Домашно консервиране
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5274
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 99 пъти
- Получил благодарност: 105 пъти
Re: Домашно консервиране
Готовия е гъст, жълт,пуска мехурчета - пробват го на порцеланова чинийка -слагаш капка и тя да не се разлива.
При мен е малко на усет- сгъстява се и замирисва много характерно...
Та тук целта е да не е готов и от плода да се отпусне ,та врейки с него да проникне в парченцата и
те стават като локумчета.
При мен е малко на усет- сгъстява се и замирисва много характерно...
Та тук целта е да не е готов и от плода да се отпусне ,та врейки с него да проникне в парченцата и
те стават като локумчета.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15885
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 859 пъти
- Получил благодарност: 1725 пъти
Re: Домашно консервиране
Сега разбрах, Дани ! Както когато си варя сладко от други плодове, но тук сиропа е отделно и малко преди да стане съвсем готов, хакам сватените дюли. Благодаряяяя !!! Ще се фукна, ако го направя както трябва. Ако ли не - ще си замълча разсеяно ...Daniela Pargu написа:Готовия е гъст, жълт,пуска мехурчета - пробват го на порцеланова чинийка -слагаш капка и тя да не се разлива.
При мен е малко на усет- сгъстява се и замирисва много характерно...
Та тук целта е да не е готов и от плода да се отпусне ,та врейки с него да проникне в парченцата и
те стават като локумчета.
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5274
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 99 пъти
- Получил благодарност: 105 пъти
Re: Домашно консервиране
Не може да не стане !Но ако се притесняваш - направи първо стърганото- малко е по-различно на вкус, но за опит!
А аз правих желе от японски дюлки. Ще ги пробвам и на сладко- да видим какво ще стане
А аз правих желе от японски дюлки. Ще ги пробвам и на сладко- да видим какво ще стане
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1465
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Ето рецептата за стъргано сладко от дюли -
Прави се гъст сироп от 1кг захар и 1 ч.ч. вода. Докато заври, се стържат дюлите отделно в купа - 700 гр - или 3 хубави големи дюли на 1 кг захар и се слагат в сиропа. Парчетата преди стъргане се държат във вода с мъъъничко лимонтузу за да не потъмняват. Като се настържат, веднага в сиропа!Сгъстява се до готовност - стърготинките на дюлите да станат прозрачни и разбира се - готово е като капка от сиропа върху ръба на порцеланова чиния не се стича. И като е почти готово - не пълна чаена лъжичка лимонтузу. И го махаш от котлона. Ако искаме да стане розово, след лимонтузото се държи още 5 мин. За аромат може индрише (слага се малко преди края, но не се слага в бурканите), ванилия, а без нищо си е най-добре за нашия вкус. Бурканите - сухи! за да не се захароса, пълни се вряло, буркана държиш с кърпа!, затваряш и обръщаш.
Еми това ми издиктува майчето по телефона, дано стане и при вас! Ние го обожаваме!
Прави се гъст сироп от 1кг захар и 1 ч.ч. вода. Докато заври, се стържат дюлите отделно в купа - 700 гр - или 3 хубави големи дюли на 1 кг захар и се слагат в сиропа. Парчетата преди стъргане се държат във вода с мъъъничко лимонтузу за да не потъмняват. Като се настържат, веднага в сиропа!Сгъстява се до готовност - стърготинките на дюлите да станат прозрачни и разбира се - готово е като капка от сиропа върху ръба на порцеланова чиния не се стича. И като е почти готово - не пълна чаена лъжичка лимонтузу. И го махаш от котлона. Ако искаме да стане розово, след лимонтузото се държи още 5 мин. За аромат може индрише (слага се малко преди края, но не се слага в бурканите), ванилия, а без нищо си е най-добре за нашия вкус. Бурканите - сухи! за да не се захароса, пълни се вряло, буркана държиш с кърпа!, затваряш и обръщаш.
Еми това ми издиктува майчето по телефона, дано стане и при вас! Ние го обожаваме!
Re: Домашно консервиране
Момичета вижте Подправка Здравка за супа
Правим я лятото когато продуктите ги има в градината.
Ще ви дам и рецептата.Много лесно и бързо се прави.С робота се нарязва всичко.
Необходими продукти за една доза:
2кг.моркови
1кг лук
1кг.домати
1кг.пипер
1кг.сол.
Продуктите се нарязват и се осоляват.Пълнят се в бурканчета без да се вари.Могат спокойно и 2-3 години да престоят ако се направят по вече дози.
Едно бурканче за една чорбичка
Правим я лятото когато продуктите ги има в градината.
Ще ви дам и рецептата.Много лесно и бързо се прави.С робота се нарязва всичко.
Необходими продукти за една доза:
2кг.моркови
1кг лук
1кг.домати
1кг.пипер
1кг.сол.
Продуктите се нарязват и се осоляват.Пълнят се в бурканчета без да се вари.Могат спокойно и 2-3 години да престоят ако се направят по вече дози.
Едно бурканче за една чорбичка
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1465
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Без да се вари?! Брееей, това е супер! И как така не се разваля? От солта сигурноСветката написа:Момичета вижте Подправка Здравка за супа
Правим я лятото когато продуктите ги има в градината.
Ще ви дам и рецептата.Много лесно и бързо се прави.С робота се нарязва всичко.
Необходими продукти за една доза:
2кг.моркови
1кг лук
1кг.домати
1кг.пипер
1кг.сол.
Продуктите се нарязват и се осоляват.Пълнят се в бурканчета без да се вари.Могат спокойно и 2-3 години да престоят ако се направят по вече дози.
Едно бурканче за една чорбичка
Дай боже продукция да има догодина и ще се пробва!
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1465
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
И малко продукция
Компот от круши
Засега малко буркани, ама са толкова хубави крушите, че ни дожаля на компот да ги правим и решихме, че ще си ги ядем!
Компот от круши
Засега малко буркани, ама са толкова хубави крушите, че ни дожаля на компот да ги правим и решихме, че ще си ги ядем!
Re: Домашно консервиране
Нашата мазичка е фрашкана.
Удоволствие е ,за нас да си произвеждаме макар че е ,уморително лятно време.Всяка вечер по нещо все правим
Бидончетата с туршията ги държим на др.място.
Тая вечер направих зелето.Бидона е 50 литров.
Събира 24 кг зеле.
Обелвам горните листа,правя кръст от към кочана и слагам в бидона с дупето нагоре.
Два царевични мамула пъхам между зелето.На 10 литра вода слагам 16 лъжици и половина равни морска трапезна сол.
Слагам и на 6 кг зеле по 1 пакетче калиев сорбат. В случая аз слагам 4 пакетчета.Става превъзходно зеле.
По принцип го ползваме най вече за сърми,и за готвене с ребро и кокъл.
Удоволствие е ,за нас да си произвеждаме макар че е ,уморително лятно време.Всяка вечер по нещо все правим
Бидончетата с туршията ги държим на др.място.
Тая вечер направих зелето.Бидона е 50 литров.
Събира 24 кг зеле.
Обелвам горните листа,правя кръст от към кочана и слагам в бидона с дупето нагоре.
Два царевични мамула пъхам между зелето.На 10 литра вода слагам 16 лъжици и половина равни морска трапезна сол.
Слагам и на 6 кг зеле по 1 пакетче калиев сорбат. В случая аз слагам 4 пакетчета.Става превъзходно зеле.
По принцип го ползваме най вече за сърми,и за готвене с ребро и кокъл.
Последно промяна от Светката на Ное 1, '17, 20:53, променено общо 1 път.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Чудесно е компотчето мила.Много ми харесваvanina_g написа:И малко продукция
Компот от круши
Засега малко буркани, ама са толкова хубави крушите, че ни дожаля на компот да ги правим и решихме, че ще си ги ядем!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.