Какво сготвих днес
- ra4eto
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1034
- Регистриран на: Мар 1, '11, 14:49
- Местоположение: Габра,София
Re: Какво сготвих днес
Венче,ти си злато!Ти умееш да извадиш на човека-ТМ душата с памук!!!!
За утре от мен-рибена чорба:)
За утре от мен-рибена чорба:)
Re: Какво сготвих днес
Венче, златна си верно ама и ТМ е златен, много да го ухажваш тоя човек!
Аз онзи ден правих едно импровизе, имах останала една кора за баница, от тия, по-дебелите, нарязах я, намазах с масло и надиплих в една форма за мъфини. Събрах останалите парченца от разни сирена в хладилника (синьо сирене, бри, ементал, крем сирене, пармезан, бяло сирене, кашкавалче), нарязах на кубчета и напълних корите, отгоре тракнах по едно яйчице, поръсих с пипер и малко мащерка и запекох. Много приятно стана
Calico, за муса ето ти тук: http://loisslokoski.blogspot.bg/2008/11 ... st_28.html" onclick="window.open(this.href);return false;
може и без кафе, примерно с мляко, макар че ако не е за деца, по-добре с кафе. Имате ли Лидл там при вас? Те имат хубави черни шоколади на добри цени.
Картофите: Обелваш, нарязваш на клечки и слагаш в студена вода да постоят час-два (може и да си го спестиш това). После сменяш водата, кипваш ги и вариш къмто 5-6-7 мин, докато омекнат, но да не се чупят. Слагаш ги в тава с хартия за печене, на един ред - това е връткавата част, да ги подредиш. Отгоре нишка зехтин, черен пипер, сол, пармезан настърган, и каквито там аромати те кефят - чесън, лук, мащерка..... и запичаш на силна фурна, накрая дори пускам вентилатор, за да се запекат и да станат хрупкави. Тва е
Аз онзи ден правих едно импровизе, имах останала една кора за баница, от тия, по-дебелите, нарязах я, намазах с масло и надиплих в една форма за мъфини. Събрах останалите парченца от разни сирена в хладилника (синьо сирене, бри, ементал, крем сирене, пармезан, бяло сирене, кашкавалче), нарязах на кубчета и напълних корите, отгоре тракнах по едно яйчице, поръсих с пипер и малко мащерка и запекох. Много приятно стана
Calico, за муса ето ти тук: http://loisslokoski.blogspot.bg/2008/11 ... st_28.html" onclick="window.open(this.href);return false;
може и без кафе, примерно с мляко, макар че ако не е за деца, по-добре с кафе. Имате ли Лидл там при вас? Те имат хубави черни шоколади на добри цени.
Картофите: Обелваш, нарязваш на клечки и слагаш в студена вода да постоят час-два (може и да си го спестиш това). После сменяш водата, кипваш ги и вариш къмто 5-6-7 мин, докато омекнат, но да не се чупят. Слагаш ги в тава с хартия за печене, на един ред - това е връткавата част, да ги подредиш. Отгоре нишка зехтин, черен пипер, сол, пармезан настърган, и каквито там аромати те кефят - чесън, лук, мащерка..... и запичаш на силна фурна, накрая дори пускам вентилатор, за да се запекат и да станат хрупкави. Тва е
Re: Какво сготвих днес
Цунк, Маестра
Лидл нямаме, ама има Линдор черен, да не би да има по-хубав от него?
Лидл нямаме, ама има Линдор черен, да не би да има по-хубав от него?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
никакви пълнежи, поне 80% какаов класически Линдор.
Днес направих тортата, утре отивам на пазар, в четвъртък сутрин мятам ребрата да се пекат и до ранния следобяд трябва да съм готова и с муса, и с ребрата, и с картофките. Може и някаква крем-супичка да направя, ама нещо лучената не ми е по вкуса, предложи нещо подобно но бе лук. Ако пък ми дадеш рецепта за грахова крем супа, ще спра вече да ти досаждам
Днес направих тортата, утре отивам на пазар, в четвъртък сутрин мятам ребрата да се пекат и до ранния следобяд трябва да съм готова и с муса, и с ребрата, и с картофките. Може и някаква крем-супичка да направя, ама нещо лучената не ми е по вкуса, предложи нещо подобно но бе лук. Ако пък ми дадеш рецепта за грахова крем супа, ще спра вече да ти досаждам
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Сготвих днес тази убийствена супа. Ама наистина е много специална. Спазих 100 % рецептата. Всяка съставка си е на мястото. Не пропускайте кориандъра и чедъра. Аз сложих бекон, някакъв немски Bauchspeck със страхотен пушен аромат (истински, не ароматизиран). Lois, какво име да й сложим, че да я впишем в топ 10 ?Lois написа:Стана убийствена!
Снимката не й отдава дължимото, обаче много вкусна
Моя снимка няма да слагам, защото аз съвсем пък няма да мога да й отдам дължимото.
Благодаря, Маестра, че споделяш с нас
Re: Какво сготвих днес
Венче, супа изглежда вкусотия и аз ще я пробвам с отчет тук
Аз го правя, като слагам жълтъците със захарта на водна баня, докато станат лек крем /ама как го обясних/. А, шоколада с малко масло отделно. Сметана не съм ползвала След като се разтопят шоколадовата смес в едната купа и яйчената в другата ги смесвам и бъркам. Отделно белтъците на сняг с половин лъжица захар и по-малко слагам към сместта, като бъркам и става въздушно, като аеро. После за няколко часа в хладилника и плодчета за украса
С кафе не съм пробвала, но ще опитам
Лоис, не подготвяш ли отделно жълтъците на водна баня?Lois написа:
Calico, за муса ето ти тук: http://loisslokoski.blogspot.bg/2008/11 ... st_28.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз го правя, като слагам жълтъците със захарта на водна баня, докато станат лек крем /ама как го обясних/. А, шоколада с малко масло отделно. Сметана не съм ползвала След като се разтопят шоколадовата смес в едната купа и яйчената в другата ги смесвам и бъркам. Отделно белтъците на сняг с половин лъжица захар и по-малко слагам към сместта, като бъркам и става въздушно, като аеро. После за няколко часа в хладилника и плодчета за украса
С кафе не съм пробвала, но ще опитам
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4383
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 1974 пъти
- Получил благодарност: 691 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тук се случват чудеса....напоказали сте такива вкусотии,че няма издържане. Ще следвам рецепти и ще правя и гулаш, (прочетох темата за гостуването при Венче-прекрасно), и яйчицата много ми харесаха, и картофките на Lois, и супата...Благодаря ви за споделените рецепти!
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
Re: Какво сготвих днес
Оо, Венче, много се радвам, че ти е харесала! Ами супа с чедър и бекон, как да я кръщаваме
Бел, напълно ти разбрах обяснението, сабайон е това - жълтъци, разбити със захар на водна баня. Това го правя за тирамисуто Но жълтъците се сготвят в топлия шоколад и не са опасни. И да, става пухкаво Кафето му придава допълнителни аромати, ако е ароматно де. Могат да се добавят и други неща - ванилия, кардамон, канела, вода от портокалови цветчета... Възможностите са много
Днес у нас текс-мекс вечер. Салата от печени чушки с царевица, чесън, копър и кориандър. Мексиканска бобена супа с черен боб и пилешко - прилича малко на чили кон карне, което е моят абсолютен зимен фаворит
Бел, напълно ти разбрах обяснението, сабайон е това - жълтъци, разбити със захар на водна баня. Това го правя за тирамисуто Но жълтъците се сготвят в топлия шоколад и не са опасни. И да, става пухкаво Кафето му придава допълнителни аромати, ако е ароматно де. Могат да се добавят и други неща - ванилия, кардамон, канела, вода от портокалови цветчета... Възможностите са много
Днес у нас текс-мекс вечер. Салата от печени чушки с царевица, чесън, копър и кориандър. Мексиканска бобена супа с черен боб и пилешко - прилича малко на чили кон карне, което е моят абсолютен зимен фаворит