Картофени страсти
Re: Картофени страсти
Пататник
3 картофа, 1/2 главичка лук, 100г сирене, 100г кашкавал, 1-2 яйца, чубрица, сол, маалко брашно
Продуктите се настъргват и смесват много добре/ с ръка се месят / В тиган се капва олио и на не мн силен котлон се разтила , но на блат не по-дебел от 1 пръст. Похлупва се с капак и се запича за около 10-15 мин, след това с капака се обръща, намазва се с масло и се допича
3 картофа, 1/2 главичка лук, 100г сирене, 100г кашкавал, 1-2 яйца, чубрица, сол, маалко брашно
Продуктите се настъргват и смесват много добре/ с ръка се месят / В тиган се капва олио и на не мн силен котлон се разтила , но на блат не по-дебел от 1 пръст. Похлупва се с капак и се запича за около 10-15 мин, след това с капака се обръща, намазва се с масло и се допича
Търся добри хора
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Картофени страсти
Тази вечер направих дребни пресни картофи,омазнени обилно със зехтин и поръсени,а може и оваляни с микст от следните подправки-сол,черен пипер,червен пипер,кимион,чесън на прах,розмарин и мащерка.След това се печат на 220 градуса за 40 мин.станаха перфиктни.
Re: Картофени страсти
Намерих един начин тия дни за пресните картофи и вече два пъти ги правя. Стават много вкусни.
Пресните картофи се нарязват на кръгчета, но по-тънки. Не чак прозрачни, ама да не са дебели. Слагам ги в тендежра с дебело и широко дъни и олио. Посолявам и слагам масло. Задушавам на затворен капак и умерен към слаб огън, като разбърквам 2, макс 3 пъти по време на готвенето. Готвят се на пара реално. Стават бързо, затова се внимава да не се разкашкат много. Като станат, слагам настърган или смачкан чесън и копър, разбърквам и оставям да си почива с капака.
Пресните картофи се нарязват на кръгчета, но по-тънки. Не чак прозрачни, ама да не са дебели. Слагам ги в тендежра с дебело и широко дъни и олио. Посолявам и слагам масло. Задушавам на затворен капак и умерен към слаб огън, като разбърквам 2, макс 3 пъти по време на готвенето. Готвят се на пара реално. Стават бързо, затова се внимава да не се разкашкат много. Като станат, слагам настърган или смачкан чесън и копър, разбърквам и оставям да си почива с капака.
Re: Картофени страсти
Страхотна идея е това, ще го пробвам задължително. Ще махна обаче кашкавала от рецептата, мисля, че пак ще се получи.bouquet написа:Пататник
3 картофа, 1/2 главичка лук, 100г сирене, 100г кашкавал, 1-2 яйца, чубрица, сол, маалко брашно
Продуктите се настъргват и смесват много добре/ с ръка се месят / В тиган се капва олио и на не мн силен котлон се разтила , но на блат не по-дебел от 1 пръст. Похлупва се с капак и се запича за около 10-15 мин, след това с капака се обръща, намазва се с масло и се допича
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kафенце
- Мнения: 6
- Регистриран на: Яну 6, '11, 15:21
Re: Картофени страсти
Една лесна рецепта за предястие : пълнени картофи с яйца и сирене в бекон.Сварявам няколко средни на големина картофа.Издълбавам ги с помоща на малка лъжичка.Посолявам ги и ги нареждам в тавичка.Увивам парче бекон около всеки картоф.На дъното поставям резенче домат,натрошено сирене и чуквам по едно яйце.Запичам във фурната около 10 мин.Поднасям картофките украсени с магданоз.
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Картофени страсти
Извинявай,много интересна рецепта,само дето не разбрах,кога увиваш бекона около вече издълбания картоф,и на кое дъно слагаш всички останали продукти.И яйцето няма ли да се разтече. Май много неща не са ми станали ясни.
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Картофени страсти
Бекона се увива около картофа преди печене, а останалото се слага във всеки издълбан картоф, а не на дъното на тавата. Нали Сигурно е много вкусно
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Картофени страсти
Но явно бекона трябва да се увие след като си напълнил картофа,защото иначе няма да има дупка,където да слагаш провизиите.
- marioletka
- Кафе с мляко
- Мнения: 272
- Регистриран на: Дек 1, '10, 18:32
- Местоположение: до София
Re: Картофени страсти
Satori написа:Намерих един начин тия дни за пресните картофи и вече два пъти ги правя. Стават много вкусни.
Пресните картофи се нарязват на кръгчета, но по-тънки. Не чак прозрачни, ама да не са дебели. Слагам ги в тендежра с дебело и широко дъни и олио. Посолявам и слагам масло. Задушавам на затворен капак и умерен към слаб огън, като разбърквам 2, макс 3 пъти по време на готвенето. Готвят се на пара реално. Стават бързо, затова се внимава да не се разкашкат много. Като станат, слагам настърган или смачкан чесън и копър, разбърквам и оставям да си почива с капака.
Аз също съм си поизмислила такава рецепта, спазвам всичко което си написала и мисля, че е много важен съда в който се правят за да станат толкова вкусни. Аз го правя това не само с пресни картофи и със стари става, режа ги както ми е кеф(така ли инъче винаги леко се разкашкват ). Също слагам малко черен пипер, чубрица и лук. Задушавам по същия начин и накрая слагам чесъна, пресен копър и пресен магданоз и оставям така за няколко мин. под капака. Стават невероятни, определено си заслужава да се пробва
Песимистът вижда трудности във всяка възможност, оптимистът - във всяка трудност - възможности.
Уинстън Чърчил
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236
Уинстън Чърчил
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236