Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
МГХ
Наркоман
Мнения: 10087
Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
Местоположение: Русе
Дал благодарност: 348 пъти
Получил благодарност: 920 пъти

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от МГХ »

Миналата година изварих доматеното пюре в тава във фурната.Много по лесно става.Не висиш да бъркаш и има вкус на печено. Кажете хубави подправки за доматен сос ,но без кимион ,че него не го харесвам.
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4867
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 307 пъти
Получил благодарност: 266 пъти

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от Di_Va »

Децата харесват босилек, аз пък не го обичам, но заради тях, в някои бурканчета/бутилки слагам клонче босилек. Вкусът се усеща добре.
Аватар
zeleno
Наркоман
Мнения: 13673
Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
Дал благодарност: 123 пъти
Получил благодарност: 237 пъти

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от zeleno »

РОУЗ аз правя направо кетчуп по една рецепта от нета
става разкошен
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/08/blog-post.html" onclick="window.open(this.href);return false;
намалям малко нишестето , да не е чак толкова гъст и прекалявам с подправките , за по-силен вкус
част от количеството подлютявам , за да имам и "пикантен" - на бурканчето връзвам конец , че да се знае
Аватар
zeleno
Наркоман
Мнения: 13673
Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
Дал благодарност: 123 пъти
Получил благодарност: 237 пъти

Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите

Мнение от zeleno »

днес нета ми е адски бавен :ufff:
та , вкус на прясна свежа лютеница аз докарвам по следния начин / за през зимата говоря /
печени червени чушки от буркан смесвам с печен патладжан консервиран самостоятелно
смилам , добавям смачкан чесън / по желание / и цяла връзка пресен магданоз , ситно нарязан
направо мирише на лято
пп на червените чушки слагам равно количество сол и захар при консервирането
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”