Свинско месо

Изкушения за лакомници и гурмани.
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: Свинско месо

Мнение от Satori »

За мен най-вкусните пържолки са си стандартните котлетни /така ли се казваха?/ на тиган. :nod:
Аватар
tanya1602
Виенско кафе
Мнения: 311
Регистриран на: Ное 29, '09, 07:50
Местоположение: София

Re: Свинско месо

Мнение от tanya1602 »

Ей това направих от едно месце.

Изображение
Аватар
mucunka
Кафе машина
Мнения: 3128
Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
Местоположение: София,Световрачене
Дал благодарност: 19 пъти
Получил благодарност: 33 пъти

Re: Свинско месо

Мнение от mucunka »

:potekoha: :potekoha: :potekoha:
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Аватар
tanya1602
Виенско кафе
Мнения: 311
Регистриран на: Ное 29, '09, 07:50
Местоположение: София

Re: Свинско месо

Мнение от tanya1602 »

mucunka написа::potekoha: :potekoha: :potekoha:
Мдааа, лесно и мноого вкусно. :nod:
Аватар
mucunka
Кафе машина
Мнения: 3128
Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
Местоположение: София,Световрачене
Дал благодарност: 19 пъти
Получил благодарност: 33 пъти

Re: Свинско месо

Мнение от mucunka »

Варено ли е или сурово-сушено,дай направо рецептата,че другата събота имаме свинска сватба. :ieeee:
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Аватар
tanya1602
Виенско кафе
Мнения: 311
Регистриран на: Ное 29, '09, 07:50
Местоположение: София

Re: Свинско месо

Мнение от tanya1602 »

Кайзеровано месо


Изображение

1 кг. свинско без кост, ципи и сланина/ бут , плешка,филе, контрафиле/
1 кг морска сол
подправки на вкус - използвам : чимен ,чубрица, червен и черен пипер.


Месото измито и много добре подсушено се разрязва на продълговати късове и се засипва със солта / сол трябва да има и под него/ така ,че да се завие плътно.Така престоява на вън или в хладилник 24 часа. Измива се , подсушава се и се овалва в микса от подправките. Прокарва се конец в единият край и се окачва на сухо и проветриво място. След 72 часа е готово за консумация. :ieeemyzh:
Последно промяна от tanya1602 на Дек 13, '09, 08:38, променено общо 1 път.
Аватар
mucunka
Кафе машина
Мнения: 3128
Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
Местоположение: София,Световрачене
Дал благодарност: 19 пъти
Получил благодарност: 33 пъти

Re: Свинско месо

Мнение от mucunka »

Кое? :hmmm:
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Аватар
vjra
Kафенце
Мнения: 5
Регистриран на: Дек 10, '09, 22:14

Re: Свинско месо

Мнение от vjra »

Ето и нашата любима рецепта за пържоли:използвам свински вратни пържоли,без да ги начуквам ги овалвам в брашно и леко ги запържвам,колкото да се запечати месото.След това ги подреждам в тавичка и леко ги посолявам и слагам черен пипер,отгоре подреждам топено сирене (става също много вкусно и със сметана),наливам вода колкото да облее пържолите,слагам фолио и пека във фурната.Пържолите стават много крехки,за гарнитура правя картофено пюре или гъби с масло.Дано ви хареса.
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Свинско месо

Мнение от Titi »

vjra написа:Ето и нашата любима рецепта за пържоли:използвам свински вратни пържоли,без да ги начуквам ги овалвам в брашно и леко ги запържвам,колкото да се запечати месото.След това ги подреждам в тавичка и леко ги посолявам и слагам черен пипер,отгоре подреждам топено сирене (става също много вкусно и със сметана),наливам вода колкото да облее пържолите,слагам фолио и пека във фурната.Пържолите стават много крехки,за гарнитура правя картофено пюре или гъби с масло.Дано ви хареса.
Тъкмо питах в темата за празнична вечеря за някоя подходяща рецепта със свинско, а я откривам тук. Звучи ми страхотно, мисля да ги направя.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
5ia
Кафевар/ка/
Мнения: 992
Регистриран на: Дек 13, '09, 09:06
Местоположение: Русе

Re: Свинско месо

Мнение от 5ia »

Как се правят онези пържоли, които се завиват в зелев лист? И нали знаете - на мен много подробно трябва ми да се обяснява :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”