Сладо от ягоди, малини, череши
Re: Сладо от ягоди, малини, череши
Моите сливи, предполагаеми чачанки, много лесно се разваряват и на практика, стават мармалад. Не си запазват формата.При компот остават цели. За да запазят формата ти, миналата години ги киснах във варна вода.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15904
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
Re: Сладо от ягоди, малини, череши
Да, така и предполагах, ама друго си е наши хора да ти го кажат - в правенето на сладко от сини сливи няма кой знае каква разлика с останалите сладка. Тоя номер с варната вода го правих лани със смокини, Либре, но се оказа, че мъничкото количество вар, което ми е необходимо, е трудно намираемо, затова ще използвам рецептата на Алис за обикновено сладко, най-близко е до моята склонност към кулинарни подвизи . Благодаря на всички ви и специално на Алис !
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31755
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
Re: Сладо от ягоди, малини, череши
Графиньо, ако вече не си напълнила бурканчета със сладкото, да ти кажа как да извадиш костилките от цяла слива.
С горния край на вретено. Натискаш от към мястото на дръжката костилката и на третата слива ще хванеш чалъма.
Гасената вар наистина е проблем...
Но ако видиш пресен хоросан някъде, открадни си една шепа и бягай.
Размий във вода ценната придобивка, изчакай водата да се успокои и пясъкът да падне на дъното.
Варта е много силен дезинфектант, не се бой, че ще заразиш плодовете с някоя страшна болест.
Пък и нали всичко ще се вари, ще мине през огън.
Внимателно прелей варната вода в друг съд, като пясъкът с малко вода си остава н първия съд..
Изсипи целите сини сливи без костилки във варната вода. И карай нататък.
С горния край на вретено. Натискаш от към мястото на дръжката костилката и на третата слива ще хванеш чалъма.
Гасената вар наистина е проблем...
Но ако видиш пресен хоросан някъде, открадни си една шепа и бягай.
Размий във вода ценната придобивка, изчакай водата да се успокои и пясъкът да падне на дъното.
Варта е много силен дезинфектант, не се бой, че ще заразиш плодовете с някоя страшна болест.
Пък и нали всичко ще се вари, ще мине през огън.
Внимателно прелей варната вода в друг съд, като пясъкът с малко вода си остава н първия съд..
Изсипи целите сини сливи без костилки във варната вода. И карай нататък.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.