Хитринки разни и разнообразни
- Aylin Mustafova
- Kафенце
- Мнения: 14
- Регистриран на: Май 5, '13, 16:00
Re: Хитринки разни и разнообразни
Скоро леля ми ме светна,че е много по-практично да сваряваш голямо количество боб и да замразяваш в пакети на дозички за 1 път,за по-мързеливо готвене.Вероятно вкусът ще е една идеа по-различен,но пък на мен лично често ми се случва да ми се доиска да сготвя боб,но ме спира времето на приготовлението,тя ми сподели ,че в Турция така практикували почти всички
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31685
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1028 пъти
- Получил благодарност: 2395 пъти
Re: Хитринки разни и разнообразни
Даааа! Когато, според популярните съветски списания около 1980 г. се очакваше най-късно след десетина години домакините да се сдобият с чисто нов уред - последен писък на технологиите - с днешната микровълнова фурна, обясняваха каква ще е ползата от нея. Най-важното за домакинята щеше да е това, че ще има много свободно време за себе си и лаптопа...уф, то пък тогава още не се знаеше, че днес всяка къща ще има по 1-2 компа. Соц-труженичката ще може да сготви наведнъж 2-3 гозби в двойни количества, да ги замрази във фризера и да ги размразява и стопля за минутки през седмицата така, че все да осигурява разнообразие.Aylin Mustafova написа:Скоро леля ми ме светна,че е много по-практично да сваряваш голямо количество боб и да замразяваш в пакети на дозички за 1 път,за по-мързеливо готвене.Вероятно вкусът ще е една идеа по-различен,но пък на мен лично често ми се случва да ми се доиска да сготвя боб,но ме спира времето на приготовлението,тя ми сподели ,че в Турция така практикували почти всички
Айлин, като се размразява фасула, ще трябва с една идея да се подсили овкусяването му. С останало парче шунка, луканка, с 1-2 таркалета лимон - нещо такова.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Хитринки разни и разнообразни
Аз затова го готвя в тенджера под налягане.Сварявам за 40 мин., за още 10 доовкусявам с подправки, червен пипер и домати, може и с някоя пушена мръвка и готово. Аз по принцип готвя в такава тенджера, та имам бая време за компа.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
-
- Двойно кафе
- Мнения: 186
- Регистриран на: Апр 18, '13, 13:35
- Местоположение: Плевен
Re: Хитринки разни и разнообразни
Момичета, аз така варя боба с цели зеленчуци, отцеждам го, слагам в кутийки и замразявам. Използвам за салати, като добавка към борш, за пълнени чушки. А боб-яхния си е хубаво да се вари и приготви готова за консумация с всичките му табиети. Ядеееете, колкото ви душа иска, а останалото замразявате! Имате готово ядене във фризера!!!!! Нали знаете, че боба е най-вкусен като престои един ден!Aylin Mustafova написа:Скоро леля ми ме светна,че е много по-практично да сваряваш голямо количество боб и да замразяваш в пакети на дозички за 1 път,за по-мързеливо готвене.Вероятно вкусът ще е една идеа по-различен,но пък на мен лично често ми се случва да ми се доиска да сготвя боб,но ме спира времето на приготовлението,тя ми сподели ,че в Турция така практикували почти всички
Re: Хитринки разни и разнообразни
Някой ми беше казвал какво да правя пилешки дробчета, така че да се махне кръвта и да не горчи... Ама аз забравих и съм купила дробчета и сега се чудя какво беше, варят се и се хвърля водата ли или
- nadin
- Чист кофеин
- Мнения: 7219
- Регистриран на: Май 17, '11, 15:33
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 29 пъти
- Получил благодарност: 415 пъти
- Обратна връзка:
Re: Хитринки разни и разнообразни
Ама то не горчи от кръвта а от жлъчката - едни малки жълто-зелено-черни мехурчета които ако не ги махнеш каквото и да ги правиш все ще горчат. Кръвта не пречи - тя е соленаdenitsavm написа:Някой ми беше казвал какво да правя пилешки дробчета, така че да се махне кръвта и да не горчи... Ама аз забравих и съм купила дробчета и сега се чудя какво беше, варят се и се хвърля водата ли или
-
- Наркоман
- Мнения: 11642
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 90 пъти
- Получил благодарност: 62 пъти
Re: Хитринки разни и разнообразни
За кръвта-просто се измиват няколко пъти с вода.Може и да постоят известно време във вода.
Re: Хитринки разни и разнообразни
Мерси, ще ги подържа във вода, но дробче по дробче да ги чистя с лупа... отказвам
Re: Хитринки разни и разнообразни
Ако отказваш, направо ги хвърли преди да ги сготвиш. Пилешките дробчета не се ли прегледат и почистят от жлъчките не стават за ядене.denitsavm написа:Мерси, ще ги подържа във вода, но дробче по дробче да ги чистя с лупа... отказвам
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хитринки разни и разнообразни
Ами тези си бяха чистени от жлъчки... аз си помислих за някакви дребни нещица Само ги покиснах във вода и си станаха супер