Какво сготвих днес
- Калина-малина
- Двойно кафе
- Мнения: 179
- Регистриран на: Ное 26, '09, 19:33
- Местоположение: Филибето
Re: Какво сготвих днес
И сега питам, какво е това? Рецепта и тн...DOBI написа:Аз за довечеря ще правя телешко роти.
Днес - пилешка супа, пилешки хапки и за гарнитура задушени зеленчуци.
Много сме лудите....но сме пръснати!
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Какво сготвих днес
Доби,това какво е ?DOBI написа:Аз за довечеря ще правя телешко роти.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво сготвих днес
Имам питанка
Някой от вас приготвял ли е есетра ?
Нямам идея какво да я правя
Някой от вас приготвял ли е есетра ?
Нямам идея какво да я правя
Прави така, че всеки, който дойде при теб, когато си тръгва да се чувства по-добре и да е по-щастлив. Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.http://picasaweb.google.com/home" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво сготвих днес
В момента приготвям нещо традиционно,но мъжо така иска заради ЦСКА-то(играят довечера)
Свински пържолки на оребрения тиган с пържени картофки.Салатката ще е настърган морков,ряпа и цвекло-много я уважавам тази.
А за сутринта сложих да кипна малко агнешки дреболийки,че времето нещо захладня и супите идват на почит.
"Маминия кекс "бързо свърши и не можах да го фотна,както бях обещала
Скоро се каня отново да го правя и тогава ще напиша и рецептата,защото трябва да се види
как изглежда отвътре,инак няма да ми разберете обясненията .
Свински пържолки на оребрения тиган с пържени картофки.Салатката ще е настърган морков,ряпа и цвекло-много я уважавам тази.
А за сутринта сложих да кипна малко агнешки дреболийки,че времето нещо захладня и супите идват на почит.
"Маминия кекс "бързо свърши и не можах да го фотна,както бях обещала
Скоро се каня отново да го правя и тогава ще напиша и рецептата,защото трябва да се види
как изглежда отвътре,инак няма да ми разберете обясненията .
- Калина-малина
- Двойно кафе
- Мнения: 179
- Регистриран на: Ное 26, '09, 19:33
- Местоположение: Филибето
Re: Какво сготвих днес
Доби, сега видях какво е, получих слюнкоотделяне и отново настоявам за рецепта.Калина-малина написа:И сега питам, какво е това? Рецепта и тн...DOBI написа:Аз за довечеря ще правя телешко роти.
Много сме лудите....но сме пръснати!
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Какво сготвих днес
Доби,а месото какво е-бут,филе,контра филе,каква е дебелината му преди завиване и начуква ли се?
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Какво сготвих днес
По принцип е филе,може и плешка.Не се завива на руло.Просто е цяло парче с диаметър около 8 см
- zmei4o
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1771
- Регистриран на: Дек 1, '09, 14:28
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Какво сготвих днес
тази страничка твоя ли еBlue sky написа:Ето тази манджа http://yoli-www.blogspot.com/2009/09/blog-post_30.html" onclick="window.open (this.href);return false; - рулца от тиквички с пилешко месо.
Много, много, вкусно. Като се оказа, че имам само половин глава лук
направо кат видях и утре почвам да готвя
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2535
- Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
- Местоположение: между Eвропа и Родопите
Re: Какво сготвих днес
При нас на това му викат: Rollbraten.Има го в различни варианти: свинско,телешко,че и птичо.DOBI написа:Телешко роти
около 1 кг телешко месо,което се завива с тънка ивичка сланина и се завръзва с конец
Шпекова се с няколко скилидки чесън.Намазва се отгоре и отдолу с олио.Поръсете с малко чубрица.Поставя се в предварително загрята фурна до 200 градуса и се оставя да се пече 1час.На 40-та минута се залива със соса,който е пуснало.Солта и чернипя пипер се поставят НАКРАЯ на готвенето.
2 вариант
Телешко приготвено като в първата рецепта около 1 кг
40 гр масло
1 глава лук
телешки бульон
1 чаша бяло вино
1 с.л.чубрица
1Ч.л.босилек
500 гр печурки
В тенджерата под налягане загрявате маслото и запържвате ротите от всички страни до златисто,след това прибавете ситно нарязания лук,солта и черния пипер.В една купичка разбъркайте телешкия бульон,чубрицата,босилека,виното и 1 чаша вода.Залейте месото,прибавете гъбите нарязани и разбъркайте.След завиране варете 30 мин.на килограм .
А втората ти рецепта,Вилфрид я готви перфектно ,но със свинско от бута,месото е в специална мрежа за да се запази цяло и стегнато( в Б-я може да се пристегне с конец,но не много силно) и един куп добавки: лук,чесън,чушки,печурки,доматено пюре и микс поправка в пакетчета за печено или гулаш.И след като го запържи от всякъде,наслагва всичкия нарязан на едро зеленчук,запържва мин-две и после слага около 300 г вода и задушава всичко около час-зас и половина на бавен огън.(водата трябва да е толкова ,че да покрива почти две трети от рулото и целия зеленчук.Преди края,добавя доматено пюре около 150 г,два-3 пакета микс подправката,,а след около 5 мин,2 кофички по 200 г заквасена сметана.Става убиец,но мен ми се доревава след неговото вихрене в кухнята !!!Докато той готви,нямам право да се мотая там...
Малееееее,как ви спретнах набързо и аз една рецепта-без да искам !Опитайте я!Струва си!Нищо,че е калорична
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;