Домашно консервиране
Re: Домашно консервиране
Мога,мога
Даже и желание имам.
Ако някой я закъса зимъска ние сме насреща
Даже и желание имам.
Ако някой я закъса зимъска ние сме насреща
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- маргото
- Наркоман
- Мнения: 10915
- Регистриран на: Окт 24, '15, 22:43
- Местоположение: Бяла Слатина
- Дал благодарност: 170 пъти
- Получил благодарност: 1322 пъти
Re: Домашно консервиране
Светка, като гледам тези пиперки на пръчици /жулиени/ се сещам за една много харесвана от всички ни рецепта.
Ако спазиш пропорциите, ще се наслаждаваш на чудесен вкус./ особено върви като гарнитура на свинско, а и не
само де...,върви и като салата за ракийка//
Мариновани рязани капии...
15 кг. избушени червени чушки се попарват във вряла вода /бланшират/. Изстинали се режат на ленти 0,5-1 см. широки.
В празен буркан 800 гр. се слагат 130 гр оцет, 1/2 дафинов лист, 2-3 зърна чер пипер и 1-3 зърна бахар.
Напълва се буркана с нарязаните чушки /премерен да показва 500 гр/.
Марината:
Кипват се - 6 кг./л./ вода, 3,200 кг. захар и 800 гр. сол. - за 30 буркана
Допълват се бурканите с изстиналата марината и се стерилизират 5 мин.
В буркан 800 мл. фактически се влагат 470 гр. чушки, 130 гр. оцет и 200 гр. марината
Да ви е сладко! Избършете се...
Ако спазиш пропорциите, ще се наслаждаваш на чудесен вкус./ особено върви като гарнитура на свинско, а и не
само де...,върви и като салата за ракийка//
Мариновани рязани капии...
15 кг. избушени червени чушки се попарват във вряла вода /бланшират/. Изстинали се режат на ленти 0,5-1 см. широки.
В празен буркан 800 гр. се слагат 130 гр оцет, 1/2 дафинов лист, 2-3 зърна чер пипер и 1-3 зърна бахар.
Напълва се буркана с нарязаните чушки /премерен да показва 500 гр/.
Марината:
Кипват се - 6 кг./л./ вода, 3,200 кг. захар и 800 гр. сол. - за 30 буркана
Допълват се бурканите с изстиналата марината и се стерилизират 5 мин.
В буркан 800 мл. фактически се влагат 470 гр. чушки, 130 гр. оцет и 200 гр. марината
Да ви е сладко! Избършете се...
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Хора, направих опит за домашен ябълков оцет по рецепта на pep_4o - http://pep-4o.blogspot.bg/2010/04/blog-post_11.html
изпробвана и похвалена във форума. Обаче - за първата ферментация пише 9-10 дни, а при мен е 4-ти ден и вече спря да ври! Възможно ли е за толкова кратко време да е свършила бурната ферментация, или нещо се е прецакало и се е провалил опита за оцет
Иначе мирише си на кисело, да го слагам ли в бутилките за тихата ферментация или да си изчакам 10-те дни Да не се развали пък нещо ...
изпробвана и похвалена във форума. Обаче - за първата ферментация пише 9-10 дни, а при мен е 4-ти ден и вече спря да ври! Възможно ли е за толкова кратко време да е свършила бурната ферментация, или нещо се е прецакало и се е провалил опита за оцет
Иначе мирише си на кисело, да го слагам ли в бутилките за тихата ферментация или да си изчакам 10-те дни Да не се развали пък нещо ...
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Еми никой не ми отговори и аз днес го прецедих в пластмасова бутилка и сега ще чакам да се утаи
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
А ето това е днешната продукция - напитка от дренки! Рецептата е от баба, навремето е нямало "газирано", "безалкохолно" и т.н.
Много лесно и с малко материал! Ние много го харесваме!
Re: Домашно консервиране
Трябва ми рецепта за туршия в бидон. Правила съм преди години...но нищо не помня.
Карфиол, камби, морков краставички, целина, зелени доматчета. За бърза консумация, става за седмица. Някой знае ли тази рецепта??
Карфиол, камби, морков краставички, целина, зелени доматчета. За бърза консумация, става за седмица. Някой знае ли тази рецепта??
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
Re: Домашно консервиране
Джул нямаш време за чакане Виж от интернет.
Ние не правим обща туршия в бидон,а по отделно в бидон да.Интересно ще ми е ,за 5 дни какъв вкус вкус ще има туршията
Даже ги метнахме туршиите вече Чудесен вкус от бидончетата
Ае наздраве...!
Ние не правим обща туршия в бидон,а по отделно в бидон да.Интересно ще ми е ,за 5 дни какъв вкус вкус ще има туршията
Даже ги метнахме туршиите вече Чудесен вкус от бидончетата
Ае наздраве...!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Светка, и аз си мисля че правя зимнина Браво на вас, вие сте страхотен отбор и в това.
бия те само по камбите - имам 25 буркана мариновани камби, че моите туршия от тая солената, не ядат. Аз си купувам като ми се дояде.
ааа, и по лютите чушлета- печени люти чушки имаме към 70 буркана от компотените. Но те са патент на ММ, известни вече в половин Бг и не са всичките за нас само.
ММ има един братовчед, те консервират всяка година общо около 900-1000 буркана. Трябва да видим кой от вас ще е лидера на консервите.
бия те само по камбите - имам 25 буркана мариновани камби, че моите туршия от тая солената, не ядат. Аз си купувам като ми се дояде.
ааа, и по лютите чушлета- печени люти чушки имаме към 70 буркана от компотените. Но те са патент на ММ, известни вече в половин Бг и не са всичките за нас само.
ММ има един братовчед, те консервират всяка година общо около 900-1000 буркана. Трябва да видим кой от вас ще е лидера на консервите.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...