Страница 1039 от 1244

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 08:18
от hrissi2009
Благодаря Lois. Тремоса е супер,и е много практичен. Цената му беше някъде към 18 лв., количеството е колкото една голяма купичка супа. Тъкмо като за обяд. Много съм доволна, даже мисля да си взема още един. Предлагат и термо чаши.
http://www.ikea.bg/cooking/Food-storage ... 085/83377/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 13:23
от hrissi2009
calico написа:и моето ежедневно безглутеново хлебче, преди да го завия и да обиколи нивата. ухае :ieeemyzh:
След малко ще го нападна с масло и шарена сол :potekoha: :potekoha:

Изображение
Calico, кажи моля те от къде се снабдяваш с безглутеновото брашно,засилих се днес да си купя, но като видях цената се въздържах, а ако споделиш и рецепта........ :tzvetentze:

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 17:38
от calico
Хриси, безглутеновия хляб се прави със сода. То няма глутен и няма какво толкова да му втасва, опитвала съм с мая, но не ми се получава. А и много време отнема. А със содата е 30 минути откакто включа фурната и почна да бъркам сместта, докато излезе и може да се яде вече.

купувам основно от този сайт http://dietbg.com/shop/?p=productsList& ... o%F2%E5%ED

Верно е че са скъпи. Особено готовите им смески. Но аз се изучих да си купувам основно оризово и царевично брашно, както и тапиока, и си правя мои си смеси. Като се замисля, понеже не ядем храни с глутен, другите ми разходи- не само за хляб, но и всичко дето има глутен- са отпаднали, и така не ми идва скъпо. Освен това никога, ама никога вече не изхвърляме хляб. Докато преди се случваше. Сега просто правя колкото изяждаме на деня. Другия ефект от безглутеновото хранене - просто си по наяден без да ядеш толкова колкото преди - също спестява доста от разходите по хранене. Може да се каже, че сега приемаме поне два пъти по-малко храна като общо количество, отколкото като си ядем глутеново. И това е нормално- нали глутена ти изтрива власинките по тънките черва, дето се усвоява храната, а като са там, се усвоява по-пълно, и съответно не ти трябва толкова храна.
В крайна сметка за мен е по-евтино, освен другите ефекти.

Иначе рецепти много, аз го правя по една или две основни рецепти:
1 ч.ч. кисело мляко+ 1 ч.л. хлябна сода+1 яйце+1 с.л. оцет+1 с.л. олио+ сол и брашна докато стане кашаво, лепкаво и едва се бърка с бъркалка или вилица, не се меси. После с мокри ръце се оформят топчета като курабийки и се пекат за 15 мин. на 190*С., или в кексова форма като на снимката- то е с двойна доза

Може и без мляко, замества се или с газирана вода, или с обикновена, пак става.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 17:47
от Светката
liubami написа:Светка,не ми казвай че снимките ми са на обратно :eeeh: това най го мразя!Аз пиша от телефона постоянно,и си ги виждам изправени!Уфффф да му се....извинявам се :ufff:
Ще ти покажа как аз виждам твоите снимки.Не зная другите как ги виждат.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 17:58
от Светката
Почерпете се с полезните билкови лукчета :dovolen:
Изображение

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 18:32
от wenche
Lois, от къде се сдоби с лъвските глави? Аз все не мога да попадна на наистина хубави.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 19:23
от Светката
Изображение
Пълнени картофки и бяло винце.Вървежно е :dovolen: :daaa:

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 19:50
от Lois
wenche написа:Lois, от къде се сдоби с лъвските глави? Аз все не мога да попадна на наистина хубави.
От Холандия, Венче :) като го намерих тоя магазин, и то в село като Бреда, бях като изтървана направо :lol: добре че трябваше да връщам чекиран празен куфар, постарах се да го напълня :)

Светка, много са ти вксуни картофките!

Калико, изследвали ли сте се за глутенова непоносимост? Според повечето източници всъщност много малък процент хора наистина я имат, това което ни пречи е фабричният хляб и свръхпреработените фабрични продукти, които са пълни с какво ли не. Много добре влияе хлябът с квас :) а е и вкусен :)

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 19:54
от calico
Не Лоис, няма нужда да се изследваме, никой от нас не е нито алергичен, нито показва видима непоносимост, нямаме проблем да ядем глутени, поне не моментен проблем. Просто избор сме направили, да не го ядем. Интересното е, че тинейджъра, на 17г., който никой не ограничава и не кара и грам насила, сам поиска, щото и той разбра какво е да се чувстваш наистина добре. :mrgreen:
квас, квас, ава и там има полиращите дълги молекули на глутена. И 2% в лимеца дори са достатъчни да те полират.
то за "какво ли не" е ясно, проблема е не това , а глутена. пък житото си го има и това е.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Яну 12, '17, 19:56
от hrissi2009
Благодаря Calico, разгледах има голям избор, аз ще пробвам от по-евтините оризово, царевично и тапиока. Само би ли дала количествата. Да попитам за брашното тапиока, то има ли някаква сладост. Гледала съм как приготвят корен тапиока който месят много яко . Не съм го ползвала и ще ми е интересно да го използвам.