Пишман готвач №1
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31652
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 986 пъти
- Получил благодарност: 2245 пъти
Re: Пишман готвач №1
Какво мезе иска едно стъклено бутилче Heiniken?
Тънко нарязани печурки, задушени с масло, изсипани върху купчинка тесни лентички кашкавал. Розово доматче и краставичка с extra virjin зехтинче. И няколко резенчета каква да е шунка.
За десерт сладолед Aloma с черни череши. С лека заливка мека топлина.
Тънко нарязани печурки, задушени с масло, изсипани върху купчинка тесни лентички кашкавал. Розово доматче и краставичка с extra virjin зехтинче. И няколко резенчета каква да е шунка.
За десерт сладолед Aloma с черни череши. С лека заливка мека топлина.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Пишман готвач №1
А моят английски бивш, казваше, че готвя ужасно, въпреки, че съм работила в голям ресторант във Варна и имам диплома за готвач, и готвеше сам, като следваше моите съвети...
Re: Пишман готвач №1
Нееееее не мога да се сдържа да не ви разкажа какво "сготвих" днес...
Много се радвам, че сте отворили такава тема - аз съм достоен представител на пишман готвачите - защото за мен готвенето и яденето са ... загуба на време , защото всеки ден сготвеното не се повтаря с нищо от предишните, защото не готвя така както "хората готвят" ...
Смях се с глас на написаното в темата тук и даже четох на ММ... та се смяхме заедно
та сега.... какво "сготвих" днес: "Кисел кекс"
както гледам и на вас ви се е случвало да вземете нещо от рафта и после - "упс"
.... започнах кекса стандартно - яйца, захар, олио ... 1 чаша олио ... ама защо ми мирише на кисело ??? ето защо :
олио и оцет в напълно еднакви бутилки ....
и така ... 1 чаша оцет вместо 1 чаша олио ...
ама защо да се хвърля ... опекох го ...
само дето докато проверявах кекса дали е опечен - миришеше яко на ТРУШИЯЯЯЯЯ
въпреки големите ми съмнения - опече се пИрфектно !!!! наду се пИрфекто !!!
идва си мъжа ми и казва: "ммммммм мирише на сладичкооооо "
отрязвам парченце и му подавам ... яде човека и .... пита : "жена, не е ли киселко ? ? "
а сега се сетете за онази лелка от рекламата "ми хапва ми се ..."
и аз така - нувъзмутимо - "ми киселко е ..."
аз да ви кажа хич не е кисело обаче - баш си е добре - той е със сладко от праскови - е все едно е със сладко от сливи .... ше си го изИдем ....
Много се радвам, че сте отворили такава тема - аз съм достоен представител на пишман готвачите - защото за мен готвенето и яденето са ... загуба на време , защото всеки ден сготвеното не се повтаря с нищо от предишните, защото не готвя така както "хората готвят" ...
Смях се с глас на написаното в темата тук и даже четох на ММ... та се смяхме заедно
та сега.... какво "сготвих" днес: "Кисел кекс"
както гледам и на вас ви се е случвало да вземете нещо от рафта и после - "упс"
.... започнах кекса стандартно - яйца, захар, олио ... 1 чаша олио ... ама защо ми мирише на кисело ??? ето защо :
олио и оцет в напълно еднакви бутилки ....
и така ... 1 чаша оцет вместо 1 чаша олио ...
ама защо да се хвърля ... опекох го ...
само дето докато проверявах кекса дали е опечен - миришеше яко на ТРУШИЯЯЯЯЯ
въпреки големите ми съмнения - опече се пИрфектно !!!! наду се пИрфекто !!!
идва си мъжа ми и казва: "ммммммм мирише на сладичкооооо "
отрязвам парченце и му подавам ... яде човека и .... пита : "жена, не е ли киселко ? ? "
а сега се сетете за онази лелка от рекламата "ми хапва ми се ..."
и аз така - нувъзмутимо - "ми киселко е ..."
аз да ви кажа хич не е кисело обаче - баш си е добре - той е със сладко от праскови - е все едно е със сладко от сливи .... ше си го изИдем ....
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 941
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Пишман готвач №1
В този дух и аз да се запиша. Трябва да съм била към 13 годишна. Реших да направя таратор, обожавам го , пък и да изненадам маман. Слагам си всичко и чесънче, и краставичка, копърче, кисело мляко и стигам до олиото. Бъркам в шкафа вземам зелена стъклена бутилка/ от онези които ги имаше по времето на соца/ сипвам ама нещо не е както трябва. А то се оказа ракийка. Мезето с аператива. Беше голям провал. Дълго време домашните ме даваха за пример - новатор.
- ivrabetsa
- Кафевар/ка/
- Мнения: 828
- Регистриран на: Ное 15, '12, 23:50
- Местоположение: Близо до морето
Re: Пишман готвач №1
И аз да се запиша тук. Вчера за да изненадам жената, реших да приготвя сладко от ягоди. От кило и половина и почти толкова захар, сварих три бурканчета по 350 г. ягодов туткал Сега няма вадене от бурканите,
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10772
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 239 пъти
- Получил благодарност: 453 пъти
- Обратна връзка:
-
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юни 12, '14, 10:56
- Местоположение: Стара Загора
- Получил благодарност: 4 пъти
Re: Пишман готвач №1
А сервирали ли сте таратор със сода бикарбонат вместо сол? От мен да знаете, няма оправяне. Хвърля се.
Вторият ми гаф е кафе със сол, вместо захар. Е, това вече е гадост! И знаете ли на кого го сервирах? На кума си .
Вторият ми гаф е кафе със сол, вместо захар. Е, това вече е гадост! И знаете ли на кого го сервирах? На кума си .
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън