Страница 16 от 18

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 13, '15, 12:43
от sadeyes
цеци написа:Две рецепти за печено цяло пиле:
1.Цяло пиле се изпича чудесно върху едра морска сол.Разделя се през гърба и се разтваря/или разчеква :lol: /върху едра сол с дебелина около 1см.Дъното на тавичката се покрива с метално фолио и отгоре се разстила солта.Чистенето после е много лесно.Става чудесно,ако пилето е подсушено,а не мокро.
2.Също интересна рецепта за пиле е "биретото"пиле.Все се каня да я направя,ама само съм я опитвала на вкус до сега.Цяло пиле/посолено и омазано с масло/ се намушва върху отворена бутилка бира.Бутилката се слага в тавичка и се пече.Няколко пъти се полива с бира,която от топлината започва да изтича от бутилката и се събира в тавичката.Много вкусно се получава.
И двата варианта с това пиле съм ги готвила, мога да гарантирам, че става уникално вкусно и крехко.

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 13, '15, 12:58
от dancheto
Ехааа...Тити!!! Прекрасна идея! Благодаря! :tzeluvka:

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 18, '15, 20:42
от Tania911
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56F8804C" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... f4d3847114" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 20, '15, 11:36
от sadeyes
Снежните човечета, са много идейни, както виждам са и много лесни за приготвяне.

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 20, '15, 13:02
от silviia
lila написа:Черен дроб - преди пържене се "изкисва" в прясно мляко - става супер крехък.
черния дроб става крехък като се изкисва в бира за около 1 час,става много вкусен

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 20, '15, 13:45
от Гео, граф
Аз, както вероятно знаете, не съм кой знае каква кулинарка, но този кебап предизвика фурор в моето фемили. Прави се бързичко и е много вкусен. Сготвих го снощи. Не можах да го снимам, защото дъщеря ми само дето не навря глава във фурната, за да започне да яде оттам. Стана фан-тас-тич-но :potekoha: !!! При това не сложих патладжан и гъби, че домашните ми са претенЗии, а една тиквичка, царевица и червен боб от консерва.

Ще се изкефя максимално, ако не го знаете :nod:

[video][/video]

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 20, '15, 14:13
от botan
:shock: - докато схвана за какво я дробят и завиват в тая "салфетка". :lol: :lol: :lol:

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 20, '15, 15:08
от Swetoslawa
много вкусно и апетитно изглежда :nod:

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 20, '15, 15:10
от Titi
botan написа: :shock: - докато схвана за какво я дробят и завиват в тая "салфетка". :lol: :lol: :lol:
И аз помислих, че е салфетка и бая се ококорих, особено като почна да слага и малки парченца отдолу :lol: После ми просветна, че са кори за баница.
Ами, Гео, точно навреме излизаш с тая идея, че в събота ще имам гости и се чудех с какво да ги изненадам. Ей това ще им направя, ама ми дай малко повече указания:
1. Какви кори използваш, че аз кори за баница съм купувала два пъти в живота ми и не са ми много ясни.
2. Така, неподмазана с нищо кора ли слагаш?
3. Тоя сос бешамел не е ли връткаво да се прави, ти залива ли ги с бешамел?
4. Колко време се пекат във фурната?
5. Какво върви като гарнитура на това ядене?

Re: Хитринки разни и разнообразни

Публикувано на: Ное 20, '15, 15:15
от dancheto
Гео, прекрасна рецепта, обаче може ли и да се напише, че само гледам, за някои предполагам, но кое - колко и какво е.....отначало гъбите ли режат!? Може ли рецептата, моля!!! :nod: