Какво сготвих днес
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Бързо се разнежи ММ
Хубавия гулаш става с телешко месо, Calico ( врат, джолан, гърди и в никакъв случай шол, филета и бутове).
Сгорещява се мазнината за пържене и се ароматизира с няколко скилидки смачкан чесън ( и тук първи секрет - МАС и малко олио).
Месото нарязано на по-едри късове се запържва, изважда се в отделен съд, посолява се и обилно се поръсва с много кимион и малко сладък червен пипер. Разбърква се и се оставя да престои малко.
В мазнината от пърженето се запържват 2-4 пресни червени чушки, добавя се лука ( на 1 кг месо - поне 4-5 глави стар лук) нарязан средно едро. След като се позапържат, се връща месото, добавя се лют и още сладък червен пипер, смачкани обелени скилидки чесън ( една глава), червено вино и гореща вода, колкото да покрият леко месото. Добавя се още кимион и сол. Оставя се около 1,5-2 часа да ври на тих огън, докато месото е почти готово. Тогава се добавя размита във вода унгарска паста за гулаш ( в която има чушка, лук и чесън ) и няколко едро нарязани картофа. Вари се до окончателно сваряване на месото.
Опитвайте на всеки етап от готвенето и при необходимост добавяйте кимион, вино или сол.
Вместо червено може да сложите бяло вино, но бира НЕ.
Липсата на чушкова паста изобщо не е фатална. Ей сега ще я снимам, да знаете как изглежда.
Втори секрет - гулашът задължително трябва да преспи поне една нощ !
ММ скромно добавя, че големият майсторлък е в уцелване на съотношението на съставките, но вие това си го знаете, защото сте майсторки.
ММ иска да отбележа, че рецептата я дава напълно доброволно, защото много ви харесва.
Хубавия гулаш става с телешко месо, Calico ( врат, джолан, гърди и в никакъв случай шол, филета и бутове).
Сгорещява се мазнината за пържене и се ароматизира с няколко скилидки смачкан чесън ( и тук първи секрет - МАС и малко олио).
Месото нарязано на по-едри късове се запържва, изважда се в отделен съд, посолява се и обилно се поръсва с много кимион и малко сладък червен пипер. Разбърква се и се оставя да престои малко.
В мазнината от пърженето се запържват 2-4 пресни червени чушки, добавя се лука ( на 1 кг месо - поне 4-5 глави стар лук) нарязан средно едро. След като се позапържат, се връща месото, добавя се лют и още сладък червен пипер, смачкани обелени скилидки чесън ( една глава), червено вино и гореща вода, колкото да покрият леко месото. Добавя се още кимион и сол. Оставя се около 1,5-2 часа да ври на тих огън, докато месото е почти готово. Тогава се добавя размита във вода унгарска паста за гулаш ( в която има чушка, лук и чесън ) и няколко едро нарязани картофа. Вари се до окончателно сваряване на месото.
Опитвайте на всеки етап от готвенето и при необходимост добавяйте кимион, вино или сол.
Вместо червено може да сложите бяло вино, но бира НЕ.
Липсата на чушкова паста изобщо не е фатална. Ей сега ще я снимам, да знаете как изглежда.
Втори секрет - гулашът задължително трябва да преспи поне една нощ !
ММ скромно добавя, че големият майсторлък е в уцелване на съотношението на съставките, но вие това си го знаете, защото сте майсторки.
ММ иска да отбележа, че рецептата я дава напълно доброволно, защото много ви харесва.
Последно промяна от wenche на Яну 24, '17, 18:07, променено общо 1 път.
Re: Какво сготвих днес
Ей така изглежда тази паста, носят му я от Унгария и като така не мога да хвана и една дума, какво пише
Re: Какво сготвих днес
еми то си пише - Гулашкрем
тц тц... да напарвим поръчка за тая паста от Унгария? Може и с розената заедно, м?
тц тц... да напарвим поръчка за тая паста от Унгария? Може и с розената заедно, м?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Аз го сготвих,стана супер Сега ще си препиша и точната рецепта Wenche ЗЛАТНА СИ
Участвам веднага в поръчката за пастата!
Участвам веднага в поръчката за пастата!
https://flickr.com/photos/147607694@N05 ... 9499790383" onclick="window.open(this.href);return false;
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31676
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1018 пъти
- Получил благодарност: 2327 пъти
Re: Какво сготвих днес
Вижте в какъв съд се вари гулаша на бавен огън.
Не пропущайте, наред с гулашкрем, да поръчате и синджирлия гулаштенджера.
Не пропущайте, наред с гулашкрем, да поръчате и синджирлия гулаштенджера.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Какво сготвих днес
Маестра Лоис, моля те дай ми и рецептата на пармезановите печени картофки, както и на муса.
напълно ще правя твоето меню в четвъртък, нужна си ми
оризовото вино може ли да се замени с оризов оцет?
напълно ще правя твоето меню в четвъртък, нужна си ми
оризовото вино може ли да се замени с оризов оцет?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 941
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Какво сготвих днес
Wence златна си. За нас дето не сме били и само преглъщаме и се облизваме пред компа сега е момента да се пробваме. Ох огладнях а уж бях само на грейпфрут тази вечер.
Маестра не досаждаш, напротив. Има какво да научи човек от теб, така че не ни жали пиши.
Злате а ти минеш на сам, пуснеш някоя снимка, е ма снимка без рИцепта не Мое. Плиййййззззззззззззз.
А сега да погледна има ли нещо интересно из хладилника
Маестра не досаждаш, напротив. Има какво да научи човек от теб, така че не ни жали пиши.
Злате а ти минеш на сам, пуснеш някоя снимка, е ма снимка без рИцепта не Мое. Плиййййззззззззззззз.
А сега да погледна има ли нещо интересно из хладилника