Картофени страсти

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
bouquet
Чист кофеин
Мнения: 7054
Регистриран на: Дек 9, '09, 22:02
Получил благодарност: 1 път

Re: Картофени страсти

Мнение от bouquet »

Пататник
3 картофа, 1/2 главичка лук, 100г сирене, 100г кашкавал, 1-2 яйца, чубрица, сол, маалко брашно
Продуктите се настъргват и смесват много добре/ с ръка се месят :dovolen: / В тиган се капва олио и на не мн силен котлон се разтила , но на блат не по-дебел от 1 пръст. Похлупва се с капак и се запича за около 10-15 мин, след това с капака се обръща, намазва се с масло и се допича :daaa:
Търся добри хора
Аватар
nel4o
Баш кафе майстор
Мнения: 2554
Регистриран на: Ное 23, '09, 21:38

Re: Картофени страсти

Мнение от nel4o »

Звучи вкусно :nod: Ще го направя :ieeee:
кирилица не е на съседа Киро жена му...

http://raphaelholisticjewelry.com/
Аватар
ptiholov
Кафе машина
Мнения: 3594
Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 15 пъти
Получил благодарност: 595 пъти

Re: Картофени страсти

Мнение от ptiholov »

Тази вечер направих дребни пресни картофи,омазнени обилно със зехтин и поръсени,а може и оваляни с микст от следните подправки-сол,черен пипер,червен пипер,кимион,чесън на прах,розмарин и мащерка.След това се печат на 220 градуса за 40 мин.станаха перфиктни. :nod: :daaa:
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: Картофени страсти

Мнение от Satori »

Намерих един начин тия дни за пресните картофи и вече два пъти ги правя. Стават много вкусни.

Пресните картофи се нарязват на кръгчета, но по-тънки. Не чак прозрачни, ама да не са дебели. Слагам ги в тендежра с дебело и широко дъни и олио. Посолявам и слагам масло. Задушавам на затворен капак и умерен към слаб огън, като разбърквам 2, макс 3 пъти по време на готвенето. Готвят се на пара реално. Стават бързо, затова се внимава да не се разкашкат много. Като станат, слагам настърган или смачкан чесън и копър, разбърквам и оставям да си почива с капака.
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Картофени страсти

Мнение от Titi »

bouquet написа:Пататник
3 картофа, 1/2 главичка лук, 100г сирене, 100г кашкавал, 1-2 яйца, чубрица, сол, маалко брашно
Продуктите се настъргват и смесват много добре/ с ръка се месят :dovolen: / В тиган се капва олио и на не мн силен котлон се разтила , но на блат не по-дебел от 1 пръст. Похлупва се с капак и се запича за около 10-15 мин, след това с капака се обръща, намазва се с масло и се допича :daaa:
Страхотна идея е това, ще го пробвам задължително. Ще махна обаче кашкавала от рецептата, мисля, че пак ще се получи.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
ivapenkova
Kафенце
Мнения: 6
Регистриран на: Яну 6, '11, 15:21

Re: Картофени страсти

Мнение от ivapenkova »

Една лесна рецепта за предястие : пълнени картофи с яйца и сирене в бекон.Сварявам няколко средни на големина картофа.Издълбавам ги с помоща на малка лъжичка.Посолявам ги и ги нареждам в тавичка.Увивам парче бекон около всеки картоф.На дъното поставям резенче домат,натрошено сирене и чуквам по едно яйце.Запичам във фурната около 10 мин.Поднасям картофките украсени с магданоз.
Аватар
ptiholov
Кафе машина
Мнения: 3594
Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 15 пъти
Получил благодарност: 595 пъти

Re: Картофени страсти

Мнение от ptiholov »

Извинявай,много интересна рецепта,само дето не разбрах,кога увиваш бекона около вече издълбания картоф,и на кое дъно слагаш всички останали продукти.И яйцето няма ли да се разтече. :hmmm: Май много неща не са ми станали ясни.
Аватар
orkud
Кафе машина
Мнения: 3351
Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
Получил благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Re: Картофени страсти

Мнение от orkud »

Бекона се увива около картофа преди печене, а останалото се слага във всеки издълбан картоф, а не на дъното на тавата. Нали :hmmm: Сигурно е много вкусно :daaa:
Аватар
ptiholov
Кафе машина
Мнения: 3594
Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 15 пъти
Получил благодарност: 595 пъти

Re: Картофени страсти

Мнение от ptiholov »

Но явно бекона трябва да се увие след като си напълнил картофа,защото иначе няма да има дупка,където да слагаш провизиите. :lol:
Аватар
marioletka
Кафе с мляко
Мнения: 272
Регистриран на: Дек 1, '10, 18:32
Местоположение: до София

Re: Картофени страсти

Мнение от marioletka »

Satori написа:Намерих един начин тия дни за пресните картофи и вече два пъти ги правя. Стават много вкусни.

Пресните картофи се нарязват на кръгчета, но по-тънки. Не чак прозрачни, ама да не са дебели. Слагам ги в тендежра с дебело и широко дъни и олио. Посолявам и слагам масло. Задушавам на затворен капак и умерен към слаб огън, като разбърквам 2, макс 3 пъти по време на готвенето. Готвят се на пара реално. Стават бързо, затова се внимава да не се разкашкат много. Като станат, слагам настърган или смачкан чесън и копър, разбърквам и оставям да си почива с капака.


Аз също съм си поизмислила такава рецепта, спазвам всичко което си написала и мисля, че е много важен съда в който се правят за да станат толкова вкусни. Аз го правя това не само с пресни картофи и със стари става, режа ги както ми е кеф(така ли инъче винаги леко се разкашкват :lol: ). Също слагам малко черен пипер, чубрица и лук. Задушавам по същия начин и накрая слагам чесъна, пресен копър и пресен магданоз и оставям така за няколко мин. под капака. Стават невероятни, определено си заслужава да се пробва
Песимистът вижда трудности във всяка възможност, оптимистът - във всяка трудност - възможности.
Уинстън Чърчил

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”