Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10114
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 371 пъти
- Получил благодарност: 1036 пъти
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
Миналата година изварих доматеното пюре в тава във фурната.Много по лесно става.Не висиш да бъркаш и има вкус на печено. Кажете хубави подправки за доматен сос ,но без кимион ,че него не го харесвам.
-
- Кафе машина
- Мнения: 4891
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 352 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
Децата харесват босилек, аз пък не го обичам, но заради тях, в някои бурканчета/бутилки слагам клонче босилек. Вкусът се усеща добре.
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 202 пъти
- Получил благодарност: 390 пъти
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
РОУЗ аз правя направо кетчуп по една рецепта от нета
става разкошен
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/08/blog-post.html" onclick="window.open(this.href);return false;
намалям малко нишестето , да не е чак толкова гъст и прекалявам с подправките , за по-силен вкус
част от количеството подлютявам , за да имам и "пикантен" - на бурканчето връзвам конец , че да се знае
става разкошен
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/08/blog-post.html" onclick="window.open(this.href);return false;
намалям малко нишестето , да не е чак толкова гъст и прекалявам с подправките , за по-силен вкус
част от количеството подлютявам , за да имам и "пикантен" - на бурканчето връзвам конец , че да се знае
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 202 пъти
- Получил благодарност: 390 пъти
Re: Айвар, лютеница, пинджур и кьопоолу ... за консервите
днес нета ми е адски бавен
та , вкус на прясна свежа лютеница аз докарвам по следния начин / за през зимата говоря /
печени червени чушки от буркан смесвам с печен патладжан консервиран самостоятелно
смилам , добавям смачкан чесън / по желание / и цяла връзка пресен магданоз , ситно нарязан
направо мирише на лято
пп на червените чушки слагам равно количество сол и захар при консервирането
та , вкус на прясна свежа лютеница аз докарвам по следния начин / за през зимата говоря /
печени червени чушки от буркан смесвам с печен патладжан консервиран самостоятелно
смилам , добавям смачкан чесън / по желание / и цяла връзка пресен магданоз , ситно нарязан
направо мирише на лято
пп на червените чушки слагам равно количество сол и захар при консервирането