Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Titi »

Vessi написа:Днес си купих хлебопекарна и направих първия си хляб.На външен вид и вкус е чудесен ,но защо посредата ми стои с дупка, моля помогнете да разбера къде бъркам. Изображение
Той нещо на пластове стои, не само дупката по средата :hmmm: Може би не се е объркало добре тестото в самото начало? Аз в отделен съд смесвам всички продукти, с точно описания в книжката грамаж и като ги объркам, тогава слагам в хлебопекарната. Така, както при теб, не ми е ставал хляб до сега, но пък и никога не съм правила в нея хляб от бяло брашно, а твоя е такъв. Може и нещо от брашното да е? Да си кажат мнението и тези, които пекат бял хляб.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dancheto
Кафе машина
Мнения: 4883
Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
Местоположение: хасково
Дал благодарност: 10 пъти
Получил благодарност: 22 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от dancheto »

Аз нямам идея от какво може да стои така с дупка по средата, но аз когато правя хляб първо слагам течните продукти и накрая брашното /олио на дъното, после е водата със захарта и солта + маята разтворена в нея и накрая брашното предварително пресято/. Винаги ми се получава перфектно изпекан и омесен хляб. :daaa:
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
Vessi
Kафенце
Мнения: 46
Регистриран на: Яну 15, '15, 14:00

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Vessi »

Аз го правих хляба от рецепта в книжката на хлебопекарната и първо сложих водата с олиото, после брашното ,сол захар и маята без да се допира до солта и захарта пуснах го на 3 ч.и 18 минути и това се получи.
Аватар
dancheto
Кафе машина
Мнения: 4883
Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
Местоположение: хасково
Дал благодарност: 10 пъти
Получил благодарност: 22 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от dancheto »

Винаги във водата разбърквам солта, захарта и маята и разбърквам, като се смеси всичко, сипвам във формата, където съм сложила олиото и едва накрая брашното. Какво значи да не се допират, нали вътре пак ще се объркат заедно.....това е, единственото които внимавам, е да се разтворят солта, захарта и маята във водата и това е. Дори съм имала случаи - зареждам хлебопекарната и я слагам с отложен старт и на сутринта ме посреща топъл пресен изпечен хляб или зареждам сутринта с отложен старт за вечерта, прибирам се от работа и мирише на топъл изпечен хляб. Винаги е перфектен, следващия път ще снимам, до сега съм нямала проблем.
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
Vessi
Kафенце
Мнения: 46
Регистриран на: Яну 15, '15, 14:00

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Vessi »

следващият път ще опитам в тази последователност да го направя, дано се получи иначе на вкус е добър.
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Titi »

dancheto написа:Винаги във водата разбърквам солта, захарта и маята и разбърквам, като се смеси всичко, сипвам във формата, където съм сложила олиото и едва накрая брашното. Какво значи да не се допират, нали вътре пак ще се объркат заедно.....
Ами то в книжката така пише - да не се допират, аз също винаги внимавам за това. На явно можело и да се допират :dovolen:
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Петина
Виенско кафе
Мнения: 435
Регистриран на: Мар 16, '12, 08:59
Местоположение: гр. Шумен

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Петина »

Случайно да знаете някой сайт или магазин, в който продават резервни ванички за хлебопекарна NEO?
Аватар
Asarina
Кафе машина
Мнения: 3940
Регистриран на: Мар 31, '13, 16:23
Местоположение: София - Лобош
Дал благодарност: 2 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Asarina »

Виола написа:Момичета, знаете ли къде мога да намеря безглутенова мая? Искам да направя хляб от царевично брашно, но за него ми трябва такава мая, а не намирам в супермаркетите.
Аз съм решила да правя закваска от ръжено брашно, но на пакета брашно (от Елиаз) пише - със следи от глутен.
Мисля да направя хляб с типово брашно и ръжена закваска :hmmm:
Моята хлебопекарна е от 1.5 кг и никога не забърквам продуктите предварително. Слагам отдолу течните, отгоре брашното и маята. Това с допирането важи когато е отложен старта и престоят известно време :dovolen:
Аватар
къщичка
Кафе машина
Мнения: 4945
Регистриран на: Ное 6, '13, 12:46
Местоположение: с. Николово, Русенско
Дал благодарност: 128 пъти
Получил благодарност: 67 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от къщичка »

Виола написа:Момичета, знаете ли къде мога да намеря безглутенова мая? Искам да направя хляб от царевично брашно, но за него ми трябва такава мая, а не намирам в супермаркетите.


Виолка, безглутенов хляб ли искаш да направиш?
Ако е така, трудно ще го докараш да не се троши.
Моят син е на безглутенова диета и му правя хляб в хлебопекарна. Съставките купувам от диетичните магазини, няма ги във големите вериги.
Брашното е смес без глутен -ориз, тапиока, картофи и кво беше още, купувам на фирмата Doves farm, в състава на брашното има и ксантанова гума, която прави пухкав хляба, без нея не става.
Маята също е на тази марка, най ми е изгодна, струва около 7 лв, но стига за много хлебчета. Мляко ползвам без казеин - оризово, кокосово, бадемово, соево ...
Рецептата ми е на око, но ако държиш точната, ще измеря като приготвям хляб и ще ти я напиша.
Ако не намериш такава мая, задай фирмата в гугъл, май правят доставки или аз ще ти изпратя.
Слагам и яйца, иначе става подметка.
Аватар
greeneyed
Наркоман
Мнения: 10043
Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
Дал благодарност: 642 пъти
Получил благодарност: 1134 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от greeneyed »

Веси, да не е много маята, която слагаш? Всеки следващ път ще става по-хубав хляба, наблюдавай процеса и ще успееш да намериш баланса. :daaa:
Не искайте много- не можете да му платите цената... Ванга

моите цветя
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”