Какво сготвих днес
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Какво сготвих днес
Ани, абе една чаша чаена галета и едно малко пакетче масло. Аз също нищо не меря.
Re: Какво сготвих днес
Три дни и никой не готви????
имам тенджера боб, засега им стига.
ама довечера риба ли? не знам, вие ще пълните ли шарани?
баба ми навремето го правеше с много лук, домати и орехи, беше страшно вкусен.
без ориз и няккви модерни неща, само това
имам тенджера боб, засега им стига.
ама довечера риба ли? не знам, вие ще пълните ли шарани?
баба ми навремето го правеше с много лук, домати и орехи, беше страшно вкусен.
без ориз и няккви модерни неща, само това
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- dung
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1783
- Регистриран на: Апр 16, '15, 15:04
- Местоположение: Раднево
- Дал благодарност: 176 пъти
- Получил благодарност: 151 пъти
Re: Какво сготвих днес
Milena02, хареса ми рецептата ти за сладкиша с круши и мисля да я направя през почивните дни.
Само че не разбрах крушите белят ли се?
Само че не разбрах крушите белят ли се?
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ееее писах, писах и изчезна
Та за шарана - при нас все майка ми го приготвя и точно така - само лук, домати и орехи. И го маже с кашичка от брашно, чеврен и черен пипер и билки някакви Става разкошен и с хрупкава коричка!
Ние нямаме именник в къщи, обаче традицията се спазва!
Хубав празник на всички!
Та за шарана - при нас все майка ми го приготвя и точно така - само лук, домати и орехи. И го маже с кашичка от брашно, чеврен и черен пипер и билки някакви Става разкошен и с хрупкава коричка!
Ние нямаме именник в къщи, обаче традицията се спазва!
Хубав празник на всички!
-
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юни 12, '14, 10:56
- Местоположение: Стара Загора
- Получил благодарност: 4 пъти
Re: Какво сготвих днес
Да кажа и аз, то така се прави ,Калико, само много лук, орехи и домати. И става много вкусно.
Ама ние довечера сме на гости и няма да готвя .
Ама ние довечера сме на гости и няма да готвя .
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
Re: Какво сготвих днес
Аз пък не обичам орехи в плънката.
Моята комбинация е:
лук, чесън, настърган морков, целина глава, гъби, зелена чушка ( !!! ), малко доматено пюре
и подправям със сол, черен пипер, девисил, мащерка.
Ако имам в хладилника отворен буркан кисели краставички или люти чушлета, използвам от водата за задушаването.
Пробвала съм да добавя и ориз, но много малко - супена лъжица, колкото да обере влагата.
Друга риба ще е днес, няма да е шаран, че много кости има.
Моята комбинация е:
лук, чесън, настърган морков, целина глава, гъби, зелена чушка ( !!! ), малко доматено пюре
и подправям със сол, черен пипер, девисил, мащерка.
Ако имам в хладилника отворен буркан кисели краставички или люти чушлета, използвам от водата за задушаването.
Пробвала съм да добавя и ориз, но много малко - супена лъжица, колкото да обере влагата.
Друга риба ще е днес, няма да е шаран, че много кости има.
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5627
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1715 пъти
- Получил благодарност: 1940 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тази година ще променим рецептата за шарана-винаги го правехме пълнен с орехи, лук и домати на фурна с дивисил, лимон, сол и черен пипер. Тази вечер наши близки, които имат именник ще празнуват у нас с общи приятели, даваме им терен.
Шаран, цял, изчистен от вътрешностите, осолен, с люспите се пече на барбекю. Шарана е балкански, три килограма. Ще докладвам как става на барбекю цял с люспи. Има и риба за пържене, ако не ни допадне тази новост.
Шаран, цял, изчистен от вътрешностите, осолен, с люспите се пече на барбекю. Шарана е балкански, три килограма. Ще докладвам как става на барбекю цял с люспи. Има и риба за пържене, ако не ни допадне тази новост.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тутти, много хубав става на скара, особено като е по-голям като твоя! Правили сме така, обаче без люспите май
пак цял, но разтворен на две - като книга - ама и аз как го описвам
пак цял, но разтворен на две - като книга - ама и аз как го описвам
- lenuza73
- Кафе машина
- Мнения: 3700
- Регистриран на: Окт 3, '10, 18:27
- Дал благодарност: 14 пъти
- Получил благодарност: 18 пъти
Re: Какво сготвих днес
Изкарах късмет,няма да готвя ...на гости сме ..а как мразя шаран не обичам риби ,рядко ги хапвам
за това и често нарушавам традицията,особенно ако се случи да съм сама на тоя ден
за това и често нарушавам традицията,особенно ако се случи да съм сама на тоя ден
- Asarina
- Кафе машина
- Мнения: 3940
- Регистриран на: Мар 31, '13, 16:23
- Местоположение: София - Лобош
- Дал благодарност: 2 пъти
Re: Какво сготвих днес
Риба ям само един път в годината - на Никулден.
Шаран не обичам, орехи в плънката също. Та затова днес направих котлети от толстолоб на фурна - с много лук- 5 големи глави, които накълцах в чопъра, домати (консерва) и девисил. По-хубаво става, когато лукът е на тънички шайби или полумесеци, ама днес минах по съкратената процедура.
Шаран не обичам, орехи в плънката също. Та затова днес направих котлети от толстолоб на фурна - с много лук- 5 големи глави, които накълцах в чопъра, домати (консерва) и девисил. По-хубаво става, когато лукът е на тънички шайби или полумесеци, ама днес минах по съкратената процедура.