Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
И на семена, и пресен, In_none, . Пресен слагам на голяма част от ястията, където се слага магданоз, в супи, на салати. Съхранявам го в стъклен буркан във фризера, изобщо не губи аромата си. ММ отначало му се мръщеше ( нали е един готвещ телец, все има мнение по манджите ) но и той вече го оценява високо. А семената ги стривам в хаванчето в най-различни комбинации.ln_none написа:wenche, кориандъра на семена ли го ползвате или пресен? Щото аз на семена го харесвам, но пресен...
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5267
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 92 пъти
- Получил благодарност: 100 пъти
Re: Какво сготвих днес
Страшно е вкусен мед от кориандър,а и като храстче е симпатяга.Жалко ,че е едногодишен!
Re: Какво сготвих д
Венче, Поля и на мен е пратила утре отивам да го взема! Търси нивата!
Поля, благодаря много!
Ин ноне, аз на семена го употребявам пестеливо, в някои източни рецепти - смлян.
Но откакто се влюбих в зеления, бих го ръсила навсякъде
Не съм пробвала да замразявам, но щом Венче казва, че става, веднага си пълня един буркан тук рядко се намира по магазините, трябва да го издирвам и е неудобно.
Но! За да го хареса човек, трябва да го опита в ястие, на което подхожда, и вкусовете се балансират.
Ето примерно днес съм направила жасминов ориз, и пържени на уок тиган ( в олио с капка сусамово олио) лук, моркови, чушки, китайско зеле, гъби шийтаке. Поливам с малко соев сос и рибен сос, малко запечен сусам, и в момента само зеленият кориандър ми го няма
Поля, благодаря много!
Ин ноне, аз на семена го употребявам пестеливо, в някои източни рецепти - смлян.
Но откакто се влюбих в зеления, бих го ръсила навсякъде
Не съм пробвала да замразявам, но щом Венче казва, че става, веднага си пълня един буркан тук рядко се намира по магазините, трябва да го издирвам и е неудобно.
Но! За да го хареса човек, трябва да го опита в ястие, на което подхожда, и вкусовете се балансират.
Ето примерно днес съм направила жасминов ориз, и пържени на уок тиган ( в олио с капка сусамово олио) лук, моркови, чушки, китайско зеле, гъби шийтаке. Поливам с малко соев сос и рибен сос, малко запечен сусам, и в момента само зеленият кориандър ми го няма
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1044
- Регистриран на: Мар 30, '15, 10:06
- Местоположение: Сахара
- Получил благодарност: 385 пъти
Re: Какво сготвих днес
Мен на първо четене много ме беше впечатлил, че има два вида листа - първите като копър, а вторите като магданоз Красив е, да, също е и много полезен пресен - четох някъде, че извежда тежки метали от организма. Аз имах огромно желание да го харесам, посях миналата година, но нито аз, нито половинката успяхме да се примирим с миризмата му, която за нас е досущ като на миризливка. А според американците поносимостта към него е генетична не знам доколко е вярно, де.
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3446
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 201 пъти
- Получил благодарност: 102 пъти
Re: Какво сготвих днес
Момичета с този зелен кориандър направо ми разпалихте любопитството, не съм го опитвала, ще ме накарате да окося нивата на мъжа, на зелено преди да я е ожънал Аз го ползвам на семе смилам го в смутита с плодове и други семена в нутрабулит-а и много ми харесва аромата, но зеления си нямам представа на същото ли мирише ....
П.П по едрите семена е марокански, а дребните е български но по ароматен бързах и не го надписах, да си го ползвате със здраве
П.П по едрите семена е марокански, а дребните е български но по ароматен бързах и не го надписах, да си го ползвате със здраве
- Tanet
- Кафе машина
- Мнения: 4787
- Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
- Местоположение: Севлиево 5-а зона
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 1 път
Re: Какво сготвих днес
Аз пък от скоро открих колко е вкусен пащърнака. Почвам да го ползвам редовно вече.
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 941
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Какво сготвих днес
Леле, мале къде ще саДим толкоз кориандър. Ми да правим с Лоис кооператив. Ще задомим и родата с кориандър, колегите. Поли, как можа да изпратиш такова количество?polyabs написа:Момичета, снощи изпратих по Еконт семена кориандър за тези които си поискаха. Очаквайте го днес
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
На семена унищожаваме невероятни количества кориандър, но пресен посмъртно не можете ме накара да го консумирам. Мирише ми .... меко казано на мокра вълна.ln_none написа:wenche, кориандъра на семена ли го ползвате или пресен? Щото аз на семена го харесвам, но пресен...
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Какво сготвих днес
и аз така реагирах първия път, когато пробвах - от една саксия в магазин откъснах листче и го сдъвках - по-скоро на миризливка мирише
но след това имах случаи да опитам тайландски, виетнамски, и подобни рецепти, в които стои прекрасно и го заобичах.
ама никого не карам насила де