Isa Bel за кратко наричана Руми

То че се знаем, знаем се, ама все пак :)...
Публикувай отговор
Малката Ида

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от Малката Ида »

:shock: това си е чиста ръкавица :nod:
Аватар
Isa Bel
Виенско кафе
Мнения: 428
Регистриран на: Дек 25, '16, 12:47

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от Isa Bel »

айде Иде, чакаме макрото заедно !!!! :ieeee:
на мен ми е още по-любопитно как ще снима твоя - всеки си има уникален похват и точно в това е красотата ... аз идвам от 100 000-на макро общност и там можехме да разпознаем коя снимка от кой идва ...
в никакъв случай не е "ръкавица" - аз просто нямам красива цветна градинка да покажа, това е моята страст - това показвам ... но ако го приемеш като мотивираща "ръкавица" ще се радвам, защото на мен там такива "ръкавци" ми хвърлиха че аз 100 пъти се отказвах да снимам - и те 100 пъти ме наритваха да не се отказвам. Тези снимки нямаше да ги има ако не бяха хората там.
зад теб съм /тихичко без да се натрапвам/ - ако имаш нужда от помощ ще помагам /с каквото мога - защото аз не знам чак кой знае колко :oops: /
Малката Ида

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от Малката Ида »

Разбира се :liubov: че каква друга ръкавица може да има, при такива очи(на мухата)
Поздрав най-сърдечен! :tzeluvka: :tzvetentze:

Пс.А градина ще имаш :nod: повярвай ми :angelche: просто още не го знаеш :lol:
Силвия
Баш кафе майстор
Мнения: 2208
Регистриран на: Юни 4, '13, 20:27

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от Силвия »

Черррна завист ме гризе :gush:
Убийствени снимки :potekoha:
Много ми харесаха мухите, мравчо и зеленият доматояд :liubov2:
Почвам да гледам за тая лупа, само дето тия дреболии няма как да ги видя с просто око, че да се пробвам да ги снимам :lol:
Прочетох, че помощ за снимките предлагаш, аз пък приемам :lol: само не знам как да стане :hmmm:
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Мнения: 5505
Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
Местоположение: София
Дал благодарност: 1477 пъти
Получил благодарност: 1442 пъти

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от Тутти »

Възхищавам ти се,да знаеш.Благодаря за преживяването да гледам тези снимки.Това си е професионално направо,или си любител,но надминал своя учител,който и да е бил той.Bravissimo!!!
Аватар
Noel
Наркоман
Мнения: 10630
Регистриран на: Яну 7, '14, 19:29
Местоположение: София кв. Борово
Получил благодарност: 1 път

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от Noel »

Още една сродна душа :D
Връщам се след няколкомесечно отцъствие и съм очарована.
Здравей,Isa Bel!
Форумът е голям,спасение дебне отвсякъде.
Аватар
evelin_pas
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1815
Регистриран на: Сеп 18, '14, 13:10

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от evelin_pas »

Isa, направо ме прикова. Оставам безмълвна и в с широко отворени очи за красотата, която споделяш с нас. :tzvetentze:
Аватар
clock
Кафе машина
Мнения: 3388
Регистриран на: Сеп 19, '16, 01:31
Получил благодарност: 1 път

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от clock »

Дааа, светът е пълен с тайни, тайни необичайни.... IsaBel, знаеш ли какво направи с тези удивителни снимки? Отвори една от заключените врати на този необичаен свят, пълен с тайни и ни позволи да надникнем в него. Сега разбирам какво те е омагьосало в макро фотографията. Именно този непознат свят. Ами че аз мухата я разглеждах поне 5 минути, има толкова изумителни подробности! И паячето със сладката муцунка - има косъмчета като току-що набола брада на тийнейджър! И наистина муцунката му е сладка и се е усмихнало даже. Радва ти се, че си го забелязала и даже ще го фотографираш :dovolen: Руми, IsaBel, обичам да разглеждам снимки. От години го правя. Отначало гледах, защото търсех определени снимки. Но с времето започнах да разглеждам всичко. Така попаднах и в 500px и в 35photo. Със сигурност ги знаеш. Та там разбрах едно нещо - вие, фотографите, имате способността да виждате в дълбочина. Забелязвате всеки детайл, всяка мъничка подробност, познавате всички нюанси на светлината и целият спектър на сенките. И успявате да уловите всички онези вълшебства, които после спират дъхът ни, на нас - обикновените хора. Това е дарба. И ученето и трудът са много, но ядрото е дарбата.
Руми, щастлива съм, че се появи във този форум и се запознах с теб! Обогатяваш ме! И още нещо - в тази твоя торба с чудеса има скрито и още нещо. Една заразяваща позитивност!
:gush:
Аватар
Isa Bel
Виенско кафе
Мнения: 428
Регистриран на: Дек 25, '16, 12:47

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от Isa Bel »

Силве, незнам какъв ти е фотоапарата и дали лупата е добра идея за него ... Аз я ползвам защото моя е с несменяем обектив - тоест не мога да ползвам макро обектив ... Помня, че в макро общността имаше хора, които си взеха тая джаджа и не бяха доволни - много трудно се снима с нея - само милиметър да мръднеш и губиш фокуса ... Така, че не бързай да я взимаш - ако си наблизо край мен /Казанлък/ може да се видим и да пробваме с моята на твоя апарат. Иначе като започнеш да снимаш буби не се хвърляй веднага на малките - с времето човешкото око свиква да ги вижда къде са .... Първо снимай пеперуди като се стремиш фокуса да е в оченцата... или малки цветчета ... Можеш да ми пишеш на лични за да не занимаваме хората тук с фотографски подробности - винаги ще ти помогна с каквото мога. :sbear:


Тутти - звездичке :tzeluvka: ... любител съм мила - не е истина какво правят профитата

Изображение
това е на един от моите учители Jason Canning - снимката е направена в специално макро студио - заснети са 58 кадъра - всички тези снимки са слепени заедно за да се получи тази горе ... макро фотографията е сериозно нещо - мога да кажа даже че помага на науката ... има много ентимолози снимащи макро... Например мравките на Alex Wild са използвани за заснимането на филм за мравки ... публикуват се в научни списания ... създават се книжки за деца - за да се опознае земята на която сме по-добре ...
и да нагушкаш кучовци от мен !!! :gush:


Noel ... знаех, че ще дойде денят в който ще се :gush: с теб
просто те чаках ... :tzvetentze:
ако откроиш някой край себе си, той със сигурност ти носи нещо .... :sbear: :ssun:


evelin_pas сега ще ви нагушкам всички наред :gush: :sgiggle:


Лилииии !!! /clock/ обичам те Лили :sbear: ... аз като ги снимам си говоря с тях - определено си мисля, че им е приятно да ги снимам - все пак нали така ще разкажа в "големия" свят за техния .... винаги съм се пазила от жаждата да се фукаш как си оцелил космите на мухата в носа - за мен никога не е било това целта ... исках да ги покажа колко са интересни и красиви ... затова и снимам в естествена среда - не снимам мъртви обекти само заради детайлите... а в естествената им среда е наистина вълшебно :ieeee:
и Лили ... "аз съм си обикновен човек съм си" - както казва един циганин в едно интИрвю :srofl: :srofl:
радвам се ако поне на няколко човека им е интересно /все ми е неудобно в цветарски форум да занимавам хората с моите глупости/ ... а в торбата има още Лили ... още не съм говорила за изкуВство :srofl: :srofl: някой ден ще покажа и моите нестандартни картини - и така тюрлюгювеча ще е пълен :ieeee: :ieeee: :lol:
обаче къде е Гео бе ... къде е ? все гледам вратичките на котката - дали ще се покаже Гео? :sthinking: :sthinking: :sitwasntme:
libra
Наркоман
Мнения: 11635
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 73 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Re: Нестандартни идеи и експерименти :)

Мнение от libra »

Isa Bell,твоето присъствие във форума ,определено раздвижи духовете. :sbear: Със сигурност поне ни извади носовете от гюловете.А и това не е само цветарски форум,макар че е предимно такъв,а и за всякакви хобита.А фотографията свързва всички хобита .Нека всеки споделя интересите си,така всички научаваме по нещо. :tzvetentze:
Публикувай отговор

Обратно към “Представете се”