Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Леле, Вени, не си падам много по пуешкото, но с това твойто описание, добре че точно ставам от масата
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5630
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1721 пъти
- Получил благодарност: 1952 пъти
Re: Какво сготвих днес
Мнооооого обичам такива кулинарни приятелски двубои. То пуйки, то пилета, то гарнитури, то иновации в подправките. А как е поднесено... Браво на вас, много сте добри.
При нас има затишие след Великден. На ММ нещо не му се яде и това си е отпуск. И времето студено, за градинарстване на прибежки. Направих само крем карамел в тава. В чашки не се признава за достатъчно.
При нас има затишие след Великден. На ММ нещо не му се яде и това си е отпуск. И времето студено, за градинарстване на прибежки. Направих само крем карамел в тава. В чашки не се признава за достатъчно.
Re: Какво сготвих днес
Домашен заек маринован в бяло вино
,масло,горчица и чесън и опечен в плик.За гарнитура печени пресни картофки с розмарин и чесън - рецептата на Джейми Оливър.
,масло,горчица и чесън и опечен в плик.За гарнитура печени пресни картофки с розмарин и чесън - рецептата на Джейми Оливър.
Re: Какво сготвих днес
Тутти, че то само по ресторантите правят крем карамела в чашки, т.е. в напръстници де. Щото печелят от това, не за друго
В къщи се прави в тава, в краен случай- в двулитрова стъклена купа (стъклена, щото стои много красиво с горената захар и се вижда преди да се нападне.), и в много други къщи знам че го правят в тава.
Нали не я слагаш на водна баня? или си даваш тоя зор? Аз пека на слаба фурна направо, без водна баня
макар че, досега не съм имала случай да изхвърля пресечен крем карамел
В къщи се прави в тава, в краен случай- в двулитрова стъклена купа (стъклена, щото стои много красиво с горената захар и се вижда преди да се нападне.), и в много други къщи знам че го правят в тава.
Нали не я слагаш на водна баня? или си даваш тоя зор? Аз пека на слаба фурна направо, без водна баня
макар че, досега не съм имала случай да изхвърля пресечен крем карамел
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5630
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1721 пъти
- Получил благодарност: 1952 пъти
Re: Какво сготвих днес
На водна баня, 150 градуса и през половин час бучки лед слагам във водата. А остава ли без шупли без водна баня? На каква температура го печеш? Това би ме улеснило.
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Обичайното седмично готвене вчера включваше пилешка супа, боб яхния по желание на ММ, отново ориз / дръпнаха ми се очите вече / с тиквички и заливка от сирене, яйца и мляко, пиле със зеле и кимион в сос от горчица.Спретнах и едно печиво по рецепта от интернет, но не запомних как се казва.
Ей го как изглежда.
Семейния съвет реши, че става за ядене, но трябва да му се облагороди вкуса, като се добави нещо по-пикантно. След обсъждане заключихме, че следващия път ще добавим синьо сирене вътре.
Пилето със зеле и кимион изглежда ей така
Любима рецепта ни е в къщи. Скоро не бях го приготвяла, защото не откривах крехко зеле, но сега се появи на пазара и съм щастлива.
Снимки на другите манджи няма да качвам- много прозаични са.
Ей го как изглежда.
Семейния съвет реши, че става за ядене, но трябва да му се облагороди вкуса, като се добави нещо по-пикантно. След обсъждане заключихме, че следващия път ще добавим синьо сирене вътре.
Пилето със зеле и кимион изглежда ей така
Любима рецепта ни е в къщи. Скоро не бях го приготвяла, защото не откривах крехко зеле, но сега се появи на пазара и съм щастлива.
Снимки на другите манджи няма да качвам- много прозаични са.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Какво сготвих днес
слагам в студена фурна и включвам на 150*С, после намалям малко, става гладко. но си зависи и от фурната, знаеш, ако трябва намаляваш. То само яйцата трябва да стегнат, ще стане и на 100-120*, но за по-дълго времеТутти написа:На водна баня, 150 градуса и през половин час бучки лед слагам във водата. А остава ли без шупли без водна баня? На каква температура го печеш? Това би ме улеснило.
знаеш, водата да не завира - т.е. трябва да поддържаш 80-90*С, без вода е същото
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Ама че съм патка и никой досега да не ме светне, че за своя душа карамелът не е в купички Толкоз години мъки ... и как трудно се мият ръбчетата