Какво сготвих днес

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
bouquet
Чист кофеин
Мнения: 7054
Регистриран на: Дек 9, '09, 22:02
Получил благодарност: 1 път

Re: Какво сготвих днес

Мнение от bouquet »

Моето дете много обича да пълни чушки с кайма, та днес това ще е менюто
Търся добри хора
hrissi2009
Кафевар/ка/
Мнения: 941
Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
Местоположение: София

Re: Какво сготвих днес

Мнение от hrissi2009 »

Да се похваля, вече втори път правя майонеза от соса на консервиран нахут.
Нали идват пости и аз съм решила да се пробвам.
Аватар
polyabs
Кафе машина
Мнения: 3446
Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 201 пъти
Получил благодарност: 102 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от polyabs »

Хриси, сестра ми прави тази рецепта:
http://www.mycookingbookblog.com/humus- ... an-hummus/" onclick="window.open(this.href);return false;
и аз съм си купила нахут консерва но още отлежава да ми дойде музата :lol: и ще го направя :daaa:
hrissi2009
Кафевар/ка/
Мнения: 941
Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
Местоположение: София

Re: Какво сготвих днес

Мнение от hrissi2009 »

И аз от нахута правя хумос а от соса майонеза, която с нищо не отстъпва на яйчената, даже повече ми харесва. Ползвам рецепта на Анабел Лангбейн /Свежата Анабел/:
Рецептата е:
3 с.л. сос от консерва нахут/ смята се че 3 с.л. са колкото е белтъка на 1 яйце/
2 с.л. бял винен оцет / моя е лидалски от тези в шишетата с пулверизатор, малко е силен и по- кисел/
3/4 ч.л. сол;
1/4 фин бял пипер; /аз го икономисвам/
1 чаша неутрално масло; / ползвам олио и чаша за кафе но моята е нито за кафе нито за чай, нещо средно/
Снощи изсипах всичкия останал сос 12 с.л., горчица 1 с.л., оцет 2 с.л., олио и с пасатора докато стане. Понеже увеличих пропорциите , доливах олио докато сгъсти. Отне ми повече време, но резултата си заслужава. После можеш да си правиш каквито сосове искаш и да добавиш чесън, копър каквото решиш.
Опитай с първата рецепта, става за секунди и няма да съжаляваш. :daaa:
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Какво сготвих днес

Мнение от apis »

Ако е стъклено бурканче с нахут(има ги в Кауфланд),може ли ?
А соса от който правите майонеза,това е течната част около зърната нахут нали ?
Златка Трънова
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1606
Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
Местоположение: Стара Загора

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Златка Трънова »

Зелеви сарми с кълцано месо и баклава "Източна приказка"
Изображение
Изображение Изображение
Аватар
boggy
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1353
Регистриран на: Яну 8, '13, 14:43
Местоположение: София

Re: Какво сготвих днес

Мнение от boggy »

Мммм колко вкусотийкиии :) Тази баклава с какво е?
Аз днес цял ден се знаимавам с бисквитки за 1ви март :) Та нямам нищо готвено :(

Важното ,че съм готова за Баба Марта :)
Златка Трънова
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1606
Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
Местоположение: Стара Загора

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Златка Трънова »

Благодаря Boggy!Баклавата е с плънка от белтъци и орехи и не е сиропирана.Това е рецептата http://lussisworldofartcraft.blogspot.b ... n-tale.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Да покажеш непременно мартенските бисквитки!Много искам да ги видя!
Аватар
boggy
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1353
Регистриран на: Яну 8, '13, 14:43
Местоположение: София

Re: Какво сготвих днес

Мнение от boggy »

Изображение Изображение
Златка Трънова
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1606
Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
Местоположение: Стара Загора

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Златка Трънова »

:daaa: С фондан ли са ? До сега не съм правила нищо с с фондан. Не знам дали ще се справя. Аз винаги с роял айсинг ги украсявам.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”