Домашно консервиране

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Домашно консервиране

Мнение от iv.tarlen »

Светка с тази продукция, можеш да изхраниш през зимата, целия форум :hihihi: !
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашно консервиране

Мнение от Светката »

Мога,мога :D
Даже и желание имам. :D
Ако някой я закъса зимъска ние сме насреща :ieeee: :ieeemyzh:
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
маргото
Наркоман
Мнения: 10915
Регистриран на: Окт 24, '15, 22:43
Местоположение: Бяла Слатина
Дал благодарност: 170 пъти
Получил благодарност: 1322 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от маргото »

Светка, като гледам тези пиперки на пръчици /жулиени/ се сещам за една много харесвана от всички ни рецепта.
Ако спазиш пропорциите, ще се наслаждаваш на чудесен вкус./ особено върви като гарнитура на свинско, а и не
само де...,върви и като салата за ракийка// :lol:

Мариновани рязани капии...
15 кг. избушени червени чушки се попарват във вряла вода /бланшират/. Изстинали се режат на ленти 0,5-1 см. широки.
В празен буркан 800 гр. се слагат 130 гр оцет, 1/2 дафинов лист, 2-3 зърна чер пипер и 1-3 зърна бахар.
Напълва се буркана с нарязаните чушки /премерен да показва 500 гр/.
Марината:
Кипват се - 6 кг./л./ вода, 3,200 кг. захар и 800 гр. сол. - за 30 буркана
Допълват се бурканите с изстиналата марината и се стерилизират 5 мин.
В буркан 800 мл. фактически се влагат 470 гр. чушки, 130 гр. оцет и 200 гр. марината

Да ви е сладко! :daaa: Избършете се... :lol:
Аватар
маргото
Наркоман
Мнения: 10915
Регистриран на: Окт 24, '15, 22:43
Местоположение: Бяла Слатина
Дал благодарност: 170 пъти
Получил благодарност: 1322 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от маргото »

Светка, при вас има много преспи...трудно ще се стигне до мазето... :lol: :lol:
Аватар
vanina_g
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1463
Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
Местоположение: Пловдив
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 9 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от vanina_g »

Хора, направих опит за домашен ябълков оцет по рецепта на pep_4o - http://pep-4o.blogspot.bg/2010/04/blog-post_11.html
изпробвана и похвалена във форума. Обаче - за първата ферментация пише 9-10 дни, а при мен е 4-ти ден и вече спря да ври! Възможно ли е за толкова кратко време да е свършила бурната ферментация, или нещо се е прецакало и се е провалил опита за оцет :snif:
Иначе мирише си на кисело, да го слагам ли в бутилките за тихата ферментация или да си изчакам 10-те дни :hmmm: Да не се развали пък нещо ...
Аватар
vanina_g
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1463
Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
Местоположение: Пловдив
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 9 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от vanina_g »

Еми никой не ми отговори и аз днес го прецедих в пластмасова бутилка и сега ще чакам да се утаи 8-)
Аватар
vanina_g
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1463
Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
Местоположение: Пловдив
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 9 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от vanina_g »

Изображение
А ето това е днешната продукция - напитка от дренки! Рецептата е от баба, навремето е нямало "газирано", "безалкохолно" и т.н.
Много лесно и с малко материал! Ние много го харесваме! :ieeee:
Аватар
JuliS
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1700
Регистриран на: Мар 17, '10, 15:53

Re: Домашно консервиране

Мнение от JuliS »

Трябва ми рецепта за туршия в бидон. Правила съм преди години...но нищо не помня. :oops:
Карфиол, камби, морков краставички, целина, зелени доматчета. За бърза консумация, става за седмица. Някой знае ли тази рецепта??
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашно консервиране

Мнение от Светката »

Джул нямаш време за чакане :dovolen: Виж от интернет.
Ние не правим обща туршия в бидон,а по отделно в бидон да.Интересно ще ми е ,за 5 дни какъв вкус вкус ще има туршията :dovolen:
Даже ги метнахме туршиите вече Чудесен вкус от бидончетата :dovolen:
Изображение
Ае наздраве...!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Домашно консервиране

Мнение от calico »

Светка, и аз си мисля че правя зимнина :snif: Браво на вас, вие сте страхотен отбор и в това. :daaa:

бия те само по камбите - имам 25 буркана мариновани камби, че моите туршия от тая солената, не ядат. Аз си купувам като ми се дояде.
ааа, и по лютите чушлета- печени люти чушки имаме към 70 буркана от компотените. Но те са патент на ММ, известни вече в половин Бг и не са всичките за нас само.

ММ има един братовчед, те консервират всяка година общо около 900-1000 буркана. Трябва да видим кой от вас ще е лидера на консервите. :angelche:
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”