Какво сготвих днес

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Златка Трънова
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1606
Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
Местоположение: Стара Загора

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Златка Трънова »

Изображение Пастички руски шапки
Златка Трънова
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1606
Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
Местоположение: Стара Загора

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Златка Трънова »

Изображение Канелени рулца
wenche

Re: Какво сготвих днес

Мнение от wenche »

Отивам да разнежа ММ :angelche: и коварно ще му измъкна рецептата :twisted:
wenche

Re: Какво сготвих днес

Мнение от wenche »

Бързо се разнежи ММ ;)

Хубавия гулаш става с телешко месо, Calico ( врат, джолан, гърди и в никакъв случай шол, филета и бутове).
Сгорещява се мазнината за пържене и се ароматизира с няколко скилидки смачкан чесън ( и тук първи секрет - МАС и малко олио).
Месото нарязано на по-едри късове се запържва, изважда се в отделен съд, посолява се и обилно се поръсва с много кимион и малко сладък червен пипер. Разбърква се и се оставя да престои малко.
В мазнината от пърженето се запържват 2-4 пресни червени чушки, добавя се лука ( на 1 кг месо - поне 4-5 глави стар лук) нарязан средно едро. След като се позапържат, се връща месото, добавя се лют и още сладък червен пипер, смачкани обелени скилидки чесън ( една глава), червено вино и гореща вода, колкото да покрият леко месото. Добавя се още кимион и сол. Оставя се около 1,5-2 часа да ври на тих огън, докато месото е почти готово. Тогава се добавя размита във вода унгарска паста за гулаш ( в която има чушка, лук и чесън ) и няколко едро нарязани картофа. Вари се до окончателно сваряване на месото.
Опитвайте на всеки етап от готвенето и при необходимост добавяйте кимион, вино или сол.
Вместо червено може да сложите бяло вино, но бира НЕ.
Липсата на чушкова паста изобщо не е фатална. Ей сега ще я снимам, да знаете как изглежда.
Втори секрет - гулашът задължително трябва да преспи поне една нощ !
ММ скромно добавя, че големият майсторлък е в уцелване на съотношението на съставките, но вие това си го знаете, защото сте майсторки.
ММ иска да отбележа, че рецептата я дава напълно доброволно, защото много ви харесва. :tzvetentze: :tzvetentze:
Последно промяна от wenche на Яну 24, '17, 18:07, променено общо 1 път.
wenche

Re: Какво сготвих днес

Мнение от wenche »

Ей така изглежда тази паста, носят му я от Унгария и като така не мога да хвана и една дума, какво пише

Изображение
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Какво сготвих днес

Мнение от calico »

еми то си пише - Гулашкрем

тц тц... да напарвим поръчка за тая паста от Унгария? Може и с розената заедно, м? :angelche:
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Аватар
liubami
Кафевар/ка/
Мнения: 789
Регистриран на: Яну 11, '13, 13:08
Местоположение: софия

Re: Какво сготвих днес

Мнение от liubami »

Аз го сготвих,стана супер :ieeee: Сега ще си препиша и точната рецепта :ieeee: Wenche ЗЛАТНА СИ :tzeluvka:
Участвам веднага в поръчката за пастата!
https://flickr.com/photos/147607694@N05 ... 9499790383" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31676
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 1018 пъти
Получил благодарност: 2327 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Мария Николова »

Вижте в какъв съд се вари гулаша на бавен огън.
Не пропущайте, наред с гулашкрем, да поръчате и синджирлия гулаштенджера. :swait: :daaa: :lol:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Какво сготвих днес

Мнение от calico »

Маестра Лоис, моля те дай ми и рецептата на пармезановите печени картофки, както и на муса.
напълно ще правя твоето меню в четвъртък, нужна си ми :ieeemyzh: :tzeluvka:

оризовото вино може ли да се замени с оризов оцет?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
hrissi2009
Кафевар/ка/
Мнения: 941
Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
Местоположение: София

Re: Какво сготвих днес

Мнение от hrissi2009 »

Wence златна си. За нас дето не сме били и само преглъщаме и се облизваме пред компа сега е момента да се пробваме. Ох огладнях а уж бях само на грейпфрут тази вечер.
Маестра не досаждаш, напротив. Има какво да научи човек от теб, така че не ни жали пиши.
Злате а ти минеш на сам, пуснеш някоя снимка, е ма снимка без рИцепта не Мое. Плиййййззззззззззззз.
А сега да погледна има ли нещо интересно из хладилника :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”