Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Венче,аз обичам много кестени и печени ,и варени.Печа ги в/у котлоните на печката,стават много добре.Друг вариант,за да не чистиш после много,че моите са керамични, е в/у тефлонов тиган
Re: Какво сготвих днес
Крем-супа от броколи и картофи.
Спретнах набързо и гарнитурата - брюкселско зелце, сега ще мъдря към какво да е.
Спретнах набързо и гарнитурата - брюкселско зелце, сега ще мъдря към какво да е.
Re: Какво сготвих днес
Тая вечер риба от езерцето със бяло вино Траминер
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
Светка, да ни беше спестил, че е от езерцето. Звучи ми като да си изям кученцето
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 196 пъти
- Получил благодарност: 385 пъти
Re: Какво сготвих днес
и аз обожавам кестени
варя ги
но си мисля , дали не може да се пробва в микровълнова
разликата във вкуса идва от сорта и колко са пресни
миналата година основно бяха внос от Китай / някой леко мухлясали / , тази година чета - Гърция
варя ги
но си мисля , дали не може да се пробва в микровълнова
разликата във вкуса идва от сорта и колко са пресни
миналата година основно бяха внос от Китай / някой леко мухлясали / , тази година чета - Гърция
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 196 пъти
- Получил благодарност: 385 пъти
Re: Какво сготвих днес
моята бърза манджа от броколи е следната
в бучка масло задушавам няколко нарязани скилидки чесън
добавям предварително леко сварените розички от броколи / задължително в подсолена вода със сока от половин лимон /
разбърквам
добавям няколко ситно нарязани сварени яйца , черен пипер , пак разбърквам и ястието е готово
ястието за мен е бързо , защото винаги държа в хладилника сварени яйца , а броколите / както и гъбите / обработвам веднага след покупката , а пък ги готвя , когато им дойде реда
в бучка масло задушавам няколко нарязани скилидки чесън
добавям предварително леко сварените розички от броколи / задължително в подсолена вода със сока от половин лимон /
разбърквам
добавям няколко ситно нарязани сварени яйца , черен пипер , пак разбърквам и ястието е готово
ястието за мен е бързо , защото винаги държа в хладилника сварени яйца , а броколите / както и гъбите / обработвам веднага след покупката , а пък ги готвя , когато им дойде реда
Re: Какво сготвих днес
В никакъв случай! Съседите ще викат отряда за борба с тероризма, а ти може да останеш без микровълнова, като бомбардировка, изпробвано еzeleno написа:но си мисля , дали не може да се пробва в микровълнова
Re: Какво сготвих днес
Аз набързо забърках останалите броколи с яйца на тиган, с малко бяло и синьо сирене.
Зеленко, лимонът за какво е, да не се разпадат розичките ли? Ще го пробвам.
Зеленко, лимонът за какво е, да не се разпадат розичките ли? Ще го пробвам.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1885
- Регистриран на: Юни 19, '14, 16:03
- Дал благодарност: 8 пъти
- Получил благодарност: 3 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ммммм, много вкусно това с броколите.
Ще се прави.
Ще се прави.
"Благодаря ти Боже за поръчките" Tanet
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 196 пъти
- Получил благодарност: 385 пъти
Re: Какво сготвих днес
за лимона прочетох по повод карфиола , но вече слагам и на броколи , и на гъби
според книгите - да не се променя цвета , но на мен ми харесва вкуса
с карфиол правя друга любима бърза манджа
кипва се на розички в подсолена вода със сока от половин / или един / лимон , според количеството
вадят се розичките с решетъчна лъжица , а със сока се прави класически сос с яйце , брашно , черен пипер и масло
залива се и се омита светкавично ....
след като оплесквах всичко в старанието си да панирам , вече съм се ориентирала към тези рецепти
и една хитринка за панирането , която аз до сега не знаех / ако вие вече я знаете , не ме засрамвайте ... /
в олиото за паниране се добавя масло , колкото яйчен жълтък
става много вкусно
според книгите - да не се променя цвета , но на мен ми харесва вкуса
с карфиол правя друга любима бърза манджа
кипва се на розички в подсолена вода със сока от половин / или един / лимон , според количеството
вадят се розичките с решетъчна лъжица , а със сока се прави класически сос с яйце , брашно , черен пипер и масло
залива се и се омита светкавично ....
след като оплесквах всичко в старанието си да панирам , вече съм се ориентирала към тези рецепти
и една хитринка за панирането , която аз до сега не знаех / ако вие вече я знаете , не ме засрамвайте ... /
в олиото за паниране се добавя масло , колкото яйчен жълтък
става много вкусно