Телешко месо
Re: Телешко месо
lila написа:А защо си мисля, че в гулаша задължително плуват парчета зелеви листа? Или е друг вид ястие
Мисля, че е друг вид ястие. Гулаша не го зная със зеле.
Re: Телешко месо
Със зеле е борш.Гулаша е характерен с много кимион и чесън,макар ,че в оригинал унгарците ползват ким и сметана.
Re: Телешко месо
Направих рецептата на Роси_г телешкото стана невероятно вкусно, благодаря
Няма нужда да се ядосвате за нещо, което може да се промени. А ако не може да се промени, съвсем няма смисъл.
Re: Телешко месо
Тъй като обичам сурово месо с риск да ме разпердушините пускам следната рецепта за телешко карпачо
половин кг. телешко без ципи, аз ползвам бонфиле
1 лимон, половин чаена чаша зехтин, 200 гр. пармезан, сол черен пипер и рукола
Телешкото се оставя във фризера за около час (това съм го научила от баба - тя е професионален готвач). От зехтина, лимона и подправките се забърква марината. Нарязвате месото на много тънки филийки и накисвате в маринатата. Покривате съда и оставяте в хладилника за още час. Маринованото месо се сервира наръсено с пармезан и листа рукола.
половин кг. телешко без ципи, аз ползвам бонфиле
1 лимон, половин чаена чаша зехтин, 200 гр. пармезан, сол черен пипер и рукола
Телешкото се оставя във фризера за около час (това съм го научила от баба - тя е професионален готвач). От зехтина, лимона и подправките се забърква марината. Нарязвате месото на много тънки филийки и накисвате в маринатата. Покривате съда и оставяте в хладилника за още час. Маринованото месо се сервира наръсено с пармезан и листа рукола.
Re: Телешко месо
Не искам да спамя, но и аз ям сурово месо понякога. Телешко по този начин не съм. По морето така правят риба
Re: Телешко месо
Яла съм такава риба в една кръчма във Варвара. Няма такава вкуснотияlila написа:Не искам да спамя, но и аз ям сурово месо понякога. Телешко по този начин не съм. По морето така правят риба
Re: Телешко месо
Започнах да дебна за изскачащи канибали като ви чета с това сурово телешко. То и аз обичам сурово, но поне опушенко или сушенко, какво е това вашето !? Пък рибата не кърви като и късаш месата, така че може да мине и само с маринатка.
Re: Телешко месо
Господи нямаш представа колко е вкусно!Има обаче едно уточнение-това ,което у нас продават като телешко не е телешко /сега ще падне смях-телешкото е на цвят като свинското и се яде добре печено или варено........./ Червеното месо е всъщност говеждо-то се яде ала англе или сурово.И ако някой иска рецептата за стек тартар /сурово говеждо ,нарязано на ситно с нож до фрма на кайма мога да пусна/
Re: Телешко месо
Правя разлика между телешко и говеждо, защото от години купувам от първоизточник. За съпоставката на цветовете си абсолютно права, въпреки че аз не съм се сетила да ги сравнявам. Гледам визуално месцето да ми напълни окото.
(множите се)
(множите се)
Re: Телешко месо
Права си за цвета. Телешко се намира и си го ям и сурово и печено. Морската сол силно обезкръвява месото. Дори леко го изсушава и е перфектна за обработка на месото, когато ще се яде сурово Пускай рецептата, ще я пробвам с удоволствиеDOBI написа:Господи нямаш представа колко е вкусно!Има обаче едно уточнение-това ,което у нас продават като телешко не е телешко /сега ще падне смях-телешкото е на цвят като свинското и се яде добре печено или варено........./ Червеното месо е всъщност говеждо-то се яде ала англе или сурово.И ако някой иска рецептата за стек тартар /сурово говеждо ,нарязано на ситно с нож до фрма на кайма мога да пусна/