Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Ако вариш компот-до извиката на гърлото. При бульона вода не слагаш, щото вече си сложил вода до покриване на месото. Просто изливаш топлия бульон в буркана до извивката. Запечатваш. Месото отделяш. Връщаш в тенджерата, докато е топла запечатания/затворен буркан. Ако е хувава и с дебело дъно, не подлагаш нищо отдолу. Наливаш 3 пръста гореща вода и отново газ. Водата не е над капачката, а 3 пръста над дъното. Така спестяваш и време до завиране, и енергия. На буркана му е все едно дали ще ври при 120 гр в течна или газообразна среда, пълна с водна пара. Температурата и налягането са едни и същи при двата метода. Не ти трябва да миеш тенджерата между варенето на месото и стерилизирането на буркана, защото при повторното варене, на мазнината след изваждането на буркана-горещ, можеш до й капнеш почистващ препарат. А мазен буркан се мие лесно- гладко стъкло. 3 в 1 сваряване на месо, стерилизиране на бульон, частично миене.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5284
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
Re: Какво сготвих днес
Благодаря ти от сърце !Изясни ми се в подробности!
Много обичам бульон и ме е яд като изхвърлям - ще се възползвам още утре !
Много обичам бульон и ме е яд като изхвърлям - ще се възползвам още утре !