10 мин! Френска кухня - пържоли с пипер и сметана
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31774
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1128 пъти
- Получил благодарност: 2766 пъти
Re: 10 мин! Френска кухня - пържоли с пипер и сметана
Кажи, че при липса на червеното говеждо, не го заместват с червено бабешкоооооDOBI написа:Нико,за рязането-ами реже се еднакво.Иначе може от любопитство да го опиташ.По-малко люти от другия и е по-мек на вкус.Например в соса за стриди /деьек тоя лук с винен оцет/ се усеща най-точно вкусовата му разлика.А и естествено самите му люспи са по-тънки и от там по-крехки.
Сега малко и за месото-телешкото месо по принцип се води "бяло" месо.Наистина ее светло розово на цвят /точно като свинското/ .Консумира се добре изпечено.
Червеното месо е говеждо.То се приготвя според желанието на консумиращия го,но ако е добре изпържено или изпечено е твърдо.Приготвено майсторси а ла англе направо се топи в устата.Тук има и един специамитет от сурово такова,накълцано с нож до вид на кайма ,но в никакъв случай мляно с машинка.Две години набирах смелост да го опитам пустия му стек "Тартар"-сега съм му дива фенка,само дето аз не мога да си го направя зама и го консумирам само в ресторант
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: 10 мин! Френска кухня - пържоли с пипер и сметана
Според мен червения лук става само за салата в прясно състояние .А в френската кухня не се слага червен лук , а по-скоро това което ние наричаме арпаджик. Т.е. малки лукчета .Така мисля .Има голяма разлика.
Колкото до телешкото бон филе аз съм яла домашно. Невероятно е и крехко и вкусно. Няма нищо общо с това в магазина . На цвят е розово по-скоро.Това на снимката обаче ми прилича на някакво модифицирано гинетично неестествено телешко. Да не би да е бизонско?
Колкото до телешкото бон филе аз съм яла домашно. Невероятно е и крехко и вкусно. Няма нищо общо с това в магазина . На цвят е розово по-скоро.Това на снимката обаче ми прилича на някакво модифицирано гинетично неестествено телешко. Да не би да е бизонско?
Re: 10 мин! Френска кухня - пържоли с пипер и сметана
Аз пък току що сготвих пържолите с пипер и сметана Добро е Всички хапнахме добре. Само дето на 2 пъти го правих, че нии сме си народ у дома . Та личния ми опит - намалих котлона да не прегаря лука, 10-15 мин. си е точно Но 4 от нашенските пържоли не се побират, 2 макс. 3 при по-голям тиган И с пържени картофки върви
Re: 10 мин! Френска кухня - пържоли с пипер и сметана
Нико!
Редовно правя тази рецепта, но с пилешко
Редовно правя тази рецепта, но с пилешко
Търся добри хора