нея не съм доволна. На следващата снимка са розите, които са продължение на снимката с къщата на съседите.Soul- тъмно розовата. My girl - бялата чаен хибрид е , но май добре си стои там. Изненада ме тази година с много едри цветове и аромат. Оранжевата е BELVEDERE- прекрасна. Жълто - оранжевата ми е препоръчана от Девина и аз така си я наричам - Hansestadt Rostock . Тя е още с цветове, малко по- късно зацъфтя, но е добре все нещо да ми радва окото и душата. Има още две три розички - нови Schackenborg- препоръчана от Господинов и подарък от Фани :gush: :gush: :gush: Chippendale и Absolutely Fabulous (Julia Child) за сега се представят добре.
В другата градинка при Пашмината са Parfum Flower Circus , Escimo flower circus , BLUSH, Хенриета Барнет- нова, Maria Teresa и Leonardo da Vinci. Много голяма стана розата Zoic, но тя не се вижда на тези снимки. А с най - силен аромат ми е VENTILO- Милейдив- благодаря ти :gush: :gush: :gush: . Да взема малко да се по спра, че какво ще пиша по-нататък ;)
Аватар
ToBo
Чист кофеин
Мнения: 7642
Регистриран на: Апр 21, '12, 20:41
Местоположение: София

Re: Градина - Дарина

Мнение от ToBo »

Видях аз клематисите, видях :mrgreen:
С розите съм процедирала така, както ти си си мислила, но след първи цъфтеж. Преди време четох рускини, че след първия цъфтеж прочистват разни излишни клони - стари, сухи, болни и въргалящи се. Те ценят цвета и си го запазват на старите клони. След цъфтежа режат до дъно и дават път на нови.
Та аз първия сезон не ги закачам. Но на втория вече ги обявявам за рози и след първия цъфтеж режа слаби и въргалящи се. Дори и три да отрежа, а един като хората да извади, си заслужава ;)
Никога не е късно да засадиш клематис...
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Градина - Дарина

Мнение от dar »

Тобич, значи сега мина първия цъфтеж и мога да действам :ieeee: Обичам да режа.Обаче клончетата до земята ли да ги сваля или ... Че на една роза ми пречеха едни клони към пътеката, орязах ги до земята и тя си ми отмъсти- извади два пъти повече и то полегнали, а не изправени. Та за това питам- слабите стъбла как да ги орежа?
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4904
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 362 пъти
Получил благодарност: 311 пъти

Re: Градина - Дарина

Мнение от Di_Va »

Даре, много хубаво при вас :tzvetentze: ! Отлични градинари и дизайнери сте, поздравления!
А за щъркелите откровено ви завиждам мъничко :nod: !
Аватар
ToBo
Чист кофеин
Мнения: 7642
Регистриран на: Апр 21, '12, 20:41
Местоположение: София

Re: Градина - Дарина

Мнение от ToBo »

dar написа: Юни 15, '18, 11:19 Тобич, значи сега мина първия цъфтеж и мога да действам :ieeee: Обичам да режа.Обаче клончетата до земята ли да ги сваля или ... Че на една роза ми пречеха едни клони към пътеката, орязах ги до земята и тя си ми отмъсти- извади два пъти повече и то полегнали, а не изправени. Та за това питам- слабите стъбла как да ги орежа?
Ми то зависи от розата. Някои така си растат :D Аз до земята ги режа, ако са тънки и слаби, и затова полягват. Но ако такава ѝ е природата, нищо не можеш да направиш.
Никога не е късно да засадиш клематис...
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Градина - Дарина

Мнение от dar »

Di va, благодаря ти :gush: Щъркелчетата са моите любимци! По тревата си се разхождат свободно, но като влязат при цветята се чудят как да ти заобиколят :lol:
Тобо, уж наперени рози избирах, не знам ще видим. Както ми дойде отвътре така ще ги резна и после ще ви питам, а ми сега как да я оправя?
mimivd
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1717
Регистриран на: Фев 14, '13, 15:59
Местоположение: Видин
Дал благодарност: 21 пъти
Получил благодарност: 57 пъти

Re: Градина - Дарина

Мнение от mimivd »

Прекрасна градина имаш ,dar! :tzvetentze:
Личи,че е създадена с много усет и премисляне.Уникални композиции и простор открих,широко,просторно...,а розите- коя от коя по-хубава и цъфтежна.
Ще моля за някой и друг резник по-нататък.
Аватар
darina1960
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1705
Регистриран на: Яну 31, '13, 17:17
Дал благодарност: 333 пъти
Получил благодарност: 300 пъти

Re: Градина - Дарина

Мнение от darina1960 »

Адашче, много красиво при теб! :o Добре че Тутти е снимала, че и ние да видим тези красоти. Доста дълго се разхождах в твоето райско кътче. Достави ми огромно удоволствие. То зелено, то рози, други китки... Много, много красиво :daaa: :tzeluvka:
..............................................
Много ли поражения има от градушката?
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31789
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 1151 пъти
Получил благодарност: 2826 пъти

Re: Градина - Дарина

Мнение от Мария Николова »

Изображение
И аз се разходих и аз онемях :potekoha: от толкова красота! :liubov2: :liubov2: :liubov2:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Градина - Дарина

Мнение от dar »

Mimivd, Адашче, Мерко :gush: Благодаря ви!
Мими, напомни ми есента за резници.
Адаш има поражения от бурята и градушката. Не са много, но лошо. Сега прочетох, че Венчи е писала, че в такива случаи се хвърля шепа сол и градушката спира. Сега пак вали, разбира се отдавна не е валяло. Не мога да смогна да оплевя.Само на плевела не му пука ни от буря, ни от градушка, ни гол охлюв го плаши. Имам чувството, че и сняг са завали ще си цъфти и ще си се множи.
Мерко, как е по нашия край? Имаш ли много поражения в градината?
Публикувай отговор

Обратно към “Нашите албуми”