рози за масив

Публикувай отговор
Аватар
Valentinka
Кана кафе
Мнения: 582
Регистриран на: Юни 23, '13, 11:37
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: рози за масив

Мнение от Valentinka »

Дал, Миленки, прочетете в моята градина к,во се случва да не го пиша и тука (не видях, че я има тази тема :hmmm: ) Аз не искам безброй видове заради самите тях, а ефект. Харесвам:Остин (трябва да търпят лека сянка), много тъмните червени, които лилавеят бледо розовите,белите...жълто в тази композиция не искам, защото вече имам жълто на разни места и все в комбинация със синьо и лилаво. :tzvetentze: :tzvetentze: благодаря предварително. Не обичам ЧХ и държа на формата на цветовете на остинките...
"Имате ли рози на къщата?"
"Хм, на розите имаме къща..."
Аватар
milena02
Чист кофеин
Мнения: 5417
Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
Местоположение: София
Получил благодарност: 1 път

Re: рози за масив

Мнение от milena02 »

Calico, я кажи сега, като фен на Леонардо, ако имаш свободно място покрай пътечка за една лента рози, би ли засадила 5-6 Леонардовци един до друг? (отказах се от остинките, че наистина ще бодат). Предполагам, ще може да му се контролира ръстът с резитба.

P.S. От препоръчаните от Дал сортове съм засадила повече от две трети. И съм ги подбрала в цялата си розарска безпросветност съвсем сама, забележете, само с четене. Направо не мога да повярвам!
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: рози за масив

Мнение от calico »

milena02 написа:Calico, я кажи сега, като фен на Леонардо, ако имаш свободно място покрай пътечка за една лента рози, би ли засадила 5-6 Леонардовци един до друг? (отказах се от остинките, че наистина ще бодат). Предполагам, ще може да му се контролира ръстът с резитба.

P.S. От препоръчаните от Дал сортове съм засадила повече от две трети. И съм ги подбрала в цялата си розарска безпросветност съвсем сама, забележете, само с четене. Направо не мога да повярвам!

абе какво току искаш да садиш еднакви рози :hmmm:

и що остинките да бодат пък другите не? голям фен съм на Леонардо, но не бих направила редица само с него- ще имаш една скучна и непрекъснато цъфтяща редица в розово, и по някое време ще ти се прииска нещо друго. Освен това не знам как се държи другаде Леонардо, но при мен шишовете които изкарва отдолу са дебели направо по 2 см, как мислиш ще прережеш това нещо наполовина без да затормозиш розата.

и каква е тая пътечка дето толкова те тормози, направи й арки с рози да не те бодат :angelche:
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Аватар
estrella74
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1406
Регистриран на: Юли 14, '10, 23:00
Местоположение: София

Re: рози за масив

Мнение от estrella74 »

Пуснах въпроса ми и в другата тема за съчетанието на рози по цветове, пускам го и тук, защото ще се образува нещо като масив от рози. Розите са покрай ограда.
estrella74 написа:Вкъщи решихме две розови петна да ги обединим в едно, но имам съмнения относно подреждането на розите по височина. Цветовете са предимно в лилаво-жълто-оранжевата гама, как ви се струва схемата? Иска ми се това да е последното местене на рози.

Изображение
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
[img]http://media.snimka.bg/s1/1862/029967772.jpg?r=0[/img]
Аватар
pipike
Баш кафе майстор
Мнения: 2513
Регистриран на: Юли 31, '12, 09:24
Местоположение: София

Re: рози за масив

Мнение от pipike »

:daaa:
Аватар
Nely75
Кана кафе
Мнения: 556
Регистриран на: Юни 30, '14, 20:09
Местоположение: Русе

Re: рози за бордюр

Мнение от Nely75 »

Моля за помощ. С вашите красиви снимки се запалих и аз по розичките. Имам една лента, в която искам да засадя розички. Лентата представлява правоъгълник с дължина 5 метра и широчина 0,65см. Намира се пред зид на който имам сложени най в ляво една оранжева текома и 3 клематиса: Клематис Justa, Клематис Etoile Violette и Клематис Мulti Blue. Пред клематисите искам розички, ако може на два реда, които да са или почвопокривни или мини розички до 0,60см.(незнам кой вид е по-подходящ) Не харесвам простоцветни рози, обичам всякакви цветове дори и ярки и наситени, много си харесах Heidi Klum розата и искам да я съчетая с още 2-3 цвята. Рових, гледах, избирах и в главата ми стана пълна каша. Харесах още Lavender Ice и Clementine на Tantau. хареса ми и една снимка, която някой беше качил на роза Heidi Klum в комбинация със Golden border i Goldelse. Помагайте моля да направя красив миксбордър с по 4 рози от цвят. Също така колко розички ми трябват и през колко сантиметра да ги засадя (0,30см. достатъчни ли са)?Извинявам се, ако съм станала отегчителна.
:ieeee:
libra
Наркоман
Мнения: 11642
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 90 пъти
Получил благодарност: 62 пъти

Re: рози за масив

Мнение от libra »

Нели,напиши си питанката в тази темаhttp://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=25&t=4220&start=675
Аватар
Nely75
Кана кафе
Мнения: 556
Регистриран на: Юни 30, '14, 20:09
Местоположение: Русе

Re: рози за масив

Мнение от Nely75 »

Благодаря libra копирах я :tzeluvka:
Публикувай отговор

Обратно към “Рози”