Домашно консервиране
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1463
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Еми никой не ми отговори и аз днес го прецедих в пластмасова бутилка и сега ще чакам да се утаи
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1463
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
А ето това е днешната продукция - напитка от дренки! Рецептата е от баба, навремето е нямало "газирано", "безалкохолно" и т.н.
Много лесно и с малко материал! Ние много го харесваме!
Re: Домашно консервиране
Трябва ми рецепта за туршия в бидон. Правила съм преди години...но нищо не помня.
Карфиол, камби, морков краставички, целина, зелени доматчета. За бърза консумация, става за седмица. Някой знае ли тази рецепта??
Карфиол, камби, морков краставички, целина, зелени доматчета. За бърза консумация, става за седмица. Някой знае ли тази рецепта??
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
Re: Домашно консервиране
Джул нямаш време за чакане Виж от интернет.
Ние не правим обща туршия в бидон,а по отделно в бидон да.Интересно ще ми е ,за 5 дни какъв вкус вкус ще има туршията
Даже ги метнахме туршиите вече Чудесен вкус от бидончетата
Ае наздраве...!
Ние не правим обща туршия в бидон,а по отделно в бидон да.Интересно ще ми е ,за 5 дни какъв вкус вкус ще има туршията
Даже ги метнахме туршиите вече Чудесен вкус от бидончетата
Ае наздраве...!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Светка, и аз си мисля че правя зимнина Браво на вас, вие сте страхотен отбор и в това.
бия те само по камбите - имам 25 буркана мариновани камби, че моите туршия от тая солената, не ядат. Аз си купувам като ми се дояде.
ааа, и по лютите чушлета- печени люти чушки имаме към 70 буркана от компотените. Но те са патент на ММ, известни вече в половин Бг и не са всичките за нас само.
ММ има един братовчед, те консервират всяка година общо около 900-1000 буркана. Трябва да видим кой от вас ще е лидера на консервите.
бия те само по камбите - имам 25 буркана мариновани камби, че моите туршия от тая солената, не ядат. Аз си купувам като ми се дояде.
ааа, и по лютите чушлета- печени люти чушки имаме към 70 буркана от компотените. Но те са патент на ММ, известни вече в половин Бг и не са всичките за нас само.
ММ има един братовчед, те консервират всяка година общо около 900-1000 буркана. Трябва да видим кой от вас ще е лидера на консервите.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Домашно консервиране
Хаххах calico
Предавам се,защото ще ми се завие свят докато преброя всички буркани.
Бие ме да.Обезателно да поздравиш човека.
С камбите направо си върхъттт и не само с тях ДЕ
Хубав ден!
Предавам се,защото ще ми се завие свят докато преброя всички буркани.
Бие ме да.Обезателно да поздравиш човека.
С камбите направо си върхъттт и не само с тях ДЕ
Хубав ден!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 79 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Домашно консервиране
Светка, туршията със сол ли е само? И в отделни бидони всеки зеленчук ли, така го разбрах
Калико, ще издадеш ли рецептата за лютите чушки.
Калико, ще издадеш ли рецептата за лютите чушки.
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
Re: Домашно консервиране
ами аз не я знам, той ММ ги прави. ама отсъства от село, като се върне и ще го питам
виждала съм това: първо опуква чушките на котлона. Задължително на котлона!!! опитвал е и на скара, и на плоча, и във фурна, и пържени и как ли не, щото е голям ад и робство докато се опукат в жегите. но не стават така, трябва да се опече човек на котлона. (само да вметна, че тази година са засадени над 300-350 корена люти чушки и си представете всичкото това нещо как бълва през 2-3 дни по кофа чушлета, дето трябва да се пукат)
опукани вече ги задушава в тенджера и на следващия ден ги реди в буркани с някакви работи, после залива с някаква гореща марината и обръща, не се стерилизират.
виждала съм това: първо опуква чушките на котлона. Задължително на котлона!!! опитвал е и на скара, и на плоча, и във фурна, и пържени и как ли не, щото е голям ад и робство докато се опукат в жегите. но не стават така, трябва да се опече човек на котлона. (само да вметна, че тази година са засадени над 300-350 корена люти чушки и си представете всичкото това нещо как бълва през 2-3 дни по кофа чушлета, дето трябва да се пукат)
опукани вече ги задушава в тенджера и на следващия ден ги реди в буркани с някакви работи, после залива с някаква гореща марината и обръща, не се стерилизират.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Домашно консервиране
И аз пукам лютите чушлета на котлона, редят се още горещи в бурканите, плътно, между тях наситнени магданоз и копър, смачкан чесън, и се залива с вряла марината от олио, оцет, сол и захар, нея я правя на око. Затварят се с горещи капачки и се обръщат. В момента дояждаме последните от миналата година.
1000 буркана ! Това си е поточна линия, и за правене, и за ядене!
1000 буркана ! Това си е поточна линия, и за правене, и за ядене!