Картофени страсти
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Картофени страсти
Под секрет да ти кажа, и аз се издъних с първата рецепта.. според мен картофите не требе да варят дори минутка Всичко стана на каша, аз обаче не се отчаях, натроших сирене и разбърках, а отгоре посипах с настърган кашкавал. стана мозък
Re: Картофени страсти
опитай пак - няколко дни след като я пуснах тук я приготвих пак за рождения ден на малката - всички си облизаха пръстите, обрах всички овации с картофите, това е най-най рецептата, обаче винаги я правя с таймер на фурната и варенето. Точно 7 мин, точно 20 и така
то и за това ден се ядосах - очаква тан празници силно да ги изненадвам, а не да поднасям вкусни каши, пък за картофите специално много съм вдигнала летвата
то и за това ден се ядосах - очаква тан празници силно да ги изненадвам, а не да поднасям вкусни каши, пък за картофите специално много съм вдигнала летвата
He who plants a garden, plants happiness
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Картофени страсти
надупени картофи по родопски
взимат се средно големи пресни картофи, за предпочитане, от не най-най пресните, да си имат вече кожичка разделят се на половинки по дължина, по плоската страна. В паничка забърквам смес от малко зехтин, червен пипер, сол, черен пипер, счукан повечко чесън, най-добре пресен, /може и сушен, но има разлика/, чубрица, всичко това става като гъста кашица. Натривам с тази смес картофите откъм среза и ги нареждам с дупето нагоре, сместа към тавата. Отгоре ги поливам с тънка струя зехтин и ръсвам още малко сол, завивам с фолио и мятам във фурната на 180 градуса да се задушават. Като поомекнат махам фолиото да се запекат и хванат коричка. И после, ммммммммм, овации от всякъде
взимат се средно големи пресни картофи, за предпочитане, от не най-най пресните, да си имат вече кожичка разделят се на половинки по дължина, по плоската страна. В паничка забърквам смес от малко зехтин, червен пипер, сол, черен пипер, счукан повечко чесън, най-добре пресен, /може и сушен, но има разлика/, чубрица, всичко това става като гъста кашица. Натривам с тази смес картофите откъм среза и ги нареждам с дупето нагоре, сместа към тавата. Отгоре ги поливам с тънка струя зехтин и ръсвам още малко сол, завивам с фолио и мятам във фурната на 180 градуса да се задушават. Като поомекнат махам фолиото да се запекат и хванат коричка. И после, ммммммммм, овации от всякъде
He who plants a garden, plants happiness
Re: Картофени страсти
2 1/2 кг. картофи
1 супена лъжиц сол
300 гр.натрошено сирене
200 гр.вода
200 гр. прясно мляко
250 гр. сметана - може заквасена, може и незаквасена
Картофите се нарязват в една големичка йенска тенджера. Добавят се останалите съставки, изредени по-горе и се разбърква добре.
Пече се на 180 градуса.
За "раховец" фурна без градуси - долу и горе на 4. Проверка за - стандартна - с вилица
Любимата храна на дъщеря ми за този сезон.
1 супена лъжиц сол
300 гр.натрошено сирене
200 гр.вода
200 гр. прясно мляко
250 гр. сметана - може заквасена, може и незаквасена
Картофите се нарязват в една големичка йенска тенджера. Добавят се останалите съставки, изредени по-горе и се разбърква добре.
Пече се на 180 градуса.
За "раховец" фурна без градуси - долу и горе на 4. Проверка за - стандартна - с вилица
Любимата храна на дъщеря ми за този сезон.
Re: Картофени страсти
Пататник
3 картофа, 1/2 главичка лук, 100г сирене, 100г кашкавал, 1-2 яйца, чубрица, сол, маалко брашно
Продуктите се настъргват и смесват много добре/ с ръка се месят / В тиган се капва олио и на не мн силен котлон се разтила , но на блат не по-дебел от 1 пръст. Похлупва се с капак и се запича за около 10-15 мин, след това с капака се обръща, намазва се с масло и се допича
3 картофа, 1/2 главичка лук, 100г сирене, 100г кашкавал, 1-2 яйца, чубрица, сол, маалко брашно
Продуктите се настъргват и смесват много добре/ с ръка се месят / В тиган се капва олио и на не мн силен котлон се разтила , но на блат не по-дебел от 1 пръст. Похлупва се с капак и се запича за около 10-15 мин, след това с капака се обръща, намазва се с масло и се допича
Търся добри хора
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Картофени страсти
Тази вечер направих дребни пресни картофи,омазнени обилно със зехтин и поръсени,а може и оваляни с микст от следните подправки-сол,черен пипер,червен пипер,кимион,чесън на прах,розмарин и мащерка.След това се печат на 220 градуса за 40 мин.станаха перфиктни.
Re: Картофени страсти
Намерих един начин тия дни за пресните картофи и вече два пъти ги правя. Стават много вкусни.
Пресните картофи се нарязват на кръгчета, но по-тънки. Не чак прозрачни, ама да не са дебели. Слагам ги в тендежра с дебело и широко дъни и олио. Посолявам и слагам масло. Задушавам на затворен капак и умерен към слаб огън, като разбърквам 2, макс 3 пъти по време на готвенето. Готвят се на пара реално. Стават бързо, затова се внимава да не се разкашкат много. Като станат, слагам настърган или смачкан чесън и копър, разбърквам и оставям да си почива с капака.
Пресните картофи се нарязват на кръгчета, но по-тънки. Не чак прозрачни, ама да не са дебели. Слагам ги в тендежра с дебело и широко дъни и олио. Посолявам и слагам масло. Задушавам на затворен капак и умерен към слаб огън, като разбърквам 2, макс 3 пъти по време на готвенето. Готвят се на пара реално. Стават бързо, затова се внимава да не се разкашкат много. Като станат, слагам настърган или смачкан чесън и копър, разбърквам и оставям да си почива с капака.
Re: Картофени страсти
Страхотна идея е това, ще го пробвам задължително. Ще махна обаче кашкавала от рецептата, мисля, че пак ще се получи.bouquet написа:Пататник
3 картофа, 1/2 главичка лук, 100г сирене, 100г кашкавал, 1-2 яйца, чубрица, сол, маалко брашно
Продуктите се настъргват и смесват много добре/ с ръка се месят / В тиган се капва олио и на не мн силен котлон се разтила , но на блат не по-дебел от 1 пръст. Похлупва се с капак и се запича за около 10-15 мин, след това с капака се обръща, намазва се с масло и се допича
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;