Как се прави тази торта

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
laty
Kафенце
Мнения: 47
Регистриран на: Фев 18, '14, 14:46
Обратна връзка:

Как се прави тази торта

Мнение от laty »

Здравейте! Някой знае ли рецептата за тази торта? Знам, че кремът е на Dr. Oetker - Ole, който вероятно се желира.. Помощ за останалата част от рецептата?
Изображение
Заповядайте в красивия свят на цветята ---> http://beautifulworldofflowers.blogspot.bg/
el pistolero
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1098
Регистриран на: Ное 29, '09, 23:15
Местоположение: Бургас

Re: Как се прави тази торта

Мнение от el pistolero »

Това е може би най- елемнтарната и свободна за импровизации торта в която съставките освен желатина нямат почти никакво значение :)
Слагаш какъв да е пандишпанов блат, върху желиращ се във кексова форма крем(какъвто и да е става и с желирана сметана).
Тук просто трябва да следваш последователността, за да добиеш вида от снимката- първо е желирано на дъното желиращото огледало от малко (1/3) от плодовия сироп(компот), след като стегне малко се редят плодчета, залива се с останалият 2/3 сироп, пак стяга още по- дълго време в хладилника и се добавя кремът с добавен развторен желатин и се пльосва за капак(след обръщане ства дъно) пандишпанчето. Стяга всичко отново хубаво в хладилник, потапя се за малко в широк съд с топла вода формата, за да се поотлепи желираното от стените, понатиска се по края с пръсти, за да се размести и със замах се обръща върху голяма чиния или плато.
И един трик- преди да почнеш с най- първият слой желе, постави за 20-на минути във фризера или камерата на хладилника празната форма, за да замръзне хубаво- така ще съкратиш поне времето на чакане докато стегне първият слой желе.
Лимонът по форма е жълт.

Теорията за съответствията, оформила се още в недрата на декадентството, е в основата на цялата естетика на символизма.
Аватар
laty
Kафенце
Мнения: 47
Регистриран на: Фев 18, '14, 14:46
Обратна връзка:

Re: Как се прави тази торта

Мнение от laty »

Познала съм и за пандишпановия блат :D . Пробвах да я направя, но не ми се получи, затова реших да попитам, тъй като нямам рецепта. Благодаря за изчерпателния отговор и за полезните съвети. А Ако слагаме пресни плодове, а не такива от компот, как се докарва цветът на желето /чела съм, че се разтопяват лимонени резенки/ ?
Заповядайте в красивия свят на цветята ---> http://beautifulworldofflowers.blogspot.bg/
libra
Наркоман
Мнения: 11640
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 86 пъти
Получил благодарност: 62 пъти

Re: Как се прави тази торта

Мнение от libra »

Можеш да ползваш лимонови резанки вместо желатин и ще получиш съответния цвят.
Аватар
laty
Kафенце
Мнения: 47
Регистриран на: Фев 18, '14, 14:46
Обратна връзка:

Re: Как се прави тази торта

Мнение от laty »

Благодаря за отговора, ще се радвам и ако някой сподели оригинална рецепта с пропорции :)
Заповядайте в красивия свят на цветята ---> http://beautifulworldofflowers.blogspot.bg/
Lois

Re: Как се прави тази торта

Мнение от Lois »

А там откъдето е снимката, нямаше ли рецепта?
За да ти стане червено желето, желирай сок от компот или разреден сироп от ягоди, вишни, череши. За да стегне толкова добре, сложи двойно количество желатин. Отдолу кремът може да се изпълни (на външен вид) от много неща - сметана, крем сирене, баварски крем, дори и кисело мляко, пак с желатин. И преди да е напълно стегнат слагаш пандишпана, за да направи спойка.
pepo_999
Kафенце
Мнения: 1
Регистриран на: Авг 12, '15, 09:20

Re: Как се прави тази торта

Мнение от pepo_999 »

Вкусно изглежда
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”