Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Моето дете много обича да пълни чушки с кайма, та днес това ще е менюто
Търся добри хора
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 941
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Какво сготвих днес
Да се похваля, вече втори път правя майонеза от соса на консервиран нахут.
Нали идват пости и аз съм решила да се пробвам.
Нали идват пости и аз съм решила да се пробвам.
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3451
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 208 пъти
- Получил благодарност: 108 пъти
Re: Какво сготвих днес
Хриси, сестра ми прави тази рецепта:
http://www.mycookingbookblog.com/humus- ... an-hummus/" onclick="window.open(this.href);return false;
и аз съм си купила нахут консерва но още отлежава да ми дойде музата и ще го направя
http://www.mycookingbookblog.com/humus- ... an-hummus/" onclick="window.open(this.href);return false;
и аз съм си купила нахут консерва но още отлежава да ми дойде музата и ще го направя
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 941
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Какво сготвих днес
И аз от нахута правя хумос а от соса майонеза, която с нищо не отстъпва на яйчената, даже повече ми харесва. Ползвам рецепта на Анабел Лангбейн /Свежата Анабел/:
Рецептата е:
3 с.л. сос от консерва нахут/ смята се че 3 с.л. са колкото е белтъка на 1 яйце/
2 с.л. бял винен оцет / моя е лидалски от тези в шишетата с пулверизатор, малко е силен и по- кисел/
3/4 ч.л. сол;
1/4 фин бял пипер; /аз го икономисвам/
1 чаша неутрално масло; / ползвам олио и чаша за кафе но моята е нито за кафе нито за чай, нещо средно/
Снощи изсипах всичкия останал сос 12 с.л., горчица 1 с.л., оцет 2 с.л., олио и с пасатора докато стане. Понеже увеличих пропорциите , доливах олио докато сгъсти. Отне ми повече време, но резултата си заслужава. После можеш да си правиш каквито сосове искаш и да добавиш чесън, копър каквото решиш.
Опитай с първата рецепта, става за секунди и няма да съжаляваш.
Рецептата е:
3 с.л. сос от консерва нахут/ смята се че 3 с.л. са колкото е белтъка на 1 яйце/
2 с.л. бял винен оцет / моя е лидалски от тези в шишетата с пулверизатор, малко е силен и по- кисел/
3/4 ч.л. сол;
1/4 фин бял пипер; /аз го икономисвам/
1 чаша неутрално масло; / ползвам олио и чаша за кафе но моята е нито за кафе нито за чай, нещо средно/
Снощи изсипах всичкия останал сос 12 с.л., горчица 1 с.л., оцет 2 с.л., олио и с пасатора докато стане. Понеже увеличих пропорциите , доливах олио докато сгъсти. Отне ми повече време, но резултата си заслужава. После можеш да си правиш каквито сосове искаш и да добавиш чесън, копър каквото решиш.
Опитай с първата рецепта, става за секунди и няма да съжаляваш.
Re: Какво сготвих днес
Ако е стъклено бурканче с нахут(има ги в Кауфланд),може ли ?
А соса от който правите майонеза,това е течната част около зърната нахут нали ?
А соса от който правите майонеза,това е течната част около зърната нахут нали ?
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Мммм колко вкусотийкиии Тази баклава с какво е?
Аз днес цял ден се знаимавам с бисквитки за 1ви март Та нямам нищо готвено
Важното ,че съм готова за Баба Марта
Аз днес цял ден се знаимавам с бисквитки за 1ви март Та нямам нищо готвено
Важното ,че съм готова за Баба Марта
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Благодаря Boggy!Баклавата е с плънка от белтъци и орехи и не е сиропирана.Това е рецептата http://lussisworldofartcraft.blogspot.b ... n-tale.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Да покажеш непременно мартенските бисквитки!Много искам да ги видя!
Да покажеш непременно мартенските бисквитки!Много искам да ги видя!
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
С фондан ли са ? До сега не съм правила нищо с с фондан. Не знам дали ще се справя. Аз винаги с роял айсинг ги украсявам.