Свинско месо
Re: Свинско месо
Съвсем лесно, не е като крем брюле . Овкусяваш пържолките с черен и червен пипер /аз лично сол не слагам, защото киселото зеле е достатъчно солено/. Оставям ги половин час да престоят така и после всяка пържолка завивам в 2-3 зелеви листа. Нареждам в глинен гювеч, заливам с малко олио, половин чаша зелев сок и чаша вода. Мятам ги във фурната и ги забравям .
Re: Свинско месо
Според мен както при капамата - наскоро пускаха рецепти за капама. Аз бих ги запържила първо леко от двете страни, после леко посолени и подправени с черен пипер, увити в зелеви листа, ще ги сложа с малко от мазнината от запържването, в тенджера под налягане или пък във фурна в гювеч или пък в йенско /?/, с малко вода, дафинов лист и още черен пипер. Или в обикновена тенджера, да къкри.5ia написа:Как се правят онези пържоли, които се завиват в зелев лист? И нали знаете - на мен много подробно трябва ми да се обяснява
Последно промяна от Satori на Дек 20, '09, 19:09, променено общо 1 път.
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Свинско месо
Не можах да я намеря, къде ли не прерових. Дай линк.Satori написа: Според мен както при капамата - наскоро пускаха рецепти за капама.
ама, че съм заспала. То аз съм я пуснала тази рецепта за капама, но като бързам да те чета и реших, че ти си пуснала друга, та се затичах да я търся.
Последно промяна от Titi на Дек 21, '09, 11:29, променено общо 1 път.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Свинско месо
Моята любима рецептичка:Руло с шарена плънка
Взимам половината рибица и я режа така че да стане нещо като правоъгалник.Мариновам го след което в единия край слагам луканка или подобен салам и морков и навивам един път,след това пушено месо и сварено яйце и навивам още веднъж и за последно кашкавал и гъби.Мажа го с мазнина и пека под фолио с водичка.Когато се опече махам фолиото да получи коричка и заливам със соса.
Взимам половината рибица и я режа така че да стане нещо като правоъгалник.Мариновам го след което в единия край слагам луканка или подобен салам и морков и навивам един път,след това пушено месо и сварено яйце и навивам още веднъж и за последно кашкавал и гъби.Мажа го с мазнина и пека под фолио с водичка.Когато се опече махам фолиото да получи коричка и заливам със соса.
- mal4o_vasil4o
- Кана кафе
- Мнения: 569
- Регистриран на: Дек 2, '09, 17:26
Re: Свинско месо
А не трябва ли този кайзер да се суши повече време?Тази зима не сме правили,но другата със сигурност ще редим подкови и такива сухи меса.А на снимката на Таня много ми розовее
Re: Свинско месо
Незнам дали ви се чува за пържоли след Голямото Новогодишно ядене, но ще ви пусна една рецепта.Пържолите стават невероятно крехки и вкусни и със сос ( 2 в1 )
ПЪРЖОЛИ ОТ СВИНСКО МЕСО
1 опаковка майонеза лека на Краси
същото количество кисело мляко
1 ч.л горчица
250-300гр. гъби
1 кубче булон Костиля
черен пипер,сол
1-2 с.л брашно
Пържолите се поръсват със сол и черен пипер , начукват се и се изпържват леко.Нареждат се в тавичка.Отгоре се поставят гъбите.В един буркан/750мл./се поставят 1-2 с.л брашно,горчицата, майонезата,киселото мляко,стритото кубче булъон и се напълва буркана с вода.Слага се винтовата капачка и буркана силно се разклаща да се разбият продуктите.Заливат се пържолите.
Тавичката се покрива с фолио.
Ястието се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Бел. Рецептата съм я копирала отдавна някъде от нета , за съжаление не съм си отбелязала източника. Твърде вероятно е да е и от кулинарната тема на фнет. Ако някой си я познае, да свирка.
Изпробвала съм я вече два пъти.
В моя вариант- пържолите не пържих (не заради здравословието, а за това, че пърженето не ми е любимо упражнение) , изпекох ги за кратко на оребрения тиган, колкото да се запечата месото. Бульона беше Маги И понеже тук има противници на кубчета и пакетчета с Е-та, веднага бързам да кажа, че вероятно той може да се пропусне и да се замени просто със сол и обичайните ви натурални подправки.
А, и ако нямате в момента гъби и тях можете да пропуснете. Първия път нямах и пак си стана много вкусно.
ПЪРЖОЛИ ОТ СВИНСКО МЕСО
1 опаковка майонеза лека на Краси
същото количество кисело мляко
1 ч.л горчица
250-300гр. гъби
1 кубче булон Костиля
черен пипер,сол
1-2 с.л брашно
Пържолите се поръсват със сол и черен пипер , начукват се и се изпържват леко.Нареждат се в тавичка.Отгоре се поставят гъбите.В един буркан/750мл./се поставят 1-2 с.л брашно,горчицата, майонезата,киселото мляко,стритото кубче булъон и се напълва буркана с вода.Слага се винтовата капачка и буркана силно се разклаща да се разбият продуктите.Заливат се пържолите.
Тавичката се покрива с фолио.
Ястието се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Бел. Рецептата съм я копирала отдавна някъде от нета , за съжаление не съм си отбелязала източника. Твърде вероятно е да е и от кулинарната тема на фнет. Ако някой си я познае, да свирка.
Изпробвала съм я вече два пъти.
В моя вариант- пържолите не пържих (не заради здравословието, а за това, че пърженето не ми е любимо упражнение) , изпекох ги за кратко на оребрения тиган, колкото да се запечата месото. Бульона беше Маги И понеже тук има противници на кубчета и пакетчета с Е-та, веднага бързам да кажа, че вероятно той може да се пропусне и да се замени просто със сол и обичайните ви натурални подправки.
А, и ако нямате в момента гъби и тях можете да пропуснете. Първия път нямах и пак си стана много вкусно.