Хитринки разни и разнообразни

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
Fado
Кафевар/ка/
Мнения: 911
Регистриран на: Дек 8, '09, 13:00
Местоположение: София

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Fado »

Когато правя баница, след като се изпече я напръсквам обилно с лимонада. Става - ммммм - за любителите на смесени вкусове. :D
Аватар
Blue sky
Чист кофеин
Мнения: 5707
Регистриран на: Ное 23, '09, 15:35

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Blue sky »

колко време се вари боб в тенджера под налягане :hmmm: :hmmm: :hmmm:
He who plants a garden, plants happiness
Аватар
Iveto
Kафенце
Мнения: 32
Регистриран на: Дек 13, '09, 10:38

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Iveto »

Blue sky написа:колко време се вари боб в тенджера под налягане :hmmm: :hmmm: :hmmm:

Аз го варя около 35-40 минути и става разкошен :)
Аватар
Blue sky
Чист кофеин
Мнения: 5707
Регистриран на: Ное 23, '09, 15:35

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Blue sky »

благодаря :tzvetentze:
He who plants a garden, plants happiness
Аватар
Moria
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1505
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:38

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Moria »

Инфото съм си копирала от някаква тема в кулинарния форум на бг-мама:
Време за готвене в тенджера под налягане
ЗЕЛЕНЧУЦИ

Варени картофи(необелени) -------6-8 мин.
Зелен фасул ----------- 5мин.
Зрял фасул ------- 30-45(ненакиснат)
Грах - зелен -----5
Тиквички ---------5
Птладжани ------12-15 мин.
Пълнени пиперки -----6
Цветно зеле(карфиол) ------ 4
Брюкселско зеле --------6
Кисело зеле ---------30
Алабаш --------12
Праз ---------- 8
Аспержи -------3
Целина ------10
Моркови-----10
Цвекло -------15
Царевица --------30(45)
Ориз -----6
Булгур ------10(15)
Изображение
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Titi »

От личен опит - пълнени пиперки или сърми се варят 10 мин. в тенджерата под налягане, като времето започва да се отброява след първото изпускане на парата.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dochka1
Kъсо кафе
Мнения: 84
Регистриран на: Дек 14, '09, 09:29
Местоположение: Пловдив

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от dochka1 »

Стана въпрос за панировки. Много обичам паниран кашкавал, но всеки път ми се разтичаше и залепваше за дъното на тигана. Ето какво научих от една приятелка - парчетата кашкавал се потапят във вода, брашно, яйце и се овалват в галета. Оставят се за 5-10 минути да позасъхне галетата. Като се загрее достатъчно мазнината за пържене, отново потапяме кашкавала в яйце и пържим. Става много вкусно и парчетата кашкавал си остават цели и сочни.
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Satori »

Да ви питам, ако се сложи солта в боба, ненакиснат предварително, колко време се вари под налягане? Вчера се чудех и питах свекърва ми, която направо ме разсмя - варяла боба в тенджера под налягане час и половина. Това само тя може да го направи :D /Аз го варих както писа Блу - 35-40 минути и стана перфектен. После му добавих сол и го кипнах с малко размито брашно./
Аватар
nel4o
Баш кафе майстор
Мнения: 2554
Регистриран на: Ное 23, '09, 21:38

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от nel4o »

Ако свеки е попаднала на дърт боб отпреди 4 години, например, може и два часа да го вари и пак ще дрънка. На мен ми се е случвало :nod:
кирилица не е на съседа Киро жена му...

http://raphaelholisticjewelry.com/
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Satori »

nel4o написа:Ако свеки е попаднала на дърт боб отпреди 4 години, например, може и два часа да го вари и пак ще дрънка. На мен ми се е случвало :nod:
Е, моята свеки е способна на изумително непрактични неща. Например да има чисто нова модерна пералня, ама да пере всичко на ръка... Така че не мога да кажа нищо в нейна защита с боба :dovolen:

Кажете все пак, ако се слага сол, как се определя времето в под налягане?
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”