ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Модератор: Миша
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Имах дилянка под една асма,цъфтя в бяло.
Животни постоянно ровичкаха и я свършиха.
Животни постоянно ровичкаха и я свършиха.
- Asarina
- Кафе машина
- Мнения: 3940
- Регистриран на: Мар 31, '13, 16:23
- Местоположение: София - Лобош
- Дал благодарност: 2 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
През другата седмица ще ходя до Миша, та ако има още мераклии за широколист джоджен, да пишат.
Писалите досега са в списъка ми
Писалите досега са в списъка ми
- Asarina
- Кафе машина
- Мнения: 3940
- Регистриран на: Мар 31, '13, 16:23
- Местоположение: София - Лобош
- Дал благодарност: 2 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Днес отивам при Мишето за джоджена. Пишете ми на лични координати, за да ви го изпратя.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10047
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 674 пъти
- Получил благодарност: 1142 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
От пролетта имам босилек многогодишен. Бях изрязала всички стъбла в края на лятото , сега са покарали къси стъбълца , които са облистени. Откъснах листата и ги нарязах в доматената салата. ММ каза, че му горчали. Има ли някакво правило за тези тревуляци-- да се берат веднъж напролет и лятото или нещо друго? Например сега има пак коприва- става ли да бере и готви? Не знам дали ме разбрахте какво питам?
-
- Наркоман
- Мнения: 11645
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 94 пъти
- Получил благодарност: 63 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Не ,че съм брала коприва по това време,но защо да не става? Тъкмо вчера гледах лапада колко голям е станал,но ММ беше пръскал там .Иначе веднага му видях бъдещето като баница.
- nadin
- Чист кофеин
- Мнения: 7219
- Регистриран на: Май 17, '11, 15:33
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 30 пъти
- Получил благодарност: 419 пъти
- Обратна връзка:
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Я кажи какъв е този многогодишен босилек.
Аз гледах едно време и единственото дето видях е някъв африкански с много особен аромат.
Иначе аз лапада киселеца ги бера целогодишно стига да са им свежи листата и няма промяна във вкуса. С копривата е по-трудно че много бързо расте, но пък тя по принцип си има един горчив привкус.
Аз гледах едно време и единственото дето видях е някъв африкански с много особен аромат.
Иначе аз лапада киселеца ги бера целогодишно стига да са им свежи листата и няма промяна във вкуса. С копривата е по-трудно че много бързо расте, но пък тя по принцип си има един горчив привкус.
- mariyanag
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1812
- Регистриран на: Ное 6, '14, 12:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 114 пъти
- Получил благодарност: 37 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Грийни, навън ли ти живее този босилек или го прибираш в саксия? Имах гръцки такъв многогодишен, но зимата не устиска вътре - нещо не му беше комфортно.
Аз всички подправки ги беркам 2ри път - и ригана и балканската чубрица , и мащерката, а киселеца и по повече пъти. След орязване като покара достатъчно листна маса - значи е за бране.
Аз всички подправки ги беркам 2ри път - и ригана и балканската чубрица , и мащерката, а киселеца и по повече пъти. След орязване като покара достатъчно листна маса - значи е за бране.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10047
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 674 пъти
- Получил благодарност: 1142 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Навън ще живее, Марианка, за такъв ми е даден.
Надюша, стъблата са по-твърди от едногодишния, на аромат и вкус не намирам никаква разлика.
Големият проблем, Либра, и при мен е ,че от май до август ММ пръска асмите и аз досега не съм намерила подходящо място за подправките хем да са до къщата , хем да не са около асма. И в големи саксии има, и в земята има, но не са на едно място и обикалям като цветарка из двора, като тръгна да бера. Освен пръскането другият проблем е, че не знам дали котаракът няма да реши точно там да си върши работата Виждам го, че си заравя скъпоценностите навсякъде из градината.
Та да се върна на основния въпрос- берат се преди да цъфнат , след като цъфнат се изрязват от дъно и процесът започва отново.
Надюша, стъблата са по-твърди от едногодишния, на аромат и вкус не намирам никаква разлика.
Големият проблем, Либра, и при мен е ,че от май до август ММ пръска асмите и аз досега не съм намерила подходящо място за подправките хем да са до къщата , хем да не са около асма. И в големи саксии има, и в земята има, но не са на едно място и обикалям като цветарка из двора, като тръгна да бера. Освен пръскането другият проблем е, че не знам дали котаракът няма да реши точно там да си върши работата Виждам го, че си заравя скъпоценностите навсякъде из градината.
Та да се върна на основния въпрос- берат се преди да цъфнат , след като цъфнат се изрязват от дъно и процесът започва отново.
-
- Наркоман
- Мнения: 11645
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 94 пъти
- Получил благодарност: 63 пъти
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Грийни ,и аз съм се сдобила с един пакостник,който вчера уважи подправките.
Не можеш ли да си сложиш няколко саксии на перваза,поне на картинки са много удачни?
Не можеш ли да си сложиш няколко саксии на перваза,поне на картинки са много удачни?
Re: ПОДПРАВКИ и БИЛКИ
Санди Кундев изпрати ,като подарък, балканска чубрица.Засадих я в саксия..харесва ми като цвете.Но иначе намалява холестерола има и други ползи.
https://www.edna.bg/zdravoslovno/predim ... ta-4629485" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.edna.bg/zdravoslovno/predim ... ta-4629485" onclick="window.open(this.href);return false;