Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Благодаря за рецептата !
Ще го правя,но наистина е сложен,и най вече ако няма как да премерим 60,65 гр.захар,80гр.грис.
А и с печенето трябва да се внимава да не прегори.
Ще го правя,но наистина е сложен,и най вече ако няма как да премерим 60,65 гр.захар,80гр.грис.
А и с печенето трябва да се внимава да не прегори.
Re: Какво сготвих днес
Много готвите бре! Кога ви остава време? Ами градините?
Ето от мен, не е от днес, а от онзи ден, ама отчет
Супа с миди, фенел, картофчета, чедър и сметана
И бързи скариди с каквото намерих - лайм, пипер, люта чушка
И от днес - калпазански палачинки в смотан тиган, едва извадих две цели
Ето от мен, не е от днес, а от онзи ден, ама отчет
Супа с миди, фенел, картофчета, чедър и сметана
И бързи скариди с каквото намерих - лайм, пипер, люта чушка
И от днес - калпазански палачинки в смотан тиган, едва извадих две цели
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3441
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 146 пъти
- Получил благодарност: 100 пъти
Re: Какво сготвих днес
Лоис сигурно е вкусно, но и вида на гозбите и подредбата радват окото и изглеждат фантастично!
Re: Какво сготвих днес
Сложих да се пекат пълнени чушки. Пуснах в употреба ориза от гръцкия пазар - чудесен на вид, но стана много лепкав. Дали пък с ония неразбираеми букви не е пишело, че е за суши, макар че на пазара не изглеждаше да бъка от поклонници на азиатската кухня.
Apis, не е сложно, сигурно имаш чашка, която знаеш колко брашно и захар побира, а на опаковките го пише грамажа и делиш на око. Да не е лекарство, айде чак пък толкоз
И аз харесвам сладкото от рози, но не съм правила досега. Купувала съм, но май само от листенца. Не се ли губи вкусът и ароматът на рози между морковите и ябълките ?
Скаридите не можах да ги заобичам, но покрай снимките на Лоиз може да пробвам отново
Apis, не е сложно, сигурно имаш чашка, която знаеш колко брашно и захар побира, а на опаковките го пише грамажа и делиш на око. Да не е лекарство, айде чак пък толкоз
И аз харесвам сладкото от рози, но не съм правила досега. Купувала съм, но май само от листенца. Не се ли губи вкусът и ароматът на рози между морковите и ябълките ?
Скаридите не можах да ги заобичам, но покрай снимките на Лоиз може да пробвам отново
Re: Какво сготвих днес
Имам три бурканчета сушени домати на кубчета, в някаква мазнина плуват. Купувала съм ги, но никой не ги яде.
Кка да ги оползотворя, какво да ги направя, в какво и къде?
да ги смеля в чопъра с малко кедрови ядки и пармезан като пестото?
в някакви манджи да се слагат?
Кка да ги оползотворя, какво да ги направя, в какво и къде?
да ги смеля в чопъра с малко кедрови ядки и пармезан като пестото?
в някакви манджи да се слагат?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5507
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1478 пъти
- Получил благодарност: 1445 пъти
Re: Какво сготвих днес
Любими са ми. Салата с айсберг или маруля, сушени домати и орехи, авокадо, отгоре пармезан.
Паста със сушени домати, чесън, пармезан (или кашкавал). С тях пастата става страхотна. В соса може и други домати за да е повече и накрая добавяш сушените.
И пестото, което си намислила е добре. Пестото става и с орехи. Имаш много.
Мазнината я използвай, овкусена е от доматите и е чудесна. Ако е много и остане от нея, слагай в салата, или при направата на хляб.
Паста със сушени домати, чесън, пармезан (или кашкавал). С тях пастата става страхотна. В соса може и други домати за да е повече и накрая добавяш сушените.
И пестото, което си намислила е добре. Пестото става и с орехи. Имаш много.
Мазнината я използвай, овкусена е от доматите и е чудесна. Ако е много и остане от нея, слагай в салата, или при направата на хляб.
Re: Какво сготвих днес
Домашните имаха късмет, че днес вали и получиха по-свястна манджа. Иначе по идея на Calico щяха да ръфат хляб с мерудия - нищо, че още нямам рози
Едни пуешки гърди, пълнени с каквото имам - в случая булка гъба, коприва и пармезан.
Едни пуешки гърди, пълнени с каквото имам - в случая булка гъба, коприва и пармезан.
Re: Какво сготвих днес
Венче, то това си е направо празнично ядене бе
аз днес съм на телешко - в гювеч с картофи и бакла и отделно телешко варено. Сложих и една тенджера боб, ей тъй, да не готвя утре че розите трябва да се гледат
Тутти, благодаря ти много . Взех идеята и направих хляба със сушени домати, отлично стана. Може и песто да направя, или спагети, или пък ще си ги хапна на сандвич
аз днес съм на телешко - в гювеч с картофи и бакла и отделно телешко варено. Сложих и една тенджера боб, ей тъй, да не готвя утре че розите трябва да се гледат
Тутти, благодаря ти много . Взех идеята и направих хляба със сушени домати, отлично стана. Може и песто да направя, или спагети, или пък ще си ги хапна на сандвич
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Ухааааа Венче!
Разкошно ястие
Разкошно ястие
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
Днес направих маковия сладкиш на wenche. Изобщо не е труден,много е забавно да се прави.
Но забравих да взема ром и нишесте. Вмесо нишесте сложих 20 гр. брашно и една ванилия,разтворени в допълнителни 100 гр. прясно мляко.
И без круша,защото бях взела една от Кауфланд за лев и кусур,но като я разрязах беше почти цялата кафява.
Взимала съм и преди сорт,,Конференция,, и бяха много вкусни,но от това стоене по хладилници явно вече не са.
И на маковата плънка се чудих,пък сложих 60 гр. захар,защото и на другите две неща дозата е такава.
Много оригинална рецепта,като тортичка,много вкусна.
Но забравих да взема ром и нишесте. Вмесо нишесте сложих 20 гр. брашно и една ванилия,разтворени в допълнителни 100 гр. прясно мляко.
И без круша,защото бях взела една от Кауфланд за лев и кусур,но като я разрязах беше почти цялата кафява.
Взимала съм и преди сорт,,Конференция,, и бяха много вкусни,но от това стоене по хладилници явно вече не са.
И на маковата плънка се чудих,пък сложих 60 гр. захар,защото и на другите две неща дозата е такава.
Много оригинална рецепта,като тортичка,много вкусна.