Какво сготвих днес
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4381
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 1964 пъти
- Получил благодарност: 682 пъти
Re: Какво сготвих днес
Благодаря ти Светка! Вие мъжете им разбирате на тия гозби
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
- patrisiq22
- Kъсо кафе
- Мнения: 93
- Регистриран на: Авг 19, '15, 18:28
- Местоположение: Sofia
Re: Какво сготвих днес
А аз тези дни правих... поръчки из гръцките ресторанти
Поръчки за калмари, октоподи, миди, тиквички, цацики, агнешки сувлаки и квот там имаше друго из менюто
Екстра ми се получиха
Но от утре съм обратно до печката
Поръчки за калмари, октоподи, миди, тиквички, цацики, агнешки сувлаки и квот там имаше друго из менюто
Екстра ми се получиха
Но от утре съм обратно до печката
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5264
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 88 пъти
- Получил благодарност: 98 пъти
Re: Какво сготвих днес
Злате, царица си на сладкишите - от екрана излъчва аромат и... му се прияжда на човек!
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Daniela Pargu написа:Злате, царица си на сладкишите - от екрана излъчва аромат и... му се прияжда на човек!
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1314
- Регистриран на: Мар 29, '13, 11:11
- Дал благодарност: 182 пъти
- Получил благодарност: 92 пъти
Re: Какво сготвих днес
Злати, би ли написала рецептата за сладкиша с ягоди и крема сирене?Изглежда изкушаващо.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Донка Тодорова написа:Злати, би ли написала рецептата за сладкиша с ягоди и крема сирене?Изглежда изкушаващо.
Този сладкиш може да се направи с различни плодове- ягоди, малини, боровинки, праскови ,нектарини или каквото имаш под ръка.
За тестото :3яйца, 135г меко масло, 3/4 ч.ч.захар,1ч.л. канела /по желание и в зависимост от плода/, 200г брашно , 1 препълнена ч.л. бакпулвер.Разбива се маслото с захарта. Добавят се едно по едно яйцата и накрая брашното с бакпулвера.
За крем сместа: 1яйце,250г крема сирене ванилия и пудра захар на вкус.Разбива се до еднородна смес.
Необходими са и 300-400г плодове по избор.
Форма с диаметър 23см се застила с хартия. Разхвърля се с лъжица половината от тестото- хаотично. След това по същия начин се процедира и с половината от крем сместа. Подреждат се половината от плодовете. Върху тях отново с лъжицата нахвърляме останалото тесто и крема.Подреждаме останалите плодове Пече се на 180 градуса до суха клечка.Поръсва се с пудра захар,но моята свърши ине го поръсих.И това е..
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1314
- Регистриран на: Мар 29, '13, 11:11
- Дал благодарност: 182 пъти
- Получил благодарност: 92 пъти
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Вечерята беше плодова- уникално вкусни, едри череши, първите тазгодишни ябълки, приличащи на нашите ябълки-петровки и кайсий. Кайсиите имат нужда от седмица според мен, но и така бяха вкусни.
Обяда беше от два вида салати- салата от домати със заливка от сузьма / млечен продукт, приличащ на катък, ама не съвсем/ и салат узбегим. Узбегим включваше телешки език нарязан на пръчици, краставица в същия вид, домати, царевица и вкусен майонезен сос с добавена подправка, която не можаш да разпозная.
Поръчахме си и чечевичная супа, тоест супа от червена леща. И аз правя такава супа, но ми се струва, че тук имаше добавено нещо, което незнайно защо определих на тиква. Тъй като всичко е блиндирано се опитвах само по вкуса да определя какво съдържа.
Второто- шашлици естествено. Място за десерт нямаше, а и без това обяда се получи тежичък за стомаха при тукашните 33 градуса днес. Добре, че закуската бяхме пропуснали, та иначе едва щяхме да се влачим.
За утре сме си поръчали самсы с картофи. Вкусно тестено изделие с пълнеж от картофи, лук и подправки. Има го и във вариант с месо, но е овче и на мен вкуса не ми допада.
Един чичко от охрана Шухрат се грижи всеки ден да ми носи прясно издоено краве мляко. Има 8 крави и е много горд със стопанството си. Вкуса е като от детството ми, когато имахме крава на село- невероятен.
Минала седмица жена му ми направи голям буркан с кисело мляко. Размазах се от удоволствие. Всяка сутрин купичка истинско студено кисело мляко.
Предлагат ми да пробвам и камилско мляко, но не знам защо се въздържам от подобен експеримент.
Обяда беше от два вида салати- салата от домати със заливка от сузьма / млечен продукт, приличащ на катък, ама не съвсем/ и салат узбегим. Узбегим включваше телешки език нарязан на пръчици, краставица в същия вид, домати, царевица и вкусен майонезен сос с добавена подправка, която не можаш да разпозная.
Поръчахме си и чечевичная супа, тоест супа от червена леща. И аз правя такава супа, но ми се струва, че тук имаше добавено нещо, което незнайно защо определих на тиква. Тъй като всичко е блиндирано се опитвах само по вкуса да определя какво съдържа.
Второто- шашлици естествено. Място за десерт нямаше, а и без това обяда се получи тежичък за стомаха при тукашните 33 градуса днес. Добре, че закуската бяхме пропуснали, та иначе едва щяхме да се влачим.
За утре сме си поръчали самсы с картофи. Вкусно тестено изделие с пълнеж от картофи, лук и подправки. Има го и във вариант с месо, но е овче и на мен вкуса не ми допада.
Един чичко от охрана Шухрат се грижи всеки ден да ми носи прясно издоено краве мляко. Има 8 крави и е много горд със стопанството си. Вкуса е като от детството ми, когато имахме крава на село- невероятен.
Минала седмица жена му ми направи голям буркан с кисело мляко. Размазах се от удоволствие. Всяка сутрин купичка истинско студено кисело мляко.
Предлагат ми да пробвам и камилско мляко, но не знам защо се въздържам от подобен експеримент.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!