Солените палачинки с пълнеж
Re: Солените палачинки с пълнеж
Не скъпа..) Проверено опитно.. И още: бъркането на содови питки трябва да бъде бързо и не енергично, за да станат меки и пухкави, При дълго и енергично бъркане глутена се разбърква и питките стават твърди и жилави. Тестото след бързо и не енергично бъркане трябва да изглежда на бучки и "парцалчета" и ще стане меко и пухкаво...)Приятен апетит!kim написа:Ани, малко подробности да кажеш. Тази сода не я ли "прегасяваш" в киселото мляко?
Защото и аз така ги правя, но я добавям към него.
alina, аз пък съм останала с впечатлението, че всичко тестено, в което има сода, остава доста по-дълго,
меко и не жилаво.
Re: Солените палачинки с пълнеж
Аз правя пълнежа с пушено пилешко месо, майонеза и домати. Вери найс