Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Колко са жълти тези кифлички,сигурно са с много и домашни яйца.
rosi-m , сложна ли е рецептата,да се пробвам да ги направя ?
sendi1966 , вкусни ли са пържените охлюви ?
rosi-m , сложна ли е рецептата,да се пробвам да ги направя ?
sendi1966 , вкусни ли са пържените охлюви ?
Re: Какво сготвих днес
От жълтъка с които са намазани домашенapis написа:Колко са жълти тези кифлички,сигурно са с много и домашни яйца.
rosi-m , сложна ли е рецептата,да се пробвам да ги направя ?
sendi1966 , вкусни ли са пържените охлюви ?
Много е лесна рецептата ще я напиша довечера,
а колко са вкусни особено като са топли
Re: Какво сготвих днес
Роси чакам рецептата,утре да се поизцапам
Чак ми се дощя да грабна няколко,през монитора
Чак ми се дощя да грабна няколко,през монитора
Re: Какво сготвих днес
Телешкото стана страхотно.Ако не сте го готвили - непременно го пробвайте.За гарнитура задушихпресни картофки с масло.
Аз установих че обожавам френската кухня.
Няколко пъти готвя едно агнешко по френска рецепта и става прекрасно.
Аз установих че обожавам френската кухня.
Няколко пъти готвя едно агнешко по френска рецепта и става прекрасно.
Re: Какво сготвих днес
Хах, и аз така, дори питката за Бъдни вечер се налага да я меси ММ, моите ги хрупа кучето, мисли, че са кокал.wenche написа:Роси, кифличките са като за изложба.
За мен тестото е висш пилотаж и съм силно респектирана от който го владее.
Re: Какво сготвих днес
Lizi , не винаги съм доволна от телешкото месо,понякога няма сваряване,и по рядко го готвя.
Може би си има някакви тънкости при приготвянето ? Какъв е е бургундския начин ?
Може би си има някакви тънкости при приготвянето ? Какъв е е бургундския начин ?
Re: Какво сготвих днес
Аз го правих по една рецепта от готварско списание , но в нета има доста рецепти.
Нещо такова :
http://www.cookwithasmile.com/%D1%82%D0 ... %BB%D0%B4/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз винаги го правя телешкото в глинен гювеч.
Малките лукчета не съм сложила - нямам нерви да беля. Нямаше в рецептата и домати. Не съм прецеждала .
Цялата къща ухаеше прекрасно .
Нещо такова :
http://www.cookwithasmile.com/%D1%82%D0 ... %BB%D0%B4/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз винаги го правя телешкото в глинен гювеч.
Малките лукчета не съм сложила - нямам нерви да беля. Нямаше в рецептата и домати. Не съм прецеждала .
Цялата къща ухаеше прекрасно .
Re: Какво сготвих днес
Първо да се извиня за забавянето ,но вчера имах гости
Ето и рецептата
Сиренки БТВ –така съм я кръстила защото е от предаване по БТВ
½ кг брашно
½ пакетче жива мая
1 ч.ч.прясно мляко
1 ч.л.захар
1 ч.л. сол
9 с.л. олио
Измесваме тестото и оставяме да престой поне ½ час .Разделяме тестото на 2 части
От първата част правим кръг и го делим на 12 части –триъгълничета и от втората също.Слагаме пълнежа и завиваме на кифличка.
Ако е по-голяма тавата стават в 2 тави.
Пълнеж:
Разбиваме 2 белтъка на сняг и добавяме 200 гр.сиране натрошено,
а 2-та жълтъка за намазване и поръсваме кой с каквото обича сусам,ким и т.н.
Приятен апетит!
Ето и рецептата
Сиренки БТВ –така съм я кръстила защото е от предаване по БТВ
½ кг брашно
½ пакетче жива мая
1 ч.ч.прясно мляко
1 ч.л.захар
1 ч.л. сол
9 с.л. олио
Измесваме тестото и оставяме да престой поне ½ час .Разделяме тестото на 2 части
От първата част правим кръг и го делим на 12 части –триъгълничета и от втората също.Слагаме пълнежа и завиваме на кифличка.
Ако е по-голяма тавата стават в 2 тави.
Пълнеж:
Разбиваме 2 белтъка на сняг и добавяме 200 гр.сиране натрошено,
а 2-та жълтъка за намазване и поръсваме кой с каквото обича сусам,ким и т.н.
Приятен апетит!