Какво сготвих днес

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
wenche

Re: Какво сготвих днес

Мнение от wenche »

Дани, пека я на парченца, с нищо не я заливам, става такава от захарта.
А захарта я слагам на два пъти. Първо поръсвам 2-3 лъжици само, за да си пусне водата и като се овлажни и поомекне, слагам останалото количество. Захарта кипва, става на сироп, по краищата на тавата се карамелириза даже и всичкото това като падне върху парченцата, става такава лъскава ... и неустоима.
И ние като у Златка й викаме "на локумчета".
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5252
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 67 пъти
Получил благодарност: 90 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Daniela Pargu »

Леле, много лесно :ieeemyzh: :ieeemyzh:
Това май и аз ще се справя :hihihi:
Ще разкажа :ieeee: :ieeee:
Вени, благодаря,мила! :tzeluvka:
Златка Трънова
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1606
Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
Местоположение: Стара Загора

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Златка Трънова »

Картофен огретен с миникюфтенца и тутманик
Изображение
Изображение
wenche

Re: Какво сготвих днес

Мнение от wenche »

Злате, мислила ли си да доставяш с Еконт твоите страхотни тутманици, козунаци и кифлички :dovolen: Аз веднагически си правя абонамент :daaa:
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4867
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 307 пъти
Получил благодарност: 266 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Di_Va »

И аз се абонирам :) !
Вени, от тиквата ти и аз взех да преглъщам, страхотна е! Утре ще поръчам да купят тиква и ще пека, решено е!
libra
Наркоман
Мнения: 11635
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 73 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от libra »

Да не си помисли някой,че съм го сготвила,само идейки :
Изображение
И аз мога да дам поръчка за печивата на Златка /ако ми беше разрешено да ги ям,ама ей така ,да си помечтая/
Аватар
Denis
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1358
Регистриран на: Юли 11, '10, 16:48

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Denis »

Търся рецепти /сайт с рецепти за ястия за вегани,
но приложими и изпитани рецепти :!:
Че то покрай разните модни евротенденции, какви ли не глупости се пишат.
Как можеш да знаеш какво искаш, докато не получиш каквото искаш и не видиш дали ти харесва?
wenche

Re: Какво сготвих днес

Мнение от wenche »

Никак не мога да съм полезна на веганите, но те , пък и всички вие ще помогнете, ако споделите, как печете кестени.
Аз снощи прекарах доста време в съсипване на първокласни кестени, налучквайки технологията.
Варени не ставаха за ядене, при печенето във фурната проблемът беше, че мъхестата обвива не искаше да се отделя.
Най-добър резултат постигнах при печенето върху горещ сух тиган. При тях мъхестата люспа се отделяше лесно там, където кестенът е бил в пряк досег с тигана. От това правя извода, че печенето в дървени въглища ще е най-добре - така, както го правят по улиците на западните градове.

Изображение
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Светката »

Никога не съм вкусвал кестени Венче.Нямам си представа що за вкус имат.

Ода за тенджерата

Аз без тенджeра не мога,
тя свещена е за мен.
Затова написах ода
и я пея всеки ден.

Тенджeри различни има -
кръгли, плитки, алпака...
Тенджeри за двама, трима
и за цяла махала...

Те във всеки дом са ценни,
ако пълни са с храна.
Всеки бърза да погледне...
Тенджeрите са мечта.

Чуйте тая моя ода,
тенджeрите съм възпял.
В съдовете на народа
боб без мръвка е заврял.

Кокал в тенджeрите няма,
той е вече поделен.
Постна супа има само
в тенджeрата - съд свещен...

Р. Р. Текста може да се пее с мелодията на "Одата на радостта".

Валентин Йорданов
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Светката »

Днес чорбичка със свинско месце
Грах със свинско рагу с необрано месо
Десерта грозде
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”