Домашно консервиране
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10114
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 373 пъти
- Получил благодарност: 1037 пъти
Re: Домашно консервиране
Светка, ще покажа мазата ти на ММ ,че нашата хич не е подредена.
Ние зелето си го ядем на салата с червен пипер и олио. Миналата година аз го правих и сложих вътре малко хрян и джинджифил. Стана супер. Добавям и една или половин червена зелка и сокът става розово лилав. В началото като е още прясна зелевата чорба си пийваме . Много е полезна. Даже има една рецепта за лечение на рак и какво ли не още със сок от кисело зеле.
Не знам дали е вярно , но кой знае.Ето я : http://pik.bg/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE- ... 76841.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ние зелето си го ядем на салата с червен пипер и олио. Миналата година аз го правих и сложих вътре малко хрян и джинджифил. Стана супер. Добавям и една или половин червена зелка и сокът става розово лилав. В началото като е още прясна зелевата чорба си пийваме . Много е полезна. Даже има една рецепта за лечение на рак и какво ли не още със сок от кисело зеле.
Не знам дали е вярно , но кой знае.Ето я : http://pik.bg/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE- ... 76841.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15887
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 864 пъти
- Получил благодарност: 1729 пъти
Re: Домашно консервиране
Ванина, благодаря ти за рецептата, мила ! Имам повечко дюли, така че ще направя и по двата начина - на Дани и твоя .
Майка ми прави компот от дюли, ябълки и круши и май е единствения освен черешовия, на който ям плодовете - фантастичен е
Майка ми прави компот от дюли, ябълки и круши и май е единствения освен черешовия, на който ям плодовете - фантастичен е
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Домашно консервиране
Светка, много искам кисело зеле...ама нямам мазе... Мръзне ли?
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
-
- Кафе машина
- Мнения: 4891
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 353 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Домашно консервиране
Джулс, напълно подкрепям Стеф, мазето не е задължително, става и на балкона!
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10114
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 373 пъти
- Получил благодарност: 1037 пъти
Re: Домашно консервиране
Аз правя зелето на остъкления балкон на кухнята.Да ми е близо, лесно да го претакам, винаги да мога да извадя зелка за салатка...може и защото съм мързелива да слизам девет етажа до мазата в тъмното
Re: Домашно консервиране
Трябва да е на плюсова температура.И нашето не е в мазе.Туршиите в бидони ги съхраняваме отделно в странична стая.JuliS написа:Светка, много искам кисело зеле...ама нямам мазе... Мръзне ли?
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Благодаря значи и Зеленце ще сложа...Нали първа година правя опити за зимнина...
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
Re: Домашно консервиране
Браво!
Винаги има първи път
Винаги има първи път
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- prijatel62
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2025
- Регистриран на: Юли 5, '15, 19:19
- Местоположение: гр.Варна, 95 м н. в., Черноморски климат
Re: Домашно консервиране
А така...капка по капка - вир!...тъкмо не се преуморява човек...Светката написа:...Всяка вечер по нещо все правим
Светка, калиевия сорбат по кое време го слагаш, след ферментация или...?Светката написа:...Тая вечер направих зелето.Бидона е 50 литров.
Събира 24 кг зеле.
Обелвам горните листа,правя кръст от към кочана и слагам в бидона с дупето нагоре.
Два царевични мамула пъхам между зелето.На 10 литра вода слагам 16 лъжици и половина равни морска трапезна сол.
Слагам и на 6 кг зеле по 1 пакетче калиев сорбат. В случая аз слагам 4 пакетчета.Става превъзходно зеле.
Идва ми да зарежа всичко и.....да стана принц!
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM