Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Мерси мерси ЖЕНИ
Още при първото изпробване ще споделя резултата.Ще използваме и вашите рецепти,и съветите които давате.
Още веднъж благодарим много
Хубава вечер!
Още при първото изпробване ще споделя резултата.Ще използваме и вашите рецепти,и съветите които давате.
Още веднъж благодарим много
Хубава вечер!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Хлебопекарната е незаменима за две неща.
Да сложиш всичко и да го забравиш и да имаш резултат след 1.5 до 3.5 часа
И
Да заредиш всичко вечерта и сутринта да те събуди миризмата на топъл хляб.
Е ся ...
Има и недостатъци... слага се много мая за да стане бързо и се променя вкусът на хляба.
Не може да направи селски/хлебарски хляб.
Нещо такова
Да сложиш всичко и да го забравиш и да имаш резултат след 1.5 до 3.5 часа
И
Да заредиш всичко вечерта и сутринта да те събуди миризмата на топъл хляб.
Е ся ...
Има и недостатъци... слага се много мая за да стане бързо и се променя вкусът на хляба.
Не може да направи селски/хлебарски хляб.
Нещо такова
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Първия хляб е на лице. 1кг
Че, хубаво мирише на топъл хляб.
Получи се.Много ни хареса на вкус .
Стана точно като селския хляб който го продават тук по селата,само че този е квадратен ,а оня е кръгъл.
В момента се пече друг с ръжено брашно.Ще видим той как ще се получи
Снимките са на кестерме но с Айфони ли- Майфони ли така става
Че, хубаво мирише на топъл хляб.
Получи се.Много ни хареса на вкус .
Стана точно като селския хляб който го продават тук по селата,само че този е квадратен ,а оня е кръгъл.
В момента се пече друг с ръжено брашно.Ще видим той как ще се получи
Снимките са на кестерме но с Айфони ли- Майфони ли така става
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Светка, да ви е сладко и дълги години да си я ползвате.
"Няма нищо по голямо от хляба" гласи една българска поговорка.
"Няма нищо по голямо от хляба" гласи една българска поговорка.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
ооо, Светка, да ви е честита машината и дълго време да ви служи.
Голям мерак е отначало, много хляб се пече, много нещо.
И като мине малко време обичайно се прибира някъде машинката, поне повечето от познатите ми (и аз също) така направихме, не знам защо. А хляба наистина е хубави се омахва веднага.
да кажеш някои рецепти
Голям мерак е отначало, много хляб се пече, много нещо.
И като мине малко време обичайно се прибира някъде машинката, поне повечето от познатите ми (и аз също) така направихме, не знам защо. А хляба наистина е хубави се омахва веднага.
да кажеш някои рецепти
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Честито Светка, със здраве да си ползвате хлебопекарната!
Аз лично имам хлебопекарна от година и нещо, мислех си, че ще я ползвам известно време и ще я прибера в кашона също като фритюрника, но всеки ден правя хляб, понякога и по два и нямам намерение да се отказвам, просто няма нищо общо с купения!
Моята рецепта за обикновен хляб е:
300 мл вода
1 ч. л. Сол
1/2 ч. л. Захар
1 с. л. Олио
500 гр. брашно
4 гр. суха мая
Моята е Тефал, но с двете бъркалки, тази рецепта е за 750 гр., ползвам 4 или 5 програма, но ако не изключиш хлебопекарната след звуковия сигнал, тя подгрява още 30 минути и коричката става дебела.
Аз лично имам хлебопекарна от година и нещо, мислех си, че ще я ползвам известно време и ще я прибера в кашона също като фритюрника, но всеки ден правя хляб, понякога и по два и нямам намерение да се отказвам, просто няма нищо общо с купения!
Моята рецепта за обикновен хляб е:
300 мл вода
1 ч. л. Сол
1/2 ч. л. Захар
1 с. л. Олио
500 гр. брашно
4 гр. суха мая
Моята е Тефал, но с двете бъркалки, тази рецепта е за 750 гр., ползвам 4 или 5 програма, но ако не изключиш хлебопекарната след звуковия сигнал, тя подгрява още 30 минути и коричката става дебела.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Честито, Светка! Внимавайте с теглото, когато си намерите рецептата ММ качи 7 кг за два месеца.
Аз съм от тези, дето не купуват хляб и купешкият ми се вижда изкуствен и неприятен Точно хлебопекарната никога не бих прибрала А фритюрникът гние измит в бараката на двора и се ползва веднъж в годината
Най-простата рецепта, която може да се надгражда и усъвършенства по предпочитание (обаче с условието, че вкъщи не обичаме много бухнал хляб като дунапрен, а по-скоро като заводския от едно време)
В този ред:
капваш няколко капки зехтин/олио на перките и осите
1/4 кубче мая се раздробява
400 мл топла вода (под 45-50 градуса, за да не убие маята)
600 г брашно (ако смесваш черно/ръжено, по-малко)
1 ч. л. сол
Избирам бързата програма (около час и половина).
Аз съм от тези, дето не купуват хляб и купешкият ми се вижда изкуствен и неприятен Точно хлебопекарната никога не бих прибрала А фритюрникът гние измит в бараката на двора и се ползва веднъж в годината
Най-простата рецепта, която може да се надгражда и усъвършенства по предпочитание (обаче с условието, че вкъщи не обичаме много бухнал хляб като дунапрен, а по-скоро като заводския от едно време)
В този ред:
капваш няколко капки зехтин/олио на перките и осите
1/4 кубче мая се раздробява
400 мл топла вода (под 45-50 градуса, за да не убие маята)
600 г брашно (ако смесваш черно/ръжено, по-малко)
1 ч. л. сол
Избирам бързата програма (около час и половина).
Никога не е късно да засадиш клематис...
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Трол твоя хляб има прекрасна визия
Втория опит с ръженото брашно не стана сполучлив.
Хлебаря решил да импровизира на око,че чак и сирене сложил.Ще се изяде де.Хляб не се хвърля
Благодаря ви момичета Ще почерпя все някой ден. Имайте търпение
Зимата при всички случаи ще се ползва редовно,после незная
Вашите рецепти задължително ще се завъртят в тая хлебопекарна
Втория опит с ръженото брашно не стана сполучлив.
Хлебаря решил да импровизира на око,че чак и сирене сложил.Ще се изяде де.Хляб не се хвърля
Благодаря ви момичета Ще почерпя все някой ден. Имайте търпение
Зимата при всички случаи ще се ползва редовно,после незная
Вашите рецепти задължително ще се завъртят в тая хлебопекарна
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- макс
- Кафе машина
- Мнения: 3731
- Регистриран на: Ное 13, '13, 15:08
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 26 пъти
- Получил благодарност: 52 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Светка със здраве и дълго да си я ползвате аз от дълго време се чудех да ли да си купя но днес като гледам вкуснотийте и взех решение ,тамън и ще натаманя финансите от рождения ден
- ivanina
- Кафе машина
- Мнения: 4142
- Регистриран на: Мар 29, '13, 11:36
- Местоположение: Русе, България
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 6 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Светка, приеми и моите поздравления за новата си придобивка,
и пожелания- да се изхранваш дълги години със вкусен селски хляб!
Късметлия си , щом си уцелил от лотарията тая техника.
Вкусът на истинският хляб е едно от многото неща, което демокрацията ни отне
и поради таз и ред други причини аз много и се сърдя.
Имаше една приказка - "едно кило брашно да имаш , го дай на хлебаря"....което ще рече , че от всяко дърво свирка не става , но волю- неволю новият живот ни застави да ставаме хлебари, колбасари , млекари и ...всичко за квот се сетиш.
Аз много обичам истинския селски хляб. Като бях малка имахме фурна в нашия квартал , и най- редовно баба ми ме пращаше след обед за по два хляба. На връщане , до като стигна до дома горната кора на единия хляб почти я нямаше,
и баба ми четеше конско евангелие- как съм го била оръфала , сякаш магаретата са го яли- довечера , как ще го сложим на масата!?
...милата ми бабичка, мир на праха и!
Имам желание да си взема хлебопекарна, но се страхувам че ще прекалявам с яденето му, и за кратко време ще стана ivanina на квадрат.
....за това се въздържам!
и пожелания- да се изхранваш дълги години със вкусен селски хляб!
Късметлия си , щом си уцелил от лотарията тая техника.
Вкусът на истинският хляб е едно от многото неща, което демокрацията ни отне
и поради таз и ред други причини аз много и се сърдя.
Имаше една приказка - "едно кило брашно да имаш , го дай на хлебаря"....което ще рече , че от всяко дърво свирка не става , но волю- неволю новият живот ни застави да ставаме хлебари, колбасари , млекари и ...всичко за квот се сетиш.
Аз много обичам истинския селски хляб. Като бях малка имахме фурна в нашия квартал , и най- редовно баба ми ме пращаше след обед за по два хляба. На връщане , до като стигна до дома горната кора на единия хляб почти я нямаше,
и баба ми четеше конско евангелие- как съм го била оръфала , сякаш магаретата са го яли- довечера , как ще го сложим на масата!?
...милата ми бабичка, мир на праха и!
Имам желание да си взема хлебопекарна, но се страхувам че ще прекалявам с яденето му, и за кратко време ще стана ivanina на квадрат.
....за това се въздържам!
Истината е като водата - винаги намира път!...