Страница 4 от 5

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Апр 14, '16, 16:59
от tonimimi
разтовари няколко дини

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Май 25, '16, 21:02
от Мария Николова
Какво мезе иска едно стъклено бутилче Heiniken?
Тънко нарязани печурки, задушени с масло, :sbrokenheart: изсипани върху купчинка тесни лентички кашкавал. Розово доматче и краставичка с extra virjin зехтинче. И няколко резенчета каква да е шунка.
За десерт сладолед Aloma с черни череши. С лека заливка мека топлина.

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Юни 7, '16, 21:40
от tonimimi
ХИЧ НЕ СИ ЗА ТЕМАТА А ЗА БАШ МАЙСТОРИТЕ

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Сеп 23, '16, 20:26
от Inna
А моят английски бивш, казваше, че готвя ужасно, въпреки, че съм работила в голям ресторант във Варна и имам диплома за готвач, и готвеше сам, като следваше моите съвети...

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Яну 3, '17, 19:41
от Isa Bel
Нееееее не мога да се сдържа да не ви разкажа какво "сготвих" днес...

Много се радвам, че сте отворили такава тема - аз съм достоен представител на пишман готвачите - защото за мен готвенето и яденето са ... загуба на време :nod: :oops: , защото всеки ден сготвеното не се повтаря с нищо от предишните, защото не готвя така както "хората готвят" ...

Смях се с глас на написаното в темата тук и даже четох на ММ... та се смяхме заедно :D

та сега.... какво "сготвих" днес: "Кисел кекс" :eeeh:
както гледам и на вас ви се е случвало да вземете нещо от рафта и после - "упс" :shock:
.... започнах кекса стандартно - яйца, захар, олио ... 1 чаша олио ... ама защо ми мирише на кисело ??? :sthinking: :sthinking: ето защо :

Изображение

олио и оцет в напълно еднакви бутилки .... :ufff:

и така ... 1 чаша оцет вместо 1 чаша олио ... :sthinking: :sthinking:
ама защо да се хвърля ... опекох го ...
само дето докато проверявах кекса дали е опечен - миришеше яко на ТРУШИЯЯЯЯЯ :lol:
въпреки големите ми съмнения - опече се пИрфектно !!!! наду се пИрфекто !!!

Изображение

Изображение

идва си мъжа ми и казва: "ммммммм мирише на сладичкооооо :sitwasntme: "
отрязвам парченце и му подавам ... яде човека и .... пита : "жена, не е ли киселко ? ? :sthinking: :sthinking: "
а сега се сетете за онази лелка от рекламата "ми хапва ми се ..."
и аз така - нувъзмутимо - "ми киселко е ..."

аз да ви кажа хич не е кисело обаче - баш си е добре - той е със сладко от праскови - е все едно е със сладко от сливи .... ше си го изИдем .... :ieeee:

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Яну 3, '17, 20:23
от renimoss
:srofl: :srofl: :srofl:

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Яну 11, '17, 23:45
от hrissi2009
В този дух и аз да се запиша. Трябва да съм била към 13 годишна. Реших да направя таратор, обожавам го , пък и да изненадам маман. Слагам си всичко и чесънче, и краставичка, копърче, кисело мляко и стигам до олиото. Бъркам в шкафа вземам зелена стъклена бутилка/ от онези които ги имаше по времето на соца/ сипвам ама нещо не е както трябва. А то се оказа ракийка. Мезето с аператива. Беше голям провал. Дълго време домашните ме даваха за пример - новатор. :lol: :lol: :lol:

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Май 23, '17, 17:41
от ivrabetsa
И аз да се запиша тук. Вчера за да изненадам жената, реших да приготвя сладко от ягоди. От кило и половина и почти толкова захар, сварих три бурканчета по 350 г. ягодов туткал :D Сега няма вадене от бурканите, :ufff:

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Май 23, '17, 18:07
от botan
На водна баня и след това ги разлей в бонбониера. :hihihi:

Re: Пишман готвач №1

Публикувано на: Май 24, '17, 09:43
от сюзан
А сервирали ли сте таратор със сода бикарбонат вместо сол? От мен да знаете, няма оправяне. Хвърля се.
Вторият ми гаф е кафе със сол, вместо захар. Е, това вече е гадост! И знаете ли на кого го сервирах? На кума си :ufff: .