Домашно консервиране

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
vanina_g
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1463
Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
Местоположение: Пловдив
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 9 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от vanina_g »

Еми никой не ми отговори и аз днес го прецедих в пластмасова бутилка и сега ще чакам да се утаи 8-)
Аватар
vanina_g
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1463
Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
Местоположение: Пловдив
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 9 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от vanina_g »

Изображение
А ето това е днешната продукция - напитка от дренки! Рецептата е от баба, навремето е нямало "газирано", "безалкохолно" и т.н.
Много лесно и с малко материал! Ние много го харесваме! :ieeee:
Аватар
JuliS
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1700
Регистриран на: Мар 17, '10, 15:53

Re: Домашно консервиране

Мнение от JuliS »

Трябва ми рецепта за туршия в бидон. Правила съм преди години...но нищо не помня. :oops:
Карфиол, камби, морков краставички, целина, зелени доматчета. За бърза консумация, става за седмица. Някой знае ли тази рецепта??
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашно консервиране

Мнение от Светката »

Джул нямаш време за чакане :dovolen: Виж от интернет.
Ние не правим обща туршия в бидон,а по отделно в бидон да.Интересно ще ми е ,за 5 дни какъв вкус вкус ще има туршията :dovolen:
Даже ги метнахме туршиите вече Чудесен вкус от бидончетата :dovolen:
Изображение
Ае наздраве...!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Домашно консервиране

Мнение от calico »

Светка, и аз си мисля че правя зимнина :snif: Браво на вас, вие сте страхотен отбор и в това. :daaa:

бия те само по камбите - имам 25 буркана мариновани камби, че моите туршия от тая солената, не ядат. Аз си купувам като ми се дояде.
ааа, и по лютите чушлета- печени люти чушки имаме към 70 буркана от компотените. Но те са патент на ММ, известни вече в половин Бг и не са всичките за нас само.

ММ има един братовчед, те консервират всяка година общо около 900-1000 буркана. Трябва да видим кой от вас ще е лидера на консервите. :angelche:
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашно консервиране

Мнение от Светката »

Хаххах :ieeee: :ieeemyzh: calico
Предавам се,защото ще ми се завие свят докато преброя всички буркани.
Бие ме да.Обезателно да поздравиш човека.
С камбите направо си върхъттт :daaa: и не само с тях ДЕ :D
Хубав ден!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
katina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1437
Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
Местоположение: Хасково
Дал благодарност: 79 пъти
Получил благодарност: 33 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от katina »

Светка, туршията със сол ли е само? И в отделни бидони всеки зеленчук ли, така го разбрах :hmmm:
Калико, ще издадеш ли рецептата за лютите чушки.
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Домашно консервиране

Мнение от iv.tarlen »

Ани пусни рецептата за лютите чушлета, моля ти се.ММ е мор на люти чушки :tzeluvka: .
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Домашно консервиране

Мнение от calico »

ами аз не я знам, той ММ ги прави. ама отсъства от село, като се върне и ще го питам
виждала съм това: първо опуква чушките на котлона. Задължително на котлона!!! опитвал е и на скара, и на плоча, и във фурна, и пържени и как ли не, щото е голям ад и робство докато се опукат в жегите. но не стават така, трябва да се опече човек на котлона. (само да вметна, че тази година са засадени над 300-350 корена люти чушки и си представете всичкото това нещо как бълва през 2-3 дни по кофа чушлета, дето трябва да се пукат)
опукани вече ги задушава в тенджера и на следващия ден ги реди в буркани с някакви работи, после залива с някаква гореща марината и обръща, не се стерилизират.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
РОУЗ

Re: Домашно консервиране

Мнение от РОУЗ »

И аз пукам лютите чушлета на котлона, редят се още горещи в бурканите, плътно, между тях наситнени магданоз и копър, смачкан чесън, и се залива с вряла марината от олио, оцет, сол и захар, нея я правя на око. Затварят се с горещи капачки и се обръщат. В момента дояждаме последните от миналата година.

1000 буркана ! Това си е поточна линия, и за правене, и за ядене! :o
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”