Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Правих и Смилянски огормен боб на салата с лук,олио и оцет Много хубав боб ,като крем!
Но понеже децата са много злояди и за обяд ще трябва да излезнем да купим рибка пържена.Всеки ден излизаме и купуваме различна риба.Има едно магазинче я правят всеки ден.Вчера им купих сом филе много хубава риба се оказа.Днес ще сме на акула филе
Но понеже децата са много злояди и за обяд ще трябва да излезнем да купим рибка пържена.Всеки ден излизаме и купуваме различна риба.Има едно магазинче я правят всеки ден.Вчера им купих сом филе много хубава риба се оказа.Днес ще сме на акула филе
Re: Какво сготвих днес
Тук в тази тема точно така трябва да се прави.Да се поства снимка .Иначе не е интересно.Lois написа:Стана убийствена!
Снимката не й отдава дължимото, обаче много вкусна
1 глава лук, 2 моркова, 200 г бекон или шунка, 6-8 картофчета, 7-10 печурки кафяви, 750 мл пилешки бульон. Отделно малко рядък бешамел с 50 г масло, 4 с.л. брашно и 300 мл мляко, и 150 г настърган чедър вътре. Когато картофите се сварят, сипваш бешамела в супата. Малко кориандър отгоре и черен пипер
Нали на мъжа любовта му минава през стомаха Аз как ви показвам,моля вземете си поука
Пилешка кавърма от мен
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Какво сготвих днес
Макарони на фурна, оризови.
Но си ги направете с оризови макарони, в пъти са по-вкусни от жилавите пшенични макарони.
Сместта за заливка е като за крем карамел - 7-8 яйца на литър мляко + 2 ч.ч. захар+ванилия.
Оризовите макарони се варят на слаб огън само 5 минути, аз ги варя 2 минути- т.е. след като ги изсипя във врялата подсолена вода и ги изключвам, разбърквам и след 2 до 3 минути си оттеглям от котлона. Не се мият с вода, само се изцеждат в тавата, разбъркват се с обилно краве масло, поръсват се с натрошено сирене и се заливат с млечната смес.
Пекат се до порозовяване и стягане, и после се поръсват с пудра захар, ванилена.
Пробвайте с оризовите макарони, стават вкусотия
Но си ги направете с оризови макарони, в пъти са по-вкусни от жилавите пшенични макарони.
Сместта за заливка е като за крем карамел - 7-8 яйца на литър мляко + 2 ч.ч. захар+ванилия.
Оризовите макарони се варят на слаб огън само 5 минути, аз ги варя 2 минути- т.е. след като ги изсипя във врялата подсолена вода и ги изключвам, разбърквам и след 2 до 3 минути си оттеглям от котлона. Не се мият с вода, само се изцеждат в тавата, разбъркват се с обилно краве масло, поръсват се с натрошено сирене и се заливат с млечната смес.
Пекат се до порозовяване и стягане, и после се поръсват с пудра захар, ванилена.
Пробвайте с оризовите макарони, стават вкусотия
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-
- Кана кафе
- Мнения: 686
- Регистриран на: Окт 21, '13, 11:09
- Местоположение: Варна
- Дал благодарност: 22 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Какво сготвих днес
Като сме на тема оризови макарони (Calico, непременно ще пробвам ), да споделя една рецепта за италиански оризови курабийки - от вестник Всичко за семейството.
За 15-16 бройки
100 гр пудра захар
100 гр оризово брашно
1 яйце
60 гр фино смлени лешници
половин пакетче бакпулвер
1 ч.л. смлян или ситно нарязан пресен джинджифил
кристална захар за овалване
Яйцето и пудрата захар и бакпулвера се разбиват на пяна
Прибавят се ядките, джинджифила, брашното
Оформят се малки топчета, овалват се в захарта и се пекат 15 мин. на 180 градуса върху хартия.
Тъй като купих 500 гр оризово брашно, а първия път ги направих точно по рецептата, защото ми се видяха рискови , после правих още няколко пъти с вариации напр. вместо лешници - орехи, вместо пудра захар - кристална, вместо бяла кристална - кафява и т.н.
Мъжете в къщи казаха - "ама то няма нищо в тях"; а момичетата много ги харесаха.
За 15-16 бройки
100 гр пудра захар
100 гр оризово брашно
1 яйце
60 гр фино смлени лешници
половин пакетче бакпулвер
1 ч.л. смлян или ситно нарязан пресен джинджифил
кристална захар за овалване
Яйцето и пудрата захар и бакпулвера се разбиват на пяна
Прибавят се ядките, джинджифила, брашното
Оформят се малки топчета, овалват се в захарта и се пекат 15 мин. на 180 градуса върху хартия.
Тъй като купих 500 гр оризово брашно, а първия път ги направих точно по рецептата, защото ми се видяха рискови , после правих още няколко пъти с вариации напр. вместо лешници - орехи, вместо пудра захар - кристална, вместо бяла кристална - кафява и т.н.
Мъжете в къщи казаха - "ама то няма нищо в тях"; а момичетата много ги харесаха.
- kannamy
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1446
- Регистриран на: Яну 16, '12, 16:36
- Местоположение: София/Богьовци
- Дал благодарност: 12 пъти
- Получил благодарност: 51 пъти
Re: Какво сготвих днес
В туй студено време набъркочих голяма тенджера шкембе чорба .Чесънче и лютко мммм вкусотийка
Re: Какво сготвих днес
оставих готвенето за утре
ще правя куркудена чорба,макарони на фурна и чушки бюрек
ще се стои в кухнята ама няма как
трябва да сготвя за поне три дни напред
ще правя куркудена чорба,макарони на фурна и чушки бюрек
ще се стои в кухнята ама няма как
трябва да сготвя за поне три дни напред