Рецепти за сладкиши и десерти
- макс
- Кафе машина
- Мнения: 3731
- Регистриран на: Ное 13, '13, 15:08
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 26 пъти
- Получил благодарност: 52 пъти
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Намерих ти я Диманчеcalico написа:понеже имам дюли, а и е сезон, ще ви напиша една прекрасна рецепта за сладкиш с дюли, дадена ми е преди много години като "Пирог с дюли", но повече прилича на тарт. Прави се бързо, макар че не изглежда да е така. Аз ползвам понякога и плода от компот от дюли, тогава е още по-бързо.
Пирог с дюли
ТЕСТОТО:
250 гр маргарин Калиакра /става и с масло, но с маргарина е малко по-леко/
1 яйце
100 гр пудра захар - това са 4 с.л. с връх
1 бакпулвер
брашно за меко тесто
Замесва се меко тесто и се разделя на две части. Половината разстиламе на дъното на тавичката /среден размер, към 30 см/, а другата половина слагаме във фризера в торбичка за да замръзне, докато правим плънката.
ПЛЪНКА:
1 кг дюли се настъргват на едрото ренде и се задушават със 4-5 с.л. захар в тенджерка на котлона. След като се изпари водата, се пробавя 1/2 малко пакетче масло, канела, смлени орехи.
плънката може да се направи и с кисели ябълки, увеличаваме малко захарта, но сладкиша с дюли е неповторим
Плънката се разстила върху тестото в тавата. Отгоре настъргваме на едрото ренде замръзналото вече тесто от фризера. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Като се извади отгоре се ръсва малко пудра захар само да красота и ефект
Да ви е сладко на който реши да го опита
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Лесно,но отнема доста време а и ръката ти се изморява,но щом нямаш само с това става.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31652
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 986 пъти
- Получил благодарност: 2246 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Взех на заем бъркалката, за да разбъркам хуууубавичко снимките от великото вчерашно събитие.
Фотосесията ще е под заглавие
Суперкекса, забъркан от СуперВаля за СуперГаля - първи суперопит след 20 години.
Вижда се, че кексът ще бъде от два цвята, става нещо като шарки на мрамор. "Мраморен кекс" - може би точно този двуцветен така да се е казвал някога.
Кексовата форма е подготвена - намазана и набрашнена.
Нетърпимо горещ, току що оставен върху дъската, страхотен, неописуем, съперуспешен суперкекс на СуперВаля за СуперГаля!!!
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Супер си е кексът Изглежда добре, вероятно мирише добре и е вкусен
Не мога да разбера защо се бъзикате така с жената
Аз за кекса си мисля Да ми падне само
Не мога да разбера защо се бъзикате така с жената
Аз за кекса си мисля Да ми падне само
Никога не е късно да засадиш клематис...
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Имах един шегаджия колега, който занасяше колежките в понеделниците да ги пита " Марче, пукна ли ти се кексът вчера". Е, на dal й се е пукнал Последно по коя рецепта беше направен ?
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1314
- Регистриран на: Мар 29, '13, 11:11
- Дал благодарност: 184 пъти
- Получил благодарност: 92 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Такъв кекс става само със суперрецепта. Изглежда супер и навярно вкусът му е такъв.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Хрупкави бисквити с течен център
230 гр. Брашно
100 гр. захар
100 гр. краве масло
5 гр. Сода бакпулвер
2 яйца
Нутела /отива около 150 гр./
1 ванилия
150 гр. Шоко чипс /ако нямате такъв, мисля, че би станало и с натрошен на ситни парченца шоколад/
Смесват се маслото и захарта /аз бих намалила захарта наполовина, защото стават мнооооого сладки/.
Добавяш яйцата и ванилията и разбиваш с миксера. /може и без миксер/
В отделна купа хубаво смесваш брашното с бакпулвера и постепенно, с бъркане с лъжицата го смесваш с яйчената смес. Накрая изсипваш шоколадовите парченца и объркваш.
Става гъста, лепкава смес. Вземаш 1 СУП. лъжица от нея, правиш на топче и върху ръката си го мачкаш на питка. В центъра му слагаш 1 кафен лъжичка течен шоколад и завиваш така, че той да остане в средата. Печеш върху домакинска хартия, в предварително загрята фурна на 180 градуса, точно за 15 Мин.
Ето видео за приготвянето
" onclick="window.open(this.href);return false;
230 гр. Брашно
100 гр. захар
100 гр. краве масло
5 гр. Сода бакпулвер
2 яйца
Нутела /отива около 150 гр./
1 ванилия
150 гр. Шоко чипс /ако нямате такъв, мисля, че би станало и с натрошен на ситни парченца шоколад/
Смесват се маслото и захарта /аз бих намалила захарта наполовина, защото стават мнооооого сладки/.
Добавяш яйцата и ванилията и разбиваш с миксера. /може и без миксер/
В отделна купа хубаво смесваш брашното с бакпулвера и постепенно, с бъркане с лъжицата го смесваш с яйчената смес. Накрая изсипваш шоколадовите парченца и объркваш.
Става гъста, лепкава смес. Вземаш 1 СУП. лъжица от нея, правиш на топче и върху ръката си го мачкаш на питка. В центъра му слагаш 1 кафен лъжичка течен шоколад и завиваш така, че той да остане в средата. Печеш върху домакинска хартия, в предварително загрята фурна на 180 градуса, точно за 15 Мин.
Ето видео за приготвянето
" onclick="window.open(this.href);return false;
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10105
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 366 пъти
- Получил благодарност: 1020 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Тити ,страхотно.Като спра да се изтезавам с една диета ,ще ги направя.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Eдна идея за много бърз, много лесен и много вкусен десерт.
[video][/video]
[video][/video]
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;