Домашно консервиране
Re: Домашно консервиране
Хаха !
Магистрала няма но пътя е добър все още.
Ще сме на полу съединител в очакване.
Магистрала няма но пътя е добър все още.
Ще сме на полу съединител в очакване.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
-
- Кана кафе
- Мнения: 524
- Регистриран на: Дек 22, '09, 19:59
- Местоположение: Силистра
- Дал благодарност: 76 пъти
- Получил благодарност: 84 пъти
Re: Домашно консервиране
Оооо, Светка, поздравления! Наистина добре се справяте. И ние направихме много нещо, но нямам готовност със статистически данни. 3 пъти правих от мързеливата лютеница, защото освен, че е много вкусна, докато се пече във фурната аз съм свободна я за гювеча, я за пуканите чушки, я за нещо друго. Ако някой се заинтересува и не е ставало въпрос ето рецептата. http://lubopitko-bg.com/marzelivalutenica.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Имам хубава рецепта за кетчуп, ако някой иска ще я напиша. Отивам, че пиперките се пекат. Спорна работа на всички!
Имам хубава рецепта за кетчуп, ако някой иска ще я напиша. Отивам, че пиперките се пекат. Спорна работа на всички!
- Ава_и_мама
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1051
- Регистриран на: Яну 23, '17, 20:26
- Местоположение: гр. София
Re: Домашно консервиране
Да споделя и аз една рецепта:
Люти чушки 1 кг ( тумбести) - запечени
Моркови 1 кг - рендосани или на кубчета
Корнишони 4 кг - на кубчета
Връзка копър
За маринатата: Сурова, не се вари, разбъркваме я.
Олио - 200 мл
Оцет - 300 мл
Захар- 2 до 3 суп. лъжици
Сол. - 3-4 суп. лъжици
Смесвате продуктите с маринатата и разбъркваме от време на време до 2-3 часа. В малки бурканчета се слага и се вари както краставичките 2-3 мин и веднага се вадят от водата.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Миналата година ни подариха 4 бурканчета и много ни хареса. Препоръчвам ви я. Аз няма да слагам 1 кг. люти чушки, само няколко колкото да се подлюти.
Люти чушки 1 кг ( тумбести) - запечени
Моркови 1 кг - рендосани или на кубчета
Корнишони 4 кг - на кубчета
Връзка копър
За маринатата: Сурова, не се вари, разбъркваме я.
Олио - 200 мл
Оцет - 300 мл
Захар- 2 до 3 суп. лъжици
Сол. - 3-4 суп. лъжици
Смесвате продуктите с маринатата и разбъркваме от време на време до 2-3 часа. В малки бурканчета се слага и се вари както краставичките 2-3 мин и веднага се вадят от водата.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Миналата година ни подариха 4 бурканчета и много ни хареса. Препоръчвам ви я. Аз няма да слагам 1 кг. люти чушки, само няколко колкото да се подлюти.
Re: Домашно консервиране
В събота и неделя бяхме по морето.В едно село на една сергия изкупих що смокини имаше.
Готовата продукция
Сладко от смокини
А на масата е Арония 15 кг Ще се суши.
Готовата продукция
Сладко от смокини
А на масата е Арония 15 кг Ще се суши.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Малко туршийка направихме
А тези пиперчета ги подготвих така за кесийки и във фризера.За по 2 тави в една кесия от всички разцветки.
Ще служат само за пици
А тези пиперчета ги подготвих така за кесийки и във фризера.За по 2 тави в една кесия от всички разцветки.
Ще служат само за пици
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашно консервиране
Мога,мога
Даже и желание имам.
Ако някой я закъса зимъска ние сме насреща
Даже и желание имам.
Ако някой я закъса зимъска ние сме насреща
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- маргото
- Наркоман
- Мнения: 10915
- Регистриран на: Окт 24, '15, 22:43
- Местоположение: Бяла Слатина
- Дал благодарност: 170 пъти
- Получил благодарност: 1322 пъти
Re: Домашно консервиране
Светка, като гледам тези пиперки на пръчици /жулиени/ се сещам за една много харесвана от всички ни рецепта.
Ако спазиш пропорциите, ще се наслаждаваш на чудесен вкус./ особено върви като гарнитура на свинско, а и не
само де...,върви и като салата за ракийка//
Мариновани рязани капии...
15 кг. избушени червени чушки се попарват във вряла вода /бланшират/. Изстинали се режат на ленти 0,5-1 см. широки.
В празен буркан 800 гр. се слагат 130 гр оцет, 1/2 дафинов лист, 2-3 зърна чер пипер и 1-3 зърна бахар.
Напълва се буркана с нарязаните чушки /премерен да показва 500 гр/.
Марината:
Кипват се - 6 кг./л./ вода, 3,200 кг. захар и 800 гр. сол. - за 30 буркана
Допълват се бурканите с изстиналата марината и се стерилизират 5 мин.
В буркан 800 мл. фактически се влагат 470 гр. чушки, 130 гр. оцет и 200 гр. марината
Да ви е сладко! Избършете се...
Ако спазиш пропорциите, ще се наслаждаваш на чудесен вкус./ особено върви като гарнитура на свинско, а и не
само де...,върви и като салата за ракийка//
Мариновани рязани капии...
15 кг. избушени червени чушки се попарват във вряла вода /бланшират/. Изстинали се режат на ленти 0,5-1 см. широки.
В празен буркан 800 гр. се слагат 130 гр оцет, 1/2 дафинов лист, 2-3 зърна чер пипер и 1-3 зърна бахар.
Напълва се буркана с нарязаните чушки /премерен да показва 500 гр/.
Марината:
Кипват се - 6 кг./л./ вода, 3,200 кг. захар и 800 гр. сол. - за 30 буркана
Допълват се бурканите с изстиналата марината и се стерилизират 5 мин.
В буркан 800 мл. фактически се влагат 470 гр. чушки, 130 гр. оцет и 200 гр. марината
Да ви е сладко! Избършете се...
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1463
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Домашно консервиране
Хора, направих опит за домашен ябълков оцет по рецепта на pep_4o - http://pep-4o.blogspot.bg/2010/04/blog-post_11.html
изпробвана и похвалена във форума. Обаче - за първата ферментация пише 9-10 дни, а при мен е 4-ти ден и вече спря да ври! Възможно ли е за толкова кратко време да е свършила бурната ферментация, или нещо се е прецакало и се е провалил опита за оцет
Иначе мирише си на кисело, да го слагам ли в бутилките за тихата ферментация или да си изчакам 10-те дни Да не се развали пък нещо ...
изпробвана и похвалена във форума. Обаче - за първата ферментация пише 9-10 дни, а при мен е 4-ти ден и вече спря да ври! Възможно ли е за толкова кратко време да е свършила бурната ферментация, или нещо се е прецакало и се е провалил опита за оцет
Иначе мирише си на кисело, да го слагам ли в бутилките за тихата ферментация или да си изчакам 10-те дни Да не се развали пък нещо ...