Какво сготвих днес
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10099
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 750 пъти
- Получил благодарност: 1298 пъти
Re: Какво сготвих днес
За тиквичките, отново!
Нарязани на тънки ленти/4-5 мм/, осолени, след половин час обилно поляти с олио и- на скарата. Вкусни станаха. Същото упражнение смятам да направя с патладжан.
Нарязани на тънки ленти/4-5 мм/, осолени, след половин час обилно поляти с олио и- на скарата. Вкусни станаха. Същото упражнение смятам да направя с патладжан.
Re: Какво сготвих днес
Тиквичките ги нарязах на кръгчета и осолих,след като престояха отцедих течността и ги пекох на грил тигана.
След това се овкусяват по желание.
След това се овкусяват по желание.
- patrisiq22
- Kъсо кафе
- Мнения: 93
- Регистриран на: Авг 19, '15, 18:28
- Местоположение: Sofia
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Какво сготвих днес
Казвай какво значи "тиквички по гръцки"!
Аз пък днес купих глинен гювеч за селската ми къща. Така че събирам рецепти за летни манджи в гювеч. Т.е. не капама. В събота планирам да го сефтосам със свинско с прясно зеле, но то и това не е много лятна гозба. Други идеи?
Аз пък днес купих глинен гювеч за селската ми къща. Така че събирам рецепти за летни манджи в гювеч. Т.е. не капама. В събота планирам да го сефтосам със свинско с прясно зеле, но то и това не е много лятна гозба. Други идеи?
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17055
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 141 пъти
- Получил благодарност: 476 пъти
- Обратна връзка:
Re: Какво сготвих днес
Вие не давате рецепти за бързи манджи , та аз реших да си направя подарък за бързо готвене и тъй, да се поФаля, имам си аеро грил , вече го сефтосах, е, нЕма такова удобство , опитахме картофките в кошничката , не вярвах, но са по-вкусни от пържени, само дето трябва да са нарязани на пръчици , не на филийки, обаче здравословно, вкусно и мързеливо, таман като за мен , за утре съм планирала да пробвам пилешко
ей такова е туй удобство , ама наистина удобство
[video][/video]
ей такова е туй удобство , ама наистина удобство
[video][/video]
Re: Какво сготвих днес
Лятна мусака за което са ти необходими:3 патладжана,нарязани на филийки,посолени и оставени около 1 час да се изцедят. В гювеча се реди-ред патладжан,в/у тях опечени (без семки )и обелени чушки,нарязан на едро лук,магданоз и кръгчета червени домати.този ред се повтаря колкото продукти имаш. Посолява се и се поръсва с червен пипер.прибавя се и олио и се вари на слаб огън докато остане на мазнина.
Re: Какво сготвих днес
Миша не знам какво имаш впредвид бързите манджи.Диня, сирене ,домати и хляб.Иначе бих ти предложила една селска манджа от Телиш -Плевенско,Баба ми го наричаше -пържено.пипер колкото имш поне килограм-нарязан на кубчета, лук-нарязан на едро.Това се пържи и се добавя домат,ако искаш сирене или яйце.Това е вече по твой избор.да ти е сладко .
Re: Какво сготвих днес
бързи летни манджи - таратор, домати със сирене, пържени яйца, китайско за вкъщи )))
Re: Какво сготвих днес
И аз искам рецепта за тиквички по гръцки, ама както ги правят в Гърция.
Мише честита придобивка, откъде го купи този грил?Миленка аз обичам боб в глинен гювеч.
Мише честита придобивка, откъде го купи този грил?Миленка аз обичам боб в глинен гювеч.
Re: Какво сготвих днес
И аз чакам рецептата на Патрисия.
Моят най-успешен опит с тиквички по гръцки е с нарязани по дължина много тъничко ( за който го може) или с картофобелачката, но тогава стават неравномерни, и панирани в рядко тесто от брашно и студена бира ( или газирана вода). Стават хрупкави, недостатъкът е, че трябва да се хапват веднага, т.е. докато другите похапват, ти се пържиш на котлона и похапваш на крак.
А днес готвих овчарски пай.
Моят най-успешен опит с тиквички по гръцки е с нарязани по дължина много тъничко ( за който го може) или с картофобелачката, но тогава стават неравномерни, и панирани в рядко тесто от брашно и студена бира ( или газирана вода). Стават хрупкави, недостатъкът е, че трябва да се хапват веднага, т.е. докато другите похапват, ти се пържиш на котлона и похапваш на крак.
А днес готвих овчарски пай.