Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
уха! аз хляб пека всеки ден, няма да артиса нигелата. Ама нещо в манджички?Lois написа:ами аз ръся върху печива, хляб. тези банички половината са точно с нигела поръсени, другите са с черен мак.
и дай моля те подробни указания за тия ребърца, че утре като изпратя моята феичка и отивам да купувам ребра
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Хапнахме добре,но не е, на добре Забраних на жената да готви до второ нареждане.Ами 2-3кг съм качил,та затова.Само на чорбички ще караме вече.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31679
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1023 пъти
- Получил благодарност: 2347 пъти
Re: Какво сготвих днес
Нигела? Значи, Маестра, ръсиш семена на Рошава Драганка. Първото име, което ми казаха за нигелата.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Какво сготвих днес
попитах моята феичка какво иска за закуска, и тя ми отвърна: Наденички.
накрая се спазарихме за мекици, не сме Англия че да ми почва деня с наденици я
Мерко, това точно се яде, пък колко било полезноооо.....
накрая се спазарихме за мекици, не сме Англия че да ми почва деня с наденици я
Мерко, това точно се яде, пък колко било полезноооо.....
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Точно така, Мерка
Аз за пръв път го видях това в Турция върху хляб, и от там си купих. Те му казват чорек. Страхотен вкус придава на хляба.
Светкааа какво са тия пици-питки? Вксуно изглеждат!
Калико, за ребрата: първо ги посоляваш и попиперяваш от всички страни, слагаш в малка тавичка, завиваш с фолио и слагаш в загрята на 200С фурна. Намаляваш на 150С и печеш три-четири часа. После ги намазваш със соса и ги запичаш вече без фолио на 220-250С за да се карамелизират.
За соса има много варианти, моят беше от счукан кимион, бахар и семена на фенел, смесени с доматено пюре, пушен червен пипер, малко срирача за люто, малко соев сос, малко уорчестър сос, малко захар, малко терияки сос и 2-3 с.л. уиски. Гледаш да го докараш на вкус
Наденички за закуска? Много мой човек, хахах
Аз за пръв път го видях това в Турция върху хляб, и от там си купих. Те му казват чорек. Страхотен вкус придава на хляба.
Светкааа какво са тия пици-питки? Вксуно изглеждат!
Калико, за ребрата: първо ги посоляваш и попиперяваш от всички страни, слагаш в малка тавичка, завиваш с фолио и слагаш в загрята на 200С фурна. Намаляваш на 150С и печеш три-четири часа. После ги намазваш със соса и ги запичаш вече без фолио на 220-250С за да се карамелизират.
За соса има много варианти, моят беше от счукан кимион, бахар и семена на фенел, смесени с доматено пюре, пушен червен пипер, малко срирача за люто, малко соев сос, малко уорчестър сос, малко захар, малко терияки сос и 2-3 с.л. уиски. Гледаш да го докараш на вкус
Наденички за закуска? Много мой човек, хахах
Re: Какво сготвих днес
Маестра, от нещата ти тия ги нямамLois написа:
За соса има много варианти, моят беше от счукан кимион, бахар и , смесени с доматено пюре, пушен червен пипер, малко срирача за люто, малко соев сос, малко уорчестър сос, малко захар, малко терияки сос и 2-3 с.л. уиски. Гледаш да го докараш на вкус
- семена на фенел - имам копър
- срирача(даже не знам какво е) - имам пипер кайен
- сос уочестър
-терияки сос(и това не знам що е)
с какво да заменям?
и като сложа ребрата за първото печене без нищо ли - без мазнина, без вода?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31679
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1023 пъти
- Получил благодарност: 2347 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ани, опитай с малко бира, вместо вода. Ако правиш печурки, с водата, в която си сварила печурките.
Към цялата палитра подправки след махането на фолиото, бих добавила 1/2 индийско орехче, настъргано с нож на съвсем ситничко. Ще видиш какъв нов аромат внася в целия букет подправки!
Ако не ти хареса, не повтаряй.
Но ще повториш!!!
Към цялата палитра подправки след махането на фолиото, бих добавила 1/2 индийско орехче, настъргано с нож на съвсем ситничко. Ще видиш какъв нов аромат внася в целия букет подправки!
Ако не ти хареса, не повтаряй.
Но ще повториш!!!
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Какво сготвих днес
Ох сигурно досадихме на цял форум
Първо - без вода! Без мазнина, нищо. Те за три-четири часа отделят толкова течност, че можеш една супа да си свариш. Изцеждаш я тая течност, и тогава ги мажеш.
Срирачата е лют сос, слагай кайенски пипер. Фенелът е роднина на копъра, но има анасонов аромат. С какво да смениш.... Ами повече бахар, кориандър малко, ще стане бе. Уорчестъра може да го пропуснеш, не е беда. Териякито обачеееее това е гъст обогатен сос на основата на соев сос, освен малко мед да сложиш и знам ли, малко лук ситно нарязан запържен. Абе импровизирай
Първо - без вода! Без мазнина, нищо. Те за три-четири часа отделят толкова течност, че можеш една супа да си свариш. Изцеждаш я тая течност, и тогава ги мажеш.
Срирачата е лют сос, слагай кайенски пипер. Фенелът е роднина на копъра, но има анасонов аромат. С какво да смениш.... Ами повече бахар, кориандър малко, ще стане бе. Уорчестъра може да го пропуснеш, не е беда. Териякито обачеееее това е гъст обогатен сос на основата на соев сос, освен малко мед да сложиш и знам ли, малко лук ситно нарязан запържен. Абе импровизирай
Re: Какво сготвих днес
Хич не ми е досадно,даже напротив...надничам из зад храстите,и събирам рецепти .
Виртуоз си Маестра
Виртуоз си Маестра
Re: Какво сготвих днес
никакви досади, тук е лекция на висшата лига и се слуша и записва
Маестра,
виж какво намерих - да си приготвим това терияки ако нямаме готово
http://recepti.gotvach.bg/r-2957-%D0%A1 ... 0%BA%D0%B8
Маестра,
виж какво намерих - да си приготвим това терияки ако нямаме готово
http://recepti.gotvach.bg/r-2957-%D0%A1 ... 0%BA%D0%B8
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...