Рецепти за сладкиши и десерти
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5630
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1722 пъти
- Получил благодарност: 1952 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Аз медените блатове ги намирам в руските магазини.И кондензираното мляко и сметаната също,но млякото и сметаната ги има и в други магазини.Блатовете има ли ги на други места?А тортата наистина е много вкусна и лесна и бърза.Браво,boggy,благодаря.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Сметанова торта и супер вкусна???
трябва да я опитам, въпреки много големите ми резерви към всякакви торти със сметана
иначе изглежда перфектно
трябва да я опитам, въпреки много големите ми резерви към всякакви торти със сметана
иначе изглежда перфектно
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Само кондензирано мляко и сметана е рецептата.Аз от Бериозката взимам блтовете и кондензираното мляко, а сметаната от всеки др магазин
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
мерси Боги, ще я опитам все пак със сметана , да не съм консерватор , но вероятно после ще заменя сметаната с друг крем. А благотеве сухи ли са, или сочни, трябва ли да се сиропират, или те си вземат после от млякото?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
А Калико ти защо не харесваш сметаната?То това си е гъсто мляко?Ето така изглеждат блатовете.Те дефакто са като меденките, които преди време ви бях показвала.Ако си ги правиш сам са по същата рецепта Доста са твърди.Навсякъде пише да не се сиропират блатовете, аз и миналия и този път малко ги напоих, но много малко просто сложих малко 3в1
Иначе след 20 час то си попива от кондензираното мляко и от сметаната и стават много притно меки блатове.Не се разкашква, не е твърдо.Точно си става!
Иначе след 20 час то си попива от кондензираното мляко и от сметаната и стават много притно меки блатове.Не се разкашква, не е твърдо.Точно си става!
- Магдалена
- Кафе машина
- Мнения: 3421
- Регистриран на: Юни 26, '10, 15:57
- Местоположение: Благоевград
- Дал благодарност: 18 пъти
- Получил благодарност: 3 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
При нас руския магазин го закриха,що .....не разбрах!
Та няма медени блатове,но аз правя за няма и половин час
друг десерт с готови блатове. Купувам от кафявите,за да стане по-красиво.
- 1 пакет кафяви блатове/три броя са вътре/;
- 0.500- 0.700мл течна сладкарска сметана
- 2 -3 ябълки
-смлени орехи - по желание
Върху всеки от блатовете, БЕЗ да се сиропират на едрото на рендето настъргвам ябълка директно;
Върху нея поръсвам смлени орехи и върху тях - част от разбитата с миксер сметана.
Върху последния блат не слагам ябълки,но може и да сложите .
Него го украсявам с повече орехи или ако желаете по друг начин.
Сладкишът се приготвя от предния ден. Блатовете поемат от ябълката и сметаната
и стават по мярка меки, без да се разкашкват! И, Калико ,
изобщо не е тежък и мазен този сладкиш,защото ябълките му придават
много свеж вкус!
пп. Ако обичате да ви е по-сладко- при разбиването на сметаната добавете мъничко захар.
Да ви е сладко и през Новата година!
Та няма медени блатове,но аз правя за няма и половин час
друг десерт с готови блатове. Купувам от кафявите,за да стане по-красиво.
- 1 пакет кафяви блатове/три броя са вътре/;
- 0.500- 0.700мл течна сладкарска сметана
- 2 -3 ябълки
-смлени орехи - по желание
Върху всеки от блатовете, БЕЗ да се сиропират на едрото на рендето настъргвам ябълка директно;
Върху нея поръсвам смлени орехи и върху тях - част от разбитата с миксер сметана.
Върху последния блат не слагам ябълки,но може и да сложите .
Него го украсявам с повече орехи или ако желаете по друг начин.
Сладкишът се приготвя от предния ден. Блатовете поемат от ябълката и сметаната
и стават по мярка меки, без да се разкашкват! И, Калико ,
изобщо не е тежък и мазен този сладкиш,защото ябълките му придават
много свеж вкус!
пп. Ако обичате да ви е по-сладко- при разбиването на сметаната добавете мъничко захар.
Да ви е сладко и през Новата година!
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Здравейте, да ви покажа днес какво направих днес за погачата на моята приятелка
Рецептата за сладките е като меденките с джинджифил, но смених джинджифила с ром
Другото е фондан и панделки
Рецептата за сладките е като меденките с джинджифил, но смених джинджифила с ром
Другото е фондан и панделки
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Боги, голяма прелест си сътворила, красота. браво, сръчница си ти, майсторица
Не знам що не обичам сметана. Ям заквасена сметана, но оная в тортите ми е ...да кажем неприемлива, че не отиват по-тежки думи на толкоз вкусотии и красота тук. По тази причина и сметанов сладолед не ям, или поне никак не обичам. Допреди десетина години си правих млечен сладолед , но вече не мога - няма къде да го замразявам, закриха кислородната станция.
Не знам що не обичам сметана. Ям заквасена сметана, но оная в тортите ми е ...да кажем неприемлива, че не отиват по-тежки думи на толкоз вкусотии и красота тук. По тази причина и сметанов сладолед не ям, или поне никак не обичам. Допреди десетина години си правих млечен сладолед , но вече не мога - няма къде да го замразявам, закриха кислородната станция.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 941
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Боги, страхотни курабийки, не само красиви но и на професионално ниво. Като за изложба. За фондана ясно, но картинките са страхотни. Моля те сподели от къде си ги купуваш и фондана и картинките.